Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Martins Dukurs Īglsā nenotur vadību un sezonu sāk ar otro vietu

Martins Dukurs Īglsā nenotur vadību un sezonu sāk ar otro vietu
Martins Dukurs. Foto: AP/Romāns Kokšarovs/Scanpix

Šodien Īglsas trasē Austrijā sācies Pasaules kauss. Martins Dukurs pēc pirmā brauciena bija līderis, taču sekoja atkāpšanās uz otro vietu, piekāpjoties krievu skeletonistam Aleksandram Tretjakovam. Tomass Dukurs ierindojās 16. vietā.

Martins Dukurs pēc pirmā brauciena bija ieguvis 0,09 sekunžu pārsvaru pret vācieti Kristoferu Groteru, bet Aleksandrs Tretjakovs un Sunbins Juns atpalika 0,10 sekundes. Tādējādi otrajā braucienā viņš trasē devās pēdējais, tomēr līdera godu neizdevās noturēt. Tretjakovs aizvadīja ļoti spēcīgu otro braucienu un triumfēja Īglsas posmā, bet Martins atpalika 0,07 sekundes.

Martins Dukurs Īglsā bija uzvarējis 12 Pasaules kausa posmos pēc kārtas, izņemot vienu pagājušās sezonas posmu, kurā viņš nepiedalījās. Uzvaru sērija pārtrūkusi. Iepriekšējā reize, kad Martins nebija labākais šajā trasē, bija 2008./09. gada sezonā, kad viņa kontā vēl nebija neviena lielā titula.

Vienu pozīciju otrajā braucienā zaudēja arī Tomass Dukurs. Pēc pirmā brauciena ierindojies 15. vietā ar labām cerībām pacelties augšup, viņš turpinājumā atkāpās vienu vietu zemāk un Īgslas posmu noslēdza 16. vietā. Sezonu ar tik zemu pozīciju viņš iepriekšējo reizi sāka 2007. gadā.

Pasaules kauss, 1. posms

VSportistsValstsLaiks
1.A. TretjakovsKrievija1:45.07
2.M. DukursLatvija+0.07
3.K. GrotersVācija+0.16
4.A. JungsVācija+0.34
5.V. SemjonovsKrievija+0.39
6.S. JunsDienvidkoreja+0.52
16.T. DukursLatvija+0.79

, 2021-11-19 12:16, pirms 2 gadiem
Martins labi nobrauca, bet nosargāt pirmo būs grūti, konkurenti min uz papēžiem..
Cerams izdosies!!
, 2021-11-19 12:20, pirms 2 gadiem
, 2021-11-19 12:26, pirms 2 gadiem
2.-5. 0.02 sekundes ietvarā... Kaut kāds kosmoss!
Slēpts komentārs: blitkotajs
, 2021-11-19 13:07, pirms 2 gadiem
Cik patīkami atkal dzirdēt Māra Rīmeņa balsi!
, 2021-11-19 14:04, pirms 2 gadiem
blitkotajs rakstīja: Vai tūristu Tomasu tēvs Dainis ņems līdzi uz Ķīnu?...
Šoreiz negribu piekrist par tūristu. Tomass uzstūma normālu startu (priekš sevis), arī nobrauca normāli, taču neslīdēja. Un tas gan šķiet dīvaini, ka, 20 gadus esot iekšā skeletonā, Dukuri tā arī nav spējuši uzbūvēt Tomasam superkamanas. Nu var jau būt, ka ir kaut kādas sīkas, TV netveramas braukšanas nianses, kas Tomasam neļauj būt turpat, kur, piemēram Jungs un Groters ar līdzīgu startu. Šoreiz arī ļoti blīvi rezultāti, 0,14 sekundes nost un Tomass būtu jau desmitais.

Vecie buki tomēr ir skeletona leģendas. Tretjakovs iespaidīgu otro braucienu veica, Martina otrā vieta un pārtrūkusī uzvaru sērija ir objektīvs iznākums.

Ķīnieši, izskatās, Eiropas trasēs tomēr nespēs konkurēt. Un viņu līderim Žanam (līdz šim Gengs) ar tik sūdīgu startu būs ļoti grūti cīnīties par zeltu arī Pekinā. Nav gan zināms, cik labi mājas trasē ir ātros startus skrienošie ķīnieši (šodien 19. vietā palikušais Čens un Eiropas kausa līderis Jiņs).

Izskatās, ka būs baigā cīņa par divām iespējām uz olimpiādi vest trīs sportistus, jo ļoti progresējuši abi jaunie korejieši. Vācijas, Korejas un Krievijas trešo numuru cīņā šodien sliktākais krievs (Tregubovs).
, 2021-11-19 14:49, pirms 2 gadiem
Līdz tam nu esam dadzīvojušies-kādreiz tik varenie ziemeļamerikāni visi pa pēdējām vietām mauc

NBC vairs nepirks tiesības
, 2021-11-19 15:00, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Ķīnieši, izskatās, Eiropas trasēs tomēr nespēs konkurēt. Un viņu līderim Žanam (līdz šim Gengs) ar tik sūdīgu startu būs ļoti grūti cīnīties par zeltu arī Pekinā. Nav gan zināms, cik labi mājas trasē ir ātros startus skrienošie ķīnieši (šodien 19. vietā palikušais Čens un Eiropas kausa līderis Jiņs).
Kāpēc Žans? Pēc atveidošanas noteikumiem latviski ir jāraksta Gens. Izrunā kaut kas pa vidu starp k un g izklausās, bet ir noteikti principi, ja piņjiņa atveidē ir g vārda sākumā, tā arī paliek. Tas otrs pareizāk būs Čeņs (no piņjiņa ng=n, n=ņ).
, 2021-11-19 15:34, pirms 2 gadiem
M.R.L. rakstīja: Kāpēc Žans? Pēc atveidošanas noteikumiem latviski ir jāraksta Gens. Izrunā kaut kas pa vidu starp k un g izklausās, bet ir noteikti principi, ja piņjiņa atveidē ir g vārda sākumā, tā arī paliek. Tas otrs pareizāk būs Čeņs (no piņjiņa ng=n, n=ņ).
Tā mūsu guru TV tiešraidē teica. Pats nepārzinu ķīniešu valodu...
, 2021-11-19 19:53, pirms 2 gadiem
Olimpiade jacenshas top10 iebraukt!
Kimiesi, korejiesi, frichi, utainie - ja kadu apbrauks, bus ok!
Einars Fogelis kopā ar Zinti Ekmani. Foto: IBSF
5

Fogelis: "Lēmumam par 2026. gada OS ledus trasi jābūt līdz maija beigām"

LETA. Lēmumam par bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensību vietu 2026. gada olimpiskajās spēlēs Itālijā jābūt līdz maija beigām, preses konferencē pirms sezonas pēdējā Pasaules kausa posma Siguldā apstiprināja Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents Einars Fogelis.
Foto: ibsf.org
3

Klārka un Grothērs uzvar pasaules čempionātā skeletonā

LETA. Kanādiete Helija Klārka un vācietis Kristofers Grpothērs piektdien Vinterbergā kļuva par uzvarētājiem pasaules skeletona čempionātā.
Foto: LFF
21

Prioritārie sporta veidi: futbols zaudē pirmo vietu, motosports apdzen tenisu

Pirms divām nedēļām Latvijas Nacionālā sporta padome apstiprināja 2024. gada valsts budžeta finansējumu sportam sadalījumu 51 miljona eiro apmērā. Portāla Sportacentrs.com rīcībā nonāca saraksts ar 15 prioritārajiem sporta veidiem, taču pēc datu precizēšanas tabulā redzamas izmaiņas.