Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Tērauda nekvalificējas Pasaules kausa ceturtā posma otrajam braucienam

Tērauda nekvalificējas Pasaules kausa ceturtā posma otrajam braucienam
Endija Tērauda. Foto: imago images/kolbert-press

LETA. Latvijas skeletoniste Endija Tērauda piektdien Vinterbergas trasē Vācijā nekvalificējās Pasaules kausa ceturtā posma otrajam braucienam.

Tērauda trasē devās ar 23.numuru, bet startā un finišā viņai bija 22.rezultāts, kas liedz startēt otrajā braucienā. Pirmais divdesmitnieks, kas ļautu posmu turpināt otrajā braucienā, bija 0,11 sekunžu attālumā.

Pirmajā braucienā ātrākā bija nīderlandiete Kimberlija Bosa, kura finišu sasniedza 56,98 sekundēs jeb 0,76 sekundes ātrāk par Tēraudu.

Bosa palika nepārspēta arī otrajā braucienā, summā otrās vietas ieguvēju Tīnu Hermanu no Vācijas pārspējot par 0,25 sekundēm. Trešā bija kanādiete Mirela Raneva, kura atpalika vēl četras sekundes simtdaļas.

Pirmajā braucienā startēja 27 skeletonistes.

Kopvērtējumā līdere ar 821 punktu ir Bosa. Otrā ar 762 punktiem ir krieviete Aļina Tararičenkova, trešā ar 723 punktiem - Hermana. Tērauda ar 250 punktiem ir 20.pozīcijā.

Latvijas skeletoniste jauno sezonu sākusi pieticīgi, pirmajos divos posmos, kas notika Īglsas trasē Insbrukā, netiekot pie otrā brauciena un ierindojoties attiecīgi 22. un 23.pozīcijā. Pēdējā posmā Altenbergā tika izcīnīta 17.vieta.

Tērauda iepriekšējā sezonā bija vadošā pašmāju skeletoniste un piedalījās sešos no astoņiem Pasaules kausa posmiem, kopvērtējumā finišējot 14.vietā 39 sportistu vidū. Pirmajā posmā Siguldā viņa pirmoreiz Latvijas skeletona vēsturē sieviešu sacensībās kāpa uz Pasaules kausa goda pjedestāla, izcīnot trešo vietu.

Iepriekšējā Pasaules kausa sezonā Tērauda Vinterbergas trasē finišēja 19.vietā. Pasaules čempionātā viņa finišēja 20., bet Eiropas meistarsacīkstēs - 16.vietā.

Sestdien un svētdien notiks sacensības bobslejā četrinieku ekipāžām.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2021-12-10 19:56, pirms 2 gadiem
Kamana labi skrēja, bet starta ieskrējiens pievīla.

Situācija dāmu skeletona olimpiskajā atlasē:
3 starta vietas - Krievija, Vācija
2 starta vietas - ASV, Kanāda, Ķīna, Lielbritānija
1 starta vieta - Nīderlande, Beļģija, Austrija, Itālija, Brazīlija, Čehija, Austrālija, Latvija, Puertoriko, Zviedrija, Francija.
Tēraudai rangā ir 250 punkti, bet beidzamajai, kas kvalificējas, francūzietei Besārai 191 (salīdzinoši - šodien par 22. vietu Tērauda dabūja 56 punktus). Tātad, pozīcija diezgan droša. Ja par Latvijas cerībām uz divām ceļazīmēm - Lielbritānijas otrajam numuram ir 260 punkti, bet Zuntei 228. Turklāt arī Tēraudai ir mazāk punktu par tiem 260.

Vairākas censones (arī Zviedriju pārstāvošā Stretone, kura nule bija uz vienu posmu atlidojusi uz Eiropu, lai nostartētu PK posmā Altenbergā) cīņā par olimpisko ceļazīmi startēs niecīgā konkurencē trīs pēdējos Ziemeļamerikas posmos Leikplesidā, jo Kanādas un ASV otro komandu pārstāves šobrīd ir Eiropā un startē ICC. Tās, kas tiks uz pjedestāla, iegūs labus punktus; par uzvaru dod 75.

2020. gada pasaules vicečempione šveiciete Žilardoni savā mājas lapā paziņojusi, ka atvadās no olimpiskā sapņa, jo netiek galā ar sekām pēc atkārtota smadzeņu satricinājuma, un ātrāk par janvāri mačos nevarēs piedalīties.
, 2021-12-10 19:56, pirms 2 gadiem
Situācija vīru skeletona olimpiskajā atlasē:
3 starta vietas - Vācija, Krievija
2 starta vietas - Latvija, Ķīna, Lielbritānija, Koreja, Itālija, Austrija
1 starta vieta - ASV, Ukraina, Amerikas Samoa, Šveice, Kanāda, Austrālija, Īrija.
, 2021-12-10 22:18, pirms 2 gadiem
par kādām divām vietām iet runa???? Mums jau tā pirmā būs tīri tūrista kvota, ibio.
, 2021-12-10 22:57, pirms 2 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: par kādām divām vietām iet runa???? Mums jau tā pirmā būs tīri tūrista kvota, ibio.

Jo vairāk piedalās, jo labāk.
, 2021-12-11 07:43, pirms 2 gadiem
Aldis Br rakstīja: Jo vairāk piedalās, jo labāk.
Kam labāk?
Einars Fogelis kopā ar Zinti Ekmani. Foto: IBSF
5

Fogelis: "Lēmumam par 2026. gada OS ledus trasi jābūt līdz maija beigām"

LETA. Lēmumam par bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensību vietu 2026. gada olimpiskajās spēlēs Itālijā jābūt līdz maija beigām, preses konferencē pirms sezonas pēdējā Pasaules kausa posma Siguldā apstiprināja Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents Einars Fogelis.
Foto: ibsf.org
3

Klārka un Grothērs uzvar pasaules čempionātā skeletonā

LETA. Kanādiete Helija Klārka un vācietis Kristofers Grpothērs piektdien Vinterbergā kļuva par uzvarētājiem pasaules skeletona čempionātā.
Foto: LFF
21

Prioritārie sