Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

Martins Dukurs: "Tretjakovs ir spēris soli uz priekšu, ja ne pat divus"

Martins Dukurs: "Tretjakovs ir spēris soli uz priekšu, ja ne pat divus"
Martins Dukurs. Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Ņemot vērā pēdējo nedēļu problēmas ap tehniku un veselību, Latvijas skeletona zvaigzne Martins Dukurs sākotnēji domājis, ka viņam nebūs pa spēkam pacīnīties par Eiropas čempionāta augstākā kaluma godalgām, portālam Sportacentrs.com neslēpj sportists. Tāpat viņš sarunā vērtē, kā šajā sezonā izskatās sīkstākie konkurenti.

Pagājušajā nedēļā Vinterbergā Dukurs izcīnīja Eiropas čempionāta sudrabu, piekāpjoties vien krievam Aleksandram Tretjakovam. Līdz ar to latvietim nācās nolikt Vecā kontinenta čempiona pilnvaras, jo zeltu viņš bija guvis jau 11 gadus pēc kārtas, taču pats sportists par to nav pārāk sarūgtināts.

"Ja skatāmies uz pirmo braucienu, Eiropas čempionātā tikpat labi varēju būt arī tikai ceturtais. Nebija nemaz tik viegli. Arī vicečempiona gods bija jāizcīna," uzsver Dukurs. "Pirmais brauciens neizdevās labi, jo jau startā mazliet pārskrēju, un nebija izejas ātruma. Vinterberga ir starta trase, bet lielākā kļūda bija lejasdaļā, tāpēc nebija arī ātruma. Otrajā braucienā izlaboju kļūdas startā, bet vidusdaļā pieļāvu kļūdu, kas arī ietekmēja lejas ātrumu. Tāpēc arī bija tāds rezultāts."

"Neesmu sarūgtināts, ne arī pārlieku gandarīts. Ir ok. Apzinos savas kļūdas. Arī fiziski nebiju līdz galam gatavs, bija nelielas traumas. Sākumā domāju, ka būs pat sliktāk," norāda seškārtējais pasaules čempions, kurš iedzīvojies kājas savainojumā. "Problēmas sajutu jau Īglsas posmā, bet pēc tam novilku nedaudz garumā. Jutu, ka nepaliek labāk, tāpēc svētku laikā mani operatīvi izmeklēja un saprata, ka nekas labs tas nav, tāpēc sāka intensīvu ārstēšanu. Nācās izlaist kādu pusotru nedēļu – biju bez skriešanas. Ko varēju, to arī darīju – paminos ar riteni, pastrādāju ar svariem, bet jutu, ka pietrūkst skriešanas. Taupījos līdz pat pēdējai dienai pirms Eiropas čempionāta."

Dukurs neslēpj, ka problēma pastāv joprojām, kaut gan jau šonedēļ Sanktmoricā ir kārtējais posms Pasaules kausā. Iespējams, šajās sacensībās viņš startēs nedaudz saudzīgākā režīmā.

"Arī tehnikā ir šis tas jāpamaina, Eiropas čempionātā startēju ar veco kamanu. Esmu paņēmis līdzi trīs pavisam citas kamanas. To kamanu, ar kuru iesāku sezonu, atstāju mājās," atklāj Dukurs. Jaunais skeletons tika radīts ar domu par nākamā gada Pekinas olimpiskajām spēlēm. "Jauno kamanu nedaudz pārtaisījām, bet pēc tam nevarēju lāgā nobraukt. Sasitu ribas, domāju, ka tās pat ir plēstas. Noskaitos uz visu šo situāciju, [kamanas] noliku malā un gaidu restartu. Ja godīgi, šobrīd nav iekšējas skaidrības, kurā virzienā īsti vajadzētu iet."

Vēršot skatienu uz konkurentiem un salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, Dukurs atzīmē, ka tehnikas ziņā uz vietas palikuši vācieši, kurus, iespējams, iemidzinājuši panākumi pagājušā gada pasaules čempionātā.

