Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Eiduka vienojusies par sadarbību ar Lielbritānijas izlasi

Eiduka vienojusies par sadarbību ar Lielbritānijas izlasi
Patrīcija Eiduka. Publicitātes foto.

Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka sezonai gatavojas kopā ar Lielbritānijas izlasi, kas palīdzēs arī ar tehniskajiem jautājumiem Pasaules kausa sezonas gaitā, portālam Sportacentrs.com apstiprināja Latvijas Slēpošanas federācijas valdes loceklis Jānis Puida.

Patrīcija Eiduka iepriekšējā sezonā pārtrauca sadarbību ar treneri Justinu Kovaļčiku, kuras vadībā kopā ar Polijas izlasi trenējās pāris gadus. Pēc tam par viņas galveno treneri kļuva slovāks Martins Bajčičāks, bet šovasar viņa meklēja citus veidus, kā gatavoties jaunajam olimpiskajam ciklam.

"Patrīcijai pasmagi iesākās šī starpsezona, jo Polijas komanda, kur viņa iepriekš trenējās, pajuka," intervijā portālam teica Jānis Puida, kurš kā LSF valdes pārstāvis atbildīgs tieši par distanču slēpošanas jautājumiem. "Vasaras sākums viņai pagāja, meklējot iespējas, kur trenēties un ar ko sadarboties, jo skaidrs, ka viņai ir daudz augstāks līmenis nekā Latvijas juniorēm."

Eidukai izdevās vienoties par sadarbību ar Lielbritānijas komandu, kur tiks nodrošināta arī tehniskā palīdzība. Šī sadarbība sākās vasaras beigās, un, lai arī pagaidām vēl kopā treniņos nav pavadīts nemaz tik daudz laika, sportiste esot apmierināta, ka plānošanas process ir noslēdzies un ka Pasaules kausa posmos būs komandas atbalsts.

Eiduka iepriekšējā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā ieņēma 66. vietu, četras reizes iegūstot vietu "Top30" atsevišķos posmos. Eiduka kļuva par 2022. gada pasaules vicečempioni U23 konkurencē, kā arī ieguva 23. vietu Pekinas olimpiskajās spēlēs 10km klasikā. Tas būtu bijis Latvijas slēpotāju visu laiku labākais individuālais rezultāts OS, ja ne Raimo Vīganta negaidītā ielaušanās 20. vietā sprinta sacensībās.

Šobrīd viena konkrēta galvenā trenera Eidukai neesot. Lielbritānijas izlasi Pekinas olimpiskajās spēlēs neviena slēpotāja nepārstāvēja, kamēr Phjončhanas spēlēs Annika Teilore startēja divās disciplīnās. Lielbritānijas slēpošanas izlases līderi ir Endrjū Masgreivs un Endrjū Jangs – Masgreivs savā karjerā divreiz ieguvis vietu uz goda pjedestāla PK posmos, kamēr Jangs to paveicis četras reizes. Aizvadīto sezonu Masgreivs pabeidza 30. vietā Pasaules kausa kopvērtējumā. Neviens Lielbritānijas sportists nav ieguvis olimpisko spēļu medaļu distanču slēpošanā.

PK sezonas sākums paredzēts novembra beigās Somijā.


, 2022-11-01 16:25, pirms gada
Nav slikti, jo britiem ir cieša sadarbība ar norvēģiem, tostarp arī smērēšanā. Mazliet gan izbrīna, jo paši briti vasarā zaudēja valsts atbalstu un vāca ziedojumus sezonai, bet laikam jau viss ir sakārtojies. Grūti teikt, vai tur būs labas sparinga partneres, bet serviss jau laikam ir vēl svarīgāks.
, 2022-11-01 16:45, pirms gada
Vajadzēs trenēties Anglijā!
, 2022-11-01 16:55, pirms gada
oxa rakstīja: Vajadzēs trenēties Anglijā!
visi britu sportisti dzīvo un pamatā trenējas Norvēģijā, arī treneri no turienes.
, 2022-11-01 17:20, pirms gada
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: visi britu sportisti dzīvo un pamatā trenējas Norvēģijā, arī treneri no turienes.
Neesmu interesējies par britu sievietēm, bet puiši tiešām faktiski pa Norvēģiju dzīvo.
, 2022-11-01 17:42, pirms gada
kasagrande rakstīja: Neesmu interesējies par britu sievietēm, bet puiši tiešām faktiski pa Norvēģiju dzīvo.
arī nezinu, bet pieļauju, ka līdzīgi. Britu salās jau īpaši nav ko darīt slēpošanas sakarā. Masgreivs tādā ziņā izsita ceļu pārējiem britiem, aizbraukdams jau pusaudžu gados uz Trondheimu.
, 2022-11-01 19:36, pirms gada
Meitenes šogad pirmo reizi ir paņemtas izlasē ar mērķi junioru PČ Vistlerā 2023.Tabitha Williams 17 gadi un Sophia Wilson 18 gadi. Puiši sogad būs pieci un trenēsies Trondheimā kamēr meitenes Lillehamerē. Bet domāju,ka tas tāpat ļoti pozitīvi Patrīcijai ,jo treneri personāls tāpat norvēģi kā arī slēpošanas vide,ko vēl labāku var vēlēties! Lai izdodas!
, 2022-11-01 19:37, pirms gada
Kaut kas šeit vairs neliekas labi?Labi būtu,ja es būtu kļūdījies.
, 2022-11-01 19:40, pirms gada
letinbee rakstīja: Kaut kas šeit vairs neliekas labi?Labi būtu,ja es būtu kļūdījies.
Kas tieši? Patrīcijai beidzās sadarbība ar Polijas komandu, meklēja citas iespējas.
, 2022-11-01 23:31, pirms gada
Man vienigajam skjiet,ka Anglija no sleposhanas ir tikpat taalu Kaa mees no futbola? 😁
Eiduka tur buus Trennere?
, 2022-11-02 07:03, pirms gada
Trampaliins rakstīja: Man vienigajam skjiet,ka Anglija no sleposhanas ir tikpat taalu Kaa mees no futbola? 😁
Eiduka tur buus Trennere?
Lielbritānija kopumā jā, bet ir trīs vadoši vīri, kuri regulāri cīnās par Top 6 vietām lielajās sacensībās. Maza komanda, taču personāls un serviss augstā līmenī.
, 2022-11-02 07:26, pirms gada
Trampaliins rakstīja: Man vienigajam skjiet,ka Anglija no sleposhanas ir tikpat taalu Kaa mees no futbola? 😁
Eiduka tur buus Trennere?
Iepriekš jau skaidri norādīts, ka Lielbritānijas slēpotāji trenējas Norvēģijā ar norvēģu speciālistiem.
, 2022-11-02 07:54, pirms gada
Trampaliins rakstīja: Man vienigajam skjiet,ka Anglija no sleposhanas ir tikpat taalu Kaa mees no futbola? 😁
Eiduka tur buus Trennere?
Toties Norvēģija ir kā Anglija futbolā!
Liene Bondare
Foto: Emīlija Škapare
1

Liene Bondare sezonu noslēdz ar jaunu personīgo rekordu slalomā

Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare sezonas noslēdzošajās slaloma sacensībās Valdizērē, Francijā, sasniedza piekto vietu, vēlreiz šajā sezonā uzlabojot savu personīgo Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS punktu rekordu.
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.
Indulis Bikše. Foto:Romāns Kokšarovs, f64

Bikšes un LSF strīdu par viņa neiekļaušanu olimpiskajā komandā turpinās iztiesāt maija beigās

LETA. Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 28.maijā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.