Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

LOV sastāvā ziemas sporta veidiem apstiprina 82 sportistu kvotas

LOV sastāvā ziemas sporta veidiem apstiprina 82 sportistu kvotas
Mārtiņš Bots un Roberts Plūme 2022. gada 10. februārī. Foto: Xinhua/Scanpix

LETA. Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sastāvā ziemas sporta veidos būs 82 sportistu kvotas, piektdien ziņo LOV.

LOV ziņo, ka piektdien LOV dalībnieku sapulce pēc Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un ziemas sporta veidu federāciju sarunām apstiprināja piešķirtās 82 sportistu kvotas laika periodam līdz 2025./2026.gada sezonas beigām.

LOV "Zelta" sastāvā plānots atbalstīt 22 sportistus, "Sudraba" sastāvā - 23, bet "Bronzas" sastāvā - 37 sportistus.

"Zelta" sastāvā astoņi sportisti pārstāvēs kamaniņu sportu, seši - bobsleju, pa diviem - skeletonu, distanču slēpošanu un šorttreku, pa vienam - biatlonu un daiļslidošanu.

"Sudraba" sastāvā desmit kvotas iedalītas kamaniņu sportam, septiņas - bobslejam, pa divām - biatlonam un kalnu slēpošanai, pa vienai - skeletonam un šorttrekam.

Arī "Bronzas" sastāvā lielākā pārstāvniecība būs kamaniņu sportistiem (astoņas kvotas). Septiņas kvotas tiks bobslejam, piecas - biatlonam, četras - distanču slēpošanai, pa trim - skeletonam, daiļslidošanai un šorttrekam, divas - kalnu slēpošanai un pa vienai - snovbordam un ziemeļu divcīņai.

Tuvākajā laikā ziemas sporta veidu federācijām jāiesniedz LOK sporta veida atlases kritēriji, lai pēc to saskaņošanas LOK un LOV valdēs varētu izveidot atbalstāmo sportistu sarakstus atbilstoši piešķirtajām kvotām.

LOV atlēti tiek nodrošināti ar medicīnas un rehabilitācijas pakalpojumiem, kuri tiek sniegti arī sacensībās un treniņnometnēs.

Savukārt finansējumu sacensību un treniņu darbam ziemas sporta veidu pārstāvji saņem savās federācijās tieši no LOK.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2022-04-22 17:19, pirms 2 gadiem
Iegāju LOV mājas lapā, arī tur nevar atrast konkrēti, kuri sportisti ir kurā sarakstā. Protams, var daudz ko pats sazīmēt, bet prasītos tomēr lielāku skaidrību uzreiz.
, 2022-04-22 17:23, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Iegāju LOV mājas lapā, arī tur nevar atrast konkrēti, kuri sportisti ir kurā sarakstā. Protams, var daudz ko pats sazīmēt, bet prasītos tomēr lielāku skaidrību uzreiz.
šajā rakstā tika pieminēta frāze, ka: "Līdz šī gada 25.aprīlim kvotēto sporta veidu federācijām ir jāiesniedz saskaņošanai LOK valdē federāciju iekšējie kritēriji sportistu iekļaušanai LOV sastāvos un pēc to saskaņošanas arī sportistu vārdiskais sastāvs"

https://sportacentrs.com/ziemas_spo...

Droši vien tas nozīmē, ka vārdiskais sastāvs būs kaut kad pēc 25. aprīļa.
, 2022-04-22 17:33, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: šajā rakstā tika pieminēta frāze, ka: "Līdz šī gada 25.aprīlim kvotēto sporta veidu federācijām ir jāiesniedz saskaņošanai LOK valdē federāciju iekšējie kritēriji sportistu iekļaušanai LOV sastāvos un pēc to saskaņošanas arī sportistu vārdiskais sastāvs"

https://sportacentrs.com/ziemas_spo...

Droši vien tas nozīmē, ka vārdiskais sastāvs būs kaut kad pēc 25. aprīļa.
Jā, neuzmanīgi lasīju...
, 2022-05-19 10:18, pirms 2 gadiem
Ok, cik ir tie berni kopa ? 10? Man dela futbola viena grupaa ir 15 berni, bet ir divas grupas 5gadigajiem un tas ir laukos! Nobidat labak to naudu siem treneriem.
Einars Fogelis kopā ar Zinti Ekmani. Foto: IBSF
4

Fogelis: "Lēmumam par 2026. gada OS ledus trasi jābūt līdz maija beigām"

LETA. Lēmumam par bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensību vietu 2026. gada olimpiskajās spēlēs Itālijā jābūt līdz maija beigām, preses konferencē pirms sezonas pēdējā Pasaules kausa posma Siguldā apstiprināja Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents Einars Fogelis.
Foto: ibsf.org
3

Klārka un Grothērs uzvar pasaules čempionātā skeletonā

LETA. Kanādiete Helija Klārka un vācietis Kristofers Grpothērs piektdien Vinterbergā kļuva par uzvarētājiem pasaules skeletona čempionātā.
Foto: LFF
21

Prioritārie sporta veidi: futbols zaudē pirmo vietu, motosports apdzen tenisu

Pirms divām nedēļām Latvijas Nacionālā sporta padome apstiprināja 2024. gada valsts budžeta finansējumu sportam sadalījumu 51 miljona eiro apmērā. Portāla Sportacentrs.com rīcībā nonāca saraksts ar 15 prioritārajiem sporta veidiem, taču pēc datu precizēšanas tabulā redzamas izmaiņas.