"Savukārt krieviem noteikti ir lēciens uz priekšu, viņi sākuši strādāt ar iepriekšējo Vācijas izlases galveno treneri [Dirku Matšencu]. Arī briti ļoti intensīvi meklē jaunu kamanu, testē un maina sastāvus. Gribas redzēt, kāds būs korejietis [Sunbins Juns] - Šveicē viņš parādīsies. Neesmu redzējis arī ķīniešus," spriež titulētais Latvijas sportists. "Krievijas izlasē strādājošais vāciešu treneris zina, kādas slieces Vācijas trasēs ir vajadzīgas, un Tretjakovs ir pārkāpis uz vāciešu tehniku. Tā skrien ne tikai Vācijā. Izaugsme ir tikai šajā ziņā. Nedomāju, ka viņš ir progresējis fiziski. Tretjakovs noteikti ir spēris soli uz priekšu, ja ne pat divus."

Sezonas svarīgākās sacensības Latvijas skeletonistiem gan vēl tikai priekšā – februāra sākumā būs pasaules čempionāts. Dukurs šobrīd ir Pasaules kausa kopvērtējuma līderis, taču viņš min, ka uzvara tajā un Lielā kristāla globusa iegūšana nebūs primārais.

"Šobrīd plāns ir nobraukt atlikušos posmus un tikt skaidrībā, ar kuru tehniku braukt pasaules čempionātā. Spraugā starp pēdējo Pasaules kausa posmu Īglsā un pasaules čempionātu ceru piebraukt kaut ko no tehnikas un tad doties uz Altenbergu. Tomēr, izskatās, arī Altenbergā mēģināšu kaut ko jaunu tieši sliecēs," ieceres ieskicē Dukurs.

Jaunākais no brāļiem Dukuriem par Pasaules kausa ieguvēju kļuvis deviņas reizes, bet darbā uzsvars ir uz nākamā gada Pekinas olimpiskajām spēlēm. Līdz šim viņš divreiz – Vankūverā un Sočos – spējis kļūt par vicečempionu.

Plašāku sarunu ar Martinu Dukuru, kā arī interviju ar Latvijas handbola zvaigzni Daini Krištopānu un rezumē par Siguldā notikušo Eiropas čempionātu kamaniņu sportā skaties šovakar plkst.21.45 "Sportacentrs.com TV" raidījumā "Sports tuvplānā".


, 2021-01-12 09:09, pirms 3 gadiem
Tapēc, ka Dukuri visu laiku testē. Testē kamanas, testē sliecas, testē ledu... entos gadus skeletonā, bet dažreiz šķiet, ka katra sezona tiek sàkta ar nulle zināšanām un pieredzi. Tiešām pedejos sačos bija jābrauc ar 15. gada kamanu? Tad sanāk, ka 6 gadu laikā nekas pa lielam nav atkosts?
Komòn!
, 2021-01-12 09:25, pirms 3 gadiem
mr.lexus rakstīja: Tapēc, ka Dukuri visu laiku testē. Testē kamanas, testē sliecas, testē ledu... entos gadus skeletonā, bet dažreiz šķiet, ka katra sezona tiek sàkta ar nulle zināšanām un pieredzi. Tiešām pedejos sačos bija jābrauc ar 15. gada kamanu? Tad sanāk, ka 6 gadu laikā nekas pa lielam nav atkosts?
Komòn!
Tu gan esi dīvainītis! Tikai ar testēšanu vien viņš 11.reizes pēc kārtas kļuva par Eiropas čempiņu??????
, 2021-01-12 09:50, pirms 3 gadiem
mr.lexus rakstīja: Tapēc, ka Dukuri visu laiku testē. Testē kamanas, testē sliecas, testē ledu... entos gadus skeletonā, bet dažreiz šķiet, ka katra sezona tiek sàkta ar nulle zināšanām un pieredzi. Tiešām pedejos sačos bija jābrauc ar 15. gada kamanu? Tad sanāk, ka 6 gadu laikā nekas pa lielam nav atkosts?
Komòn!
Visi tā dara, vismaz top 10. Nemitīgi cenšas uzlabot kamanas un slieces, lai nomestu kādu simtdaļu no rezultāta. Kamana varbūt arī bija vecā, bet slieces jau maina.
, 2021-01-12 10:05, pirms 3 gadiem
Titulētais augļotāju palīgs
, 2021-01-12 10:15, pirms 3 gadiem
Cerams bez dopinga palīdzības viņš tos soļus sper!
, 2021-01-12 10:21, pirms 3 gadiem
KANDESA rakstīja: Titulētais augļotāju palīgs
TU TO PAR SEVI?
, 2021-01-12 10:21, pirms 3 gadiem
sanāk ka šitie šļūkātājērmi kāš valsts piķi un pat neprogresē, pat kaut kāds krievs nošļūc ātrāk
, 2021-01-12 10:28, pirms 3 gadiem
darbagalds rakstīja: TU TO PAR SEVI?
Vai esmu nonācis bērnudārzā?
Bet, ja godīgi, a kas tad nepareizi pateikts?
, 2021-01-12 10:43, pirms 3 gadiem
Sms Kreditukurs jau laicīgi meklē attaisnojumus, kārtējai izgaztajai olimpiādei!
Vēl ķīniešus nav redzējis, tie noteikti nākamajā pasaules cempi vismaz 2 medaļas dabūs. Tikmēr latvieši čurā bikses par Eiropas čempionu
, 2021-01-12 11:17, pirms 3 gadiem
Kā Jums vispār patīk šis jaunais raidījums?

P.S. Dale ir tik priecīgs, jo pukojās, ka par reni neko iepriekšējos 2 raidījumos nerunāja.
, 2021-01-12 11:31, pirms 3 gadiem
f*ck rakstīja: Sms Kreditukurs jau laicīgi meklē attaisnojumus, kārtējai izgaztajai olimpiādei!
Vēl ķīniešus nav redzējis, tie noteikti nākamajā pasaules cempi vismaz 2 medaļas dabūs. Tikmēr latvieši čurā bikses par Eiropas čempionu
Tev nav gadījumā info,vai Tērauda,Netlaus un Veinbergs šonedēl debitēs ICC?
, 2021-01-12 11:32, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kā Jums vispār patīk šis jaunais raidījums?

P.S. Dale ir tik priecīgs, jo pukojās, ka par reni neko iepriekšējos 2 raidījumos nerunāja.
vismaz katru otro raidījumu būtu jāpieskaras renes tematikai...
, 2021-01-12 11:39, pirms 3 gadiem
ice F-1 rakstīja: vismaz katru otro raidījumu būtu jāpieskaras renes tematikai...
SWH vakar klausījies? Ciemos pie Kreipāna bija Vihrovs.
, 2021-01-12 11:42, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: SWH vakar klausījies? Ciemos pie Kreipāna bija Vihrovs.
nope..par reni kkas bija?
, 2021-01-12 11:45, pirms 3 gadiem
ice F-1 rakstīja: nope..par reni kkas bija?
Jā, Šiciem zvanīja, bet ļoti īsi runāja.
, 2021-01-12 11:47, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Jā, Šiciem zvanīja, bet ļoti īsi runāja.
apbrīnojami..vēl nevienas intervijas nav bijis ar Botiem vai Vītolu
, 2021-01-12 11:48, pirms 3 gadiem
ice F-1 rakstīja: apbrīnojami..vēl nevienas intervijas nav bijis ar Botiem vai Vītolu
Vakar puse raidījuma bija veltīta Vihrovam un Sidnejai 2000.
, 2021-01-12 11:52, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vakar puse raidījuma bija veltīta Vihrovam un Sidnejai 2000.
man jau tie OS stāsti visos stūros pieriebušies..eksistē taču arī PČ,EČ

Uzprasīja Toļiks par meitas sniegumu EČ?
, 2021-01-12 11:55, pirms 3 gadiem
ice F-1 rakstīja: man jau tie OS stāsti visos stūros pieriebušies..eksistē taču arī PČ,EČ

Uzprasīja Toļiks par meitas sniegumu EČ?
Jā, uzprasīja.

P.S. Tas jau sen zināms, ka Latvijā eksistē nereāls OS kults, viss pārējais (PČ, EČ, PK) ļoti daudziem ir otršķirīgs.
, 2021-01-12 12:01, pirms 3 gadiem
Pats galvenais, ko uzzināju vakar SWH Tollija raidījumā, ir tas, kad būs nākošie Patrīcijas Eidukas mači. Tas būs PČ U-23, kas norisināsies no 8. līdz 14. februārim. Tur būs sprints klasikā, 10 km slidsolī ar intervāla startu un jauktā stafete.
, 2021-01-12 12:02, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Jā, uzprasīja.

P.S. Tas jau sen zināms, ka Latvijā eksistē nereāls OS kults, viss pārējais (PČ, EČ, PK) ļoti daudziem ir otršķirīgs.
Es jau 15 mēn. gaidu atbildi,kas Palameikai nogāja greizi Dohā
, 2021-01-12 13:12, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: P.S. Tas jau sen zināms, ka Latvijā eksistē nereāls OS kults, viss pārējais (PČ, EČ, PK) ļoti daudziem ir otršķirīgs.
Kāpēc kults un kāpēc tieši Latvijā? Daudziem sporta veidiem OS ir arī galvenais un īstais notikums visā četrgadē.
, 2021-01-12 13:28, pirms 3 gadiem
Abrags rakstīja: Kāpēc kults un kāpēc tieši Latvijā? Daudziem sporta veidiem OS ir arī galvenais un īstais notikums visā četrgadē.
Vai tad neesi dzirdējis tekstus - ja mums nebūtu renes, nebūtu medaļu Ziemas OS? Un ka tik ļoti svarīga ir vieta OS medaļu tabulā?
, 2021-01-12 13:35, pirms 3 gadiem
Abrags rakstīja: Kāpēc kults un kāpēc tieši Latvijā? Daudziem sporta veidiem OS ir arī galvenais un īstais notikums visā četrgadē.
Priekškam mūžīgi ir jādzīvo pēc tradīcijām?

Var taču arī sākt kaut ko citu reklamēt,iekultivēt,lai citi notikumi arī paliek galvenie" un īstie"
, 2021-01-12 14:00, pirms 3 gadiem
ice F-1 rakstīja: Priekškam mūžīgi ir jādzīvo pēc tradīcijām?

Var taču arī sākt kaut ko citu reklamēt,iekultivēt,lai citi notikumi arī paliek galvenie" un īstie"
Nu bet tā ir realitāte daudziem sporta veidiem visā Pasaulē! Sākot ar basketbolu (sieviešu) un beidzot ar loka šaušanu.
Vari "kultivēt" cik gribi pretējo, bet fakti paliek fakti - daudzos sporta veidos neviens PČ, EČ vai PK nekad nesavāks tādu auditoriju kā OS.
Slēpts komentārs: žurnaļuga
, 2021-01-12 15:24, pirms 3 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Vai tiešām kļūdos? Pēdējais pč futenē taču izgrieza pogas visām olimpiādēm! Skatītāju (tv) ziņā.
a pričom te futene?? Futbols ir izņēmums! Visā Pasaulē (ar dažiem izņēmumiem) ir FUTBOLS (mani personīgi gan šis sporta veids garlaiko) un ir pārējie sporta veidi.
, 2021-01-12 18:02, pirms 3 gadiem
Kādreiz tika veikts pētījums par sporta pasākumiem pasaulē.
1. Vasaras olimpiskās spēles
2. Pč futenē
3. Pč vieglatlētikā (tas bija laikos, kad šo rīkoja vienreiz četros gados)

Un tad notika mazs brīnums. Trešajā vietā ierausās PK regbijā. Jo regbijs ir svēta lieta visās Great Britain bijušajās teritorijās. Un tā ir trešdaļpasaule.
, 2021-01-12 18:05, pirms 3 gadiem
P.S. Un nestāsti man, ka Pč futenes finālturnīra laikā tu skaties kriketu, bendiju vai badmintonu.
, 2021-01-12 21:22, pirms 3 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Kādreiz tika veikts pētījums par sporta pasākumiem pasaulē.
1. Vasaras olimpiskās spēles
2. Pč futenē
3. Pč vieglatlētikā (tas bija laikos, kad šo rīkoja vienreiz četros gados)

Un tad notika mazs brīnums. Trešajā vietā ierausās PK regbijā. Jo regbijs ir svēta lieta visās Great Britain bijušajās teritorijās. Un tā ir trešdaļpasaule.
kaut kādus greizos ciparus esi izvilcis... Ne atsauces, ne konkrēti gadi...

Es savukārt esmu redzējis
1. PČ futenē
2. Vasaras OS
3. ...neatceros... iespējams, kaut kas no kriketa. Kriketa "pasaulē" ir daudz vairāk iedzīvotāju nekā regbija "pasaulē". Tādā Indijā, piemēram, ir deep deep po uz to regbiju.
, 2021-01-12 21:25, pirms 3 gadiem
žurnaļuga rakstīja: P.S. Un nestāsti man, ka Pč futenes finālturnīra laikā tu skaties kriketu, bendiju vai badmintonu.
No pēdējā PČ es neredzējus NEVIENU spēli. Tici man, vasarā ir daudz citu interesantāku lietu ko darīt nekā dirnēt pie TV
, 2021-01-13 00:41, pirms 3 gadiem
mr.lexus rakstīja: Tapēc, ka Dukuri visu laiku testē. Testē kamanas, testē sliecas, testē ledu... entos gadus skeletonā, bet dažreiz šķiet, ka katra sezona tiek sàkta ar nulle zināšanām un pieredzi. Tiešām pedejos sačos bija jābrauc ar 15. gada kamanu? Tad sanāk, ka 6 gadu laikā nekas pa lielam nav atkosts?
Komòn!
Tu nesaproti, ka testē visi un iegulda lielus resursus gan kamanu, gan slidu izstrādē. Ar visu lielo testēšanu ir grūti turēt līdz vāciešu, britu un krievu kamanu/slieču progresam. Ja netestētu un brauktu ar vienu kamanu, tad sen jau būtu visiem aiz muguras. Šajā sportā tehnika nekad nestāv uz vietas.
, 2021-01-13 14:22, pirms 3 gadiem
Abrags rakstīja: kaut kādus greizos ciparus esi izvilcis... Ne atsauces, ne konkrēti gadi...

Es savukārt esmu redzējis
1. PČ futenē
2. Vasaras OS
3. ...neatceros... iespējams, kaut kas no kriketa. Kriketa "pasaulē" ir daudz vairāk iedzīvotāju nekā regbija "pasaulē". Tādā Indijā, piemēram, ir deep deep po uz to regbiju.
Astoņdesmitie gadi.
Krikets populārāks par regbiju? Nu ja, man ar tā viena tante Bauskā teica.
Regbijs ir sporta veids numur viens Anglijā, Īrijā, Velsā, Skotijā, Austrālijā, Dienvidāfrikā, Jaunzēlandē un visās Okeānijas salās. Ļoti populārs Francijā, Japānā, Argentīnā.
Slava bogu, ka rgebija spēlētāji ir džentlmeņi (patiešām visās izpausmēs), citādi, ja tu kādam Fidži vai Jaunzēlandes iedzīvotājam sāktu kaut ko penterēt par kriketu, uff, sekas būtu diezgan viennozīmīgas.
Spec priekš tevis maoru kaujas deja haka, ko pirms katras spēles izpilda pasaules leģendārākā regbija izlase All Black:
https://www.youtube.com/watch?v=yiK...

Kad būs nomiris kāds dižs kriketists, tu man atsūti līdzjutēju atvadas no dārgā aizgājēja.
Salīdzinājumam - atvadas no Jaunzēlandes leģendas Džonaha Lomu (šajā sporta veidā tikpat leģendārs kā Pele). Neliels fragmentiņš no ļoti ilgās bēru ceremonijas stadionā. Haku par godu Džonaham dejoja visi, sākot ar senioriem, beidzot ar zaļknābjiem puikām:
https://youtu.be/YAtdrDETAqU
, 2021-01-13 14:30, pirms 3 gadiem
Haku katrreiz dejo mazliet savādāk (atkarīgs no izlases sastāva un komandas kapteiņa)

https://youtu.be/vnvI6V-TtLs

Tāpēc visiem skatītājiem pasaulē tas ir neaizmirstams notikums. Nav jau nekāds tautas deju ansamblis Dzintariņš
, 2021-01-13 17:21, pirms 3 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Astoņdesmitie gadi.
Krikets populārāks par regbiju? Nu ja, man ar tā viena tante Bauskā teica.
Regbijs ir sporta veids numur viens Anglijā, Īrijā, Velsā, Skotijā, Austrālijā, Dienvidāfrikā, Jaunzēlandē un visās Okeānijas salās. Ļoti populārs Francijā, Japānā, Argentīnā.
Slava bogu, ka rgebija spēlētāji ir džentlmeņi (patiešām visās izpausmēs), citādi, ja tu kādam Fidži vai Jaunzēlandes iedzīvotājam sāktu kaut ko penterēt par kriketu, uff, sekas būtu diezgan viennozīmīgas.
Spec priekš tevis maoru kaujas deja haka, ko pirms katras spēles izpilda pasaules leģendārākā regbija izlase All Black:
https://www.youtube.com/watch?v=yiK...

Kad būs nomiris kāds dižs kriketists, tu man atsūti līdzjutēju atvadas no dārgā aizgājēja.
Salīdzinājumam - atvadas no Jaunzēlandes leģendas Džonaha Lomu (šajā sporta veidā tikpat leģendārs kā Pele). Neliels fragmentiņš no ļoti ilgās bēru ceremonijas stadionā. Haku par godu Džonaham dejoja visi, sākot ar senioriem, beidzot ar zaļknābjiem puikām:
https://youtu.be/YAtdrDETAqU
Man ļoti patīk skatīties regbija PK (pat vairāk, kā futeņa pk) un kriketam pat noteikumus nezinu, bet nu wtf, likt kā argumentu hakas un bēres, stāstīt, ka Fidži iedzīvotājs tūlīt pa muti smels, izklausies kā pārfanojies 10gadnieks
Vienā Indijā ir vairāk iedzīvotāju, nekā Tavās augstākminētajās valstīs kopā ņemtās. Indija, Pakistāna, Bangladeša, Šrilanka, tur bez konkurences, bet acīmredzot būsi pārsteigts, ka arī Anglijā un Austrālijā krikets ir top sports, mierīgi konkurē ar regbiju.
Einars Fogelis kopā ar Zinti Ekmani. Foto: IBSF
5

Fogelis: "Lēmumam par 2026. gada OS ledus trasi jābūt līdz maija beigām"

LETA. Lēmumam par bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensību vietu 2026. gada olimpiskajās spēlēs Itālijā jābūt līdz maija beigām, preses konferencē pirms sezonas pēdējā Pasaules kausa posma Siguldā apstiprināja Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents Einars Fogelis.
Foto: ibsf.org
3

Klārka un Grothērs uzvar pasaules čempionātā skeletonā

LETA. Kanādiete Helija Klārka un vācietis Kristofers Grpothērs piektdien Vinterbergā kļuva par uzvarētājiem pasaules skeletona čempionātā.
Foto: LFF
21

Prioritārie sporta veidi: futbols zaudē pirmo vietu, motosports apdzen tenisu

Pirms divām nedēļām Latvijas Nacionālā sporta padome apstiprināja 2024. gada valsts budžeta finansējumu sportam sadalījumu 51 miljona eiro apmērā. Portāla Sportacentrs.com rīcībā nonāca saraksts ar 15 prioritārajiem sporta veidiem, taču pēc datu precizēšanas tabulā redzamas izmaiņas.