Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

M. Dukurs: "Mazās spēlītes vienmēr tiks spēlētas"

M. Dukurs: "Mazās spēlītes vienmēr tiks spēlētas"
Foto: IBSF

Šovakar mājās no Phjončhanas atgriezās Latvijas skeletonistu izlase ar astoņkārtējo Pasaules kausa ieguvēju Martinu Dukuru priekšgalā. Lidostā “Rīga” mūsu atlētus sagaidīja orķestris, kā arī paprāvs bariņš sportistu atbalstītāji. “Biju cerējis, ka izslīdēšu pa vienkāršo, taču nesanāca. Patīkams pārsteigums,” pēc apsveikumu saņemšanas teica Martins Dukurs.

Olimpiskajā trasē Phjončhanā šajās dienās risinās sezonas noslēdzošais Pasaules kausa posms skeletonā un bobslejā. Vakar lieliskā cīņā par 0,01 sekundi mājinieku Sunbinu Junu pārspēja Martins Dukurs, izcīnot zeltu, savukārt Tomass Dukurs ieguva trešo vietu. Pēc labi padarīta darbiņa mājās Dukuri atgriezās jau sestdienas pievakarē.

“Sezonas beigu daļa bija pasmaga. Pēc pasaules čempionāta startēt bija ļoti smagi. Uz to ir sasniegts fiziskās un mentālās formas pīķis, bet pēc tam, gribi vai negribi, bet nedaudz atslābinies. Ir prieks, ka sezona ir cauri. Gara un grūta sezona. Tā nedēļa, kad atgriezāmies mājās pēc pasaules čempionāta, bija ļoti vērtīga, pareizs lēmums,” atzīst Martins Dukurs.

Jau mazāk kā pēc gada Phjončhanā startēs olimpiskās spēles, tāpēc loģisks ir jautājums, cik labi trase bija sagatavota uz šo Pasaules kausa posmu? “Trase bija sagatavota ļoti labā līmenī. Pirmās dienas ledus bija lēns, bet pēcāk ar katru nākamo kļuva ar vien ātrāks. Vienu dienu braucām ļoti ātri, un sapratu, ka trases gatavotājiem bija izteikts rājiens no vietējiem atlētiem, ka trase ir pat par ātru. Mazās spēlītes vienmēr tiks spēlētas, taču kopumā varam būt apmierināti. Temperatūras ziņā bija gan lieli plusi, gan lieli mīnusi, bija iespējas paeksperimentēt ar dažādu tehniku. Sapratām arī, kādā virzienā viņi gatavojas darboties ledus saldēšanā. Kaut kādi secinājumi ir izdarīti, taču jāsaprot, ka Olimpiādē būs pavisam cits stāsts. Šobrīd galvenais ir labi padarīt darbu vasarā, lai būtu maksimāli gatavi visās frontēs,” saka astoņkārtējais Pasaules kausa ieskaites kopvērtējuma uzvarētājs. Martins neslēpj, ka gatavošanos jaunajai sezona viņš neatliks un sāks gatavoties laicīgi.

Jau pirms došanās uz Phjončhanu bija skaidrs, ka šajā trasē izšķirošā būs devītā virāža. “Devītā virāža ir tas trases “cietais rieksts”. Kļūdas citur nemaksā tik daudz, taču devītajā virāžā var “iesprūst” pamatīgi. Man pat vienā treniņā izdevās tur pazaudēt sešas desmitdaļas. Neliela kļūda tur maksā ap desmitdaļu, bet vidēji ap trim. To lieliski varēja redzēt arī bobslejā. “Mašīnas” ir lielākas un smagākas, taču, ja tu tur paliec, tad paliec. Bija brīdis, kad tiku galā ar devīto diezgan labi, taču tad uz brīdi atkal kļuvu pārāk pašpārliecināts. Sacensībās gan ātrumi ir nedaudz citi un viss mainās,” skaidroja Dukurs. Tiek prognozēts, ka tieši Martins un mājinieks Sunbins Juns būs galvenie zelta medaļas pretendenti pēc gada olimpiskajās spēlēs, tāpēc interesanti dzirdēt Martina viedokli par viņa galvenā konkurenta braukšanas stilu šajā virāžā. “Viņam ideja devītajā virāžā ir nedaudz citādāka. Pārējās vietas viņš brauc līdzīgi kā mēs ar Tomasu, taču tur viņš brauc mazliet savādāk. Zinu, ka viņam nepatīk braukt kā pēdējam, kad viņš ir līderis. Viņš netiek galā ar psiholoģisko slogu. Kad kaut ko tādu zini, tas uzliek tev papildus motivāciju. Tomass jau viņa brauciena vidū man pačukstēja, ka te viss ir beidzies, bet beigās tā viena sekundes simtdaļa bija tāda nedaudz komiska.” smaidot noteica Dukurs, vēlāk gan piebilstot, ka pēdējais brauciens bijis labākais, uz ko viņš šobrīd šajā trasē ir spējīgs. “Augšdaļu izbraucu ļoti labi, devītajā virāža bija pāris sānslīdes, bet baigās rezerves nebija. Iespējams, šodien es izvēlētos citas slieces, startā vēl ir rezerve, bet kopumā daudz rezervju nebija.”

Tuvāko pāris nedēļu laikā komandai paredzēts veikt testus Siguldā, bet pēcāk visiem tiks dota neliela atelpas pauze. Skeletona izlases galvenais treneris Dainis Dukurs sarunā ar portālu Sportacentrs.com gan vēlāk atzina, ka viņam un treneriem gatavošanās jaunajai sezonai sāksies jau rīt.

Daiņa Dukura viedokli par šo sezonu, kā arī gatavošanos nākamajai, meklējiet Sportacentrs.com jau tuvākajās dienās.


, 2017-03-18 22:38, pirms 7 gadiem
“Augšdaļu izbraucu ļoti labi, devītajā virāža bija pāris sānslīdes, bet baigās rezerves nebija. Iespējams, šodien es izvēlētos citas slieces

Jā citas slieces gan laikam vajadzēs,jo beigu ātrums bija kā Tretjakovam,kurš tomēr netīrāk veica 2. brauc.
, 2017-03-18 23:27, pirms 7 gadiem
Lai brāļiem Dukuriem Korejas olimpiādē izdodas uzlabot savus iepriekšējos olimpiskos rezultātus par vienu vietu!

Ak jā, un Dukuram senioram jāuztaisa normālu skeletonu Priedulēnai.
, 2017-03-19 11:19, pirms 7 gadiem
Vairāk tādu latviešu ! Paldies par sezonu un baltu godaprātu.
, 2017-03-19 17:53, pirms 7 gadiem
Paldies Martinam par vēl vienu teicamu sezonu! Ar Tomasu ir mazliet kā ar bitēm - nevar zināt, vai būs izcils rezultāts kā 2.v. Eiropas čempionātā un 3.v. Korejā, vai ļoti labs top 6 rezultāts, vai vieta tikai otrajā desmitā, kas būtu pieņemams rezultāts ļoti daudziem, bet ne Tomasam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Einars Fogelis kopā ar Zinti Ekmani. Foto: IBSF
4

Fogelis: "Lēmumam par 2026. gada OS ledus trasi jābūt līdz maija beigām"

LETA. Lēmumam par bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensību vietu 2026. gada olimpiskajās spēlēs Itālijā jābūt līdz maija beigām, preses konferencē pirms sezonas pēdējā Pasaules kausa posma Siguldā apstiprināja Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents Einars Fogelis.
Foto: ibsf.org
3

Klārka un Grothērs uzvar pasaules čempionātā skeletonā

LETA. Kanādiete Helija Klārka un vācietis Kristofers Grpothērs piektdien Vinterbergā kļuva par uzvarētājiem pasaules skeletona čempionātā.
Foto: LFF
21

Prioritārie sporta veidi: futbols zaudē pirmo vietu, motosports apdzen tenisu

Pirms divām nedēļām Latvijas Nacionālā sporta padome apstiprināja 2024. gada valsts budžeta finansējumu sportam sadalījumu 51 miljona eiro apmērā. Portāla Sportacentrs.com rīcībā nonāca saraksts ar 15 prioritārajiem sporta veidiem, taču pēc datu precizēšanas tabulā redzamas izmaiņas.