Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Hansdoterei pirmā uzvara PK karjerā, Gasūna izcīna 61. vietu

Hansdoterei pirmā uzvara PK karjerā, Gasūna izcīna 61. vietu
Frīda Handesdotere
Foto: AFP/Scanpix

Kranjska Gorā (Slovēnija) noslēgušās Pasaules kausa izcīņas kalnu slēpošanā sacensības slalomā sievietēm. Savu pirmo uzvaru karjerā kādās PK sacensībās izcīnīja Frīda Handesdotere no Zviedrijas, bet vienīgā Latvijas pārstāve Lelde Gasūna prata ierindoties 61. vietā.

Sestdien Kranjska Gorā bija paredzēts aizvadīt sacensības milzu slalomā, bet to norisē pamatīgi iejaucās laika apstākļi, kas lika sacensības atcelt. Svētdien laika apstākļi bija nedaudz labāki, un kalnu slēpotājas tomēr varēja doties trasē paredzētajās slaloma sacensībās.

Sacensību pirmajā braucienā dominēja labākās klanu slēpotājas slalomā šajā sezonā. Labākā bija disciplīnas kopvērtējuma līdere Mikaela Šifrina no ASV, kura par 0.31 sekundi apsteidza savu tuvāko sekotāju Frīdu Hansdoteri no Zviedrijas. Trešajā vietā ierindojās Hansdoteres tautiete Marija Pietile-Holmnere, kura no līderes atpalika 0.63 sekundes.

Šajās sacensībās uz starta stājās arī Latvijas kalnu slēpotāja Lelde Gasūna. Viņa trasē devās viena no pēdējām, kad trase jau bija izbraukāta. Latvietei izdevās veikt visu distanci, finišējot ar laiku 1:00.93 minūtes, kas bija par 6.62 sekundēm lēnāk nekā pirmā brauciena labākajai dalībniecei Mikaelai Šifrinai. Gasūna ierindojās 61. vietā starp 64 finišu sasniegušajām sportistēm. Kopumā sacensības sāka 74 kalnu slēpotājas.

Otrajā braucienā sportistēm bija grūti nosargāt iepriekš iegūtās pozīcijas. Ilgu laiku vadībā turējās austriete Bernadete Šīlda, kura pirmajā braucienā ieņēma 11. vietu. Viņu divu braucienu summā par 0.10 sekundēm pārspēja māsa Marlīze Šīlda. Māsas Šīldas arī kāpa uz goda pjedestāla, jo uz sesto vietu atkāpās Pietile-Holmnere, bet Šifrina veica pārāk piesardzīgu braucienu, paliekot septītā.

Līdz ar to uzvaru izcīnīja zviedriete Frīda Hansdotere, kura par 0.05 sekundēm apsteidza Marlīzi Šīldu, bet par 0.15 sekundēm Bernadeti Šīldu.

PK posms sievietēm Kranjska Gorā. Slaloms

VSportisteValstsLaiks
1.Frīda HansdotereZviedrija1:50.17
2.Marlīze ŠīldaAustrija1:50.22
3.Bernadete ŠīldaAustrija1:50.32
4.Nastasija NoenaFrancija1:50.41
5.Marija Pietile-HolmnereZviedrija1:50.46
6.Anna Svena-LarsoneZviedrija1:50.80
61.Lelde GasūnaLatvija1:00.93

PK kopvērtējums slalomā sievietēm

VSportisteValstsPunkti
1.Mikaela ŠifrinaASV438
2.Frīda HansdotereZviedrija358
3.Marlīze ŠīldaAustrija325
4.Marija-Mišela GagnonaKanāda206
5.Marija Hoefla-RīšaVācija198
6.Marija Pietile-HolmnereZviedrija196

PK kopvērtējums sievietēm

VSportisteValstsPunkti
1.Marija Hoefla-RīšaVācija1079
2.Tina VairatereLihtenšteina943
3.Anna FeningereAustrija871
4.Lara GutaŠveice796
5.Tina MazeSlovēnija754
6.Mikaela ŠifrinaASV650

Izmantotie resursi:
FIS-Ski


Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.