Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Norvēģija turpina dominēt un izcīna 100. zeltu pasaules čempionātu vēsturē

Norvēģija turpina dominēt un izcīna 100. zeltu pasaules čempionātu vēsturē
Mārita Bjergena
Foto: AP/Scanpix

Somijas pilsētā Lahti notiekošajā pasaules čempionātā kārtējo zelta medaļu izcīnīja Norvēģijas distanču slēpotājas, kuras bija pārākas 4x5 kilometru stafetē. Sudrabu ieguva zviedrietes, bet bronzu – mājinieces somietes.

Pirmo stafetes posmu visātrāk veica norvēģiete Maikena Falla, kura par 7,1-8,1 sekundi apsteidza trīs tuvākās sekotājas – somieti Aino Kaisu Sārinenu, poļu veterāni Justinu Kovalčiku un zviedrieti Annu Hogu. Pēc otrā posma vadību pārņēma somiete Kertu Niskanena, kura stafeti nodeva par 0,4 sekundēm agrāk nekā norvēģiete Heidi Venga, bet zviedriete Šarlote Kalla atpalika par 12,7 sekundēm. Polijas otro posmu veica Evelina Marciša, kura atkrita uz piekto pozīciju un no līderes jau atpalika par vairāk nekā 70 sekundēm.

Zelta medaļu liktenis izšķīrās trešajā posmā. Kamēr zviedriete Eba Andešone un somiete Laura Mononena uzrādīja attiecīgi tikai astoto un desmito labāko individuālo laiku, norvēgiete Astri Jākobsena distanci veica visātrāk un stafeti nodeva teju minūti agrāk nekā konkurentes. Arī 36 gadus vecā Mārita Bjergena savu posmu veica visātrāk un nosargāja drošu uzvaru, kamēr cīņā par sudrabu zviedriete Stīna Nilsone par nieka pussekundi apsteidza mājinieci Kristu Parmakoski. Ceturtās vietas īpašniece ASV no labāko trijnieka atpalika par vairāk nekā pusminūti.

Ja vīriešu disciplīnās Norvēģijai vēl nav neviena zelta un tās rēķinā ir divi sudrabi un trīs bronzas, sieviešu sacensībās pagaidām triumfējusi vienīgi Norvēģija. Individuālajās distancēs pie zelta tika Bjergena (15 kilometru skiatlonā un 10 kilometros klasiskajā solī) un Falla (sprintā), un Norvēģija bija ātrākā arī komandu sprintā. Ja arī 30 kilometros brīvajā solī zelts tiks norvēģietei, Norvēģija kļūs par pirmo valsti kopš 1997. gada, kas izcīnījusi visas pirmās vietas sieviešu sacensībās Tiesa, toreiz bija par vienu disciplīnu mazāk un visās individuālajās distancēs triumfēja viena pati Jeļena Velbe (bijusī Trubicina).

Pirms šā pasaules čempionāta Velbei un Bjergenai bija pa 14 zelta godalgām, bet Lahti norvēģiete pasaules čempiones titulu skaitu palielinājusi līdz 17 un kļuvusi par vienīgo rekordisti. Trīs zelta medaļas šajā čempionātā ir arī Fallai, kura karjerā triumfējusi četrreiz, divi zelti Lahti un četri karjerā ir Vengai, bet Jākobsena Lahti tikusi pie viena zelta un kopumā sakrājusi trīs zelta medaļas. Norvēģijas distanču slēpotāji pasaules čempionātu vēsturē izcīnījuši 100 zelta medaļas.

Rīt 4x10 kilometru stafetē sacentīsies vīri, bet 4. un 5. martā notiks sacensības brīvajā stilā – attiecīgi sievietēm (30km) un vīriešiem (50km).

4x5,0 kilometru stafete sievietēm, pasaules čempionāts

VValstsLaiks
1.Norvēģija52:21.5
2.Zviedrija+1:01.6
3.Somija+1:02.1
4.ASV+1:33.8
5.Krievija+2:28.6
6.Vācija+2:38.3

Piedalījās 16 komandas

Izmantotie resursi:
medias4.fis-ski.com


Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.
Sipriens Sarrazēns. Foto: S. Boué/L'Équipe

Nobrauciena vicelīderis Sarrazēns: "Drošības apsvērumu dēļ lēmums atcelt nobraucienu bija pareizs"

Pasaules kausa vicelīderis Sipriens Sarrazēns no Francijas, kurš pēdējā startā varēja mēģināt apsteigt Marko Odermatu un iegūt nobrauciena kopvērtējuma titulu, norādīja, ka saprot FIS lēmumu atcelt nobraucienu Zālbahā un ka drošības apsvērumu dēļ tas bijis pareizs lēmums.