Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Dainis Dukurs: "Esam pirmie, kas atved uz Latviju divus Pasaules kausa globusus"

Dainis Dukurs: "Esam pirmie, kas atved uz Latviju divus Pasaules kausa globusus"
Martins, Dainis un Tomass Dukuri
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc Pasaules kausa izcīņas sezonas, kurā Martins Dukurs trešo gadu pēc kārtas kļuva par Pasaules kausa ieguvēju, bet viņa brālis Tomass izcīnīja trešo vietu, komentāru sniedza brāļu tēvs un treneris Dainis Dukurs. Viņš arī izteicās par gaidāmo pasaules čempionātu.

Par Pasaules kausa sezonu

"Ar rezultātiem varam būt ļoti apmierināti. Nav bijis tāda precedenta, kad uz Latviju tiktu atvesti divi Pasaules kausa globusi [par pirmo un trešo vietu]. Vai Tomasam bija iespēja spert soli uz augšu [un izcīnīt otro vietu kopvērtējumā]? Varbūt jā, varbūt nē, jo ne viss ir atrisināts tehniskā ziņā, Atlikuši vieni mači, kuriem tagad gatavojamies," sacīja Dainis Dukurs.

Jautāts, kas par problēmām Tomasam ar tehniku, Dainis atbildēja: "Dēļ viņa auguma parametriem nevaram atrast īsto skeletonu. Vai tajā ir problēma vai jātaisa citādākas slieces, jo viņam pie lieliem spiedieniem zūd ātrums. Sākumā pārmetām viņam, domājot, ka tās ir braukšanas nianses, taču noskatoties braucienus palēninājumā, secinājām, ka viņam kļūdu nav – pareizi guļ, visu pareizi dara, bet skeletons spiediena virāžās tomēr neuzņem to ātrumu, ko vajadzētu."

Dukurs uzsvēra, ka ir izgatavotas vairākas detaļas, kuras jau pirms pirmajiem treniņiem Leikplesidā tiks uzliktas Tomasa skeletonam. "Martinam viss ir kārtībā, skeletons skrien, bet pie Tomasa skeletona vēl ir jāpiestrādā. Pirms pēdējiem posmiem bijām uztaisījuši vienu ļoti labu slieču komplektu, taču kļūdījāmies ar locījumu, tāpēc Vistlerā Tomass brauca ar treniņslidu. Kalgari Tomass uzmanīgi uzskrēja startu, jo pērn tur kļūdījās, paliekot pēdējais."

Par konkurentiem Dukurs izteicās: "Man patīk kā brauc Metjū Antuāns, ļoti nopietns konkurents. Kaut ko atraduši ir vācieši. Sezonas sākumā viņiem īsti labi negāja, bet kā par brīnumu tieši Ziemeļamerikā rezultāti ir uzlabojušies. Krokels noteikti ir atklājums – viņš šobrīd ir juniors, taču gan braukšanā, gan psiholoģiskajā izturībā spēcīgs un spēj konkurēt ar pieredzējušākiem sportistiem."

Par gaidāmo pasaules čempionātu

"Pasaules čempionātā spēcīgs būs gan Antuāns, gan Krokels un pārējie vācieši. Protams, arī Tretjakovs. Romels ar savu pieredzi un tehniku noteikti būs viens no sīvākajiem konkurentiem," piebilda Dukurs.

Treneris atzina, ka viņiem nekādu priekšrocību, salīdzinājumā ar konkurentiem nebūs: "2011.gada pavasarī un rudenī bija iespēja pavadīt treniņu nedēļu Leikplesidā, taču mēs to neizmantojām, jo ekonomējām līdzekļus un vairāk strādājām Siguldā un starta estakādē. Tam ir savi ieguvumi, taču arī zaudējumi, jo neesam šo trasi iebraukuši. Tas būs jāizdara sešos treniņbraucienos. Vēl līdz galam neesam atkoduši arī 14.virāža. Jau no pirmā treniņa ar divām vai pat trim kamerām strādāsim, lai saprastu, kā to izbraukt. Pārējās vietas trasē ir skaidras."

"Martinam vajadzētu būt stabilam un nobraukt veiksmīgi, jo viņš ir sataupījis savu maču slidu sezonas beigām. Tā ir labā stāvoklī, jo sezonas beigās viņš praktiski ar to nebrauca, izmantojot citas. Uzvarēs tas, kurš būs stabilākais. Var nobraukt vienu ļoti labi braucienu un divus normālus un vienā pat nedaudz kļūdīties. Ja Tomasam izdosies novērst tehnisko kļūdu, jābūt visam kārtībā. Tomass varbūt pirmo braucienu var nenobraukt labi, bet pēc tam viņš vienmēr pieliek klāt, uzlabo sniegumu," noslēdza Dukurs.

Pasaules čempionāts skeletonā notiks Leikplesidas trasē ASV 24. un 25.februārī (pirmais brauciens 25.februārī plkst. 0:00 pēc Latvijas laika, otrais – plkst. 2:00, šādos pašos laikos notiks arī trešais un ceturtais brauciens dienu vēlāk).


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-12 15:30, pirms 12 gadiem
Izlutinājāt Agrāk par medāli kādā no PK posmiem būtu baigais prieks a tagad jau ja nav uzvaras tad sašutums- kas noticis?

Latvijas lepnums un paraugs sportā viennozīmīgi
, 2012-02-12 15:44, pirms 12 gadiem
Mūsu čaļi ir vislabākie pasaulē!
, 2012-02-13 11:06, pirms 12 gadiem
Redzēju reālu sapni: Sākas jaunā pasaules kausa sezona. Martinam Dukuram skeletona federācija uzreiz iedod pasaules kausu un lūdz sezonu izlaist, lai ir interesanta cīņa par 2. vietu. Neatceros, vai Martins piekrita...
, 2012-02-13 15:36, pirms 12 gadiem
tornis rakstīja: Redzēju reālu sapni: Sākas jaunā pasaules kausa sezona. Martinam Dukuram skeletona federācija uzreiz iedod pasaules kausu un lūdz sezonu izlaist, lai ir interesanta cīņa par 2. vietu. Neatceros, vai Martins piekrita...
tagad jau arī ir cīņa par 2. vietu
Einars Fogelis kopā ar Zinti Ekmani. Foto: IBSF
5

Fogelis: "Lēmumam par 2026. gada OS ledus trasi jābūt līdz maija beigām"

LETA. Lēmumam par bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensību vietu 2026. gada olimpiskajās spēlēs Itālijā jābūt līdz maija beigām, preses konferencē pirms sezonas pēdējā Pasaules kausa posma Siguldā apstiprināja Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents Einars Fogelis.
Foto: ibsf.org
3

Klārka un Grothērs uzvar pasaules čempionātā skeletonā

LETA. Kanādiete Helija Klārka un vācietis Kristofers Grpothērs piektdien Vinterbergā kļuva par uzvarētājiem pasaules skeletona čempionātā.
Foto: LFF
21

Prioritārie sporta veidi: futbols zaudē pirmo vietu, motosports apdzen tenisu

Pirms divām nedēļām Latvijas Nacionālā sporta padome apstiprināja 2024. gada valsts budžeta finansējumu sportam sadalījumu 51 miljona eiro apmērā. Portāla Sportacentrs.com rīcībā nonāca saraksts ar 15 prioritārajiem sporta veidiem, taču pēc datu precizēšanas tabulā redzamas izmaiņas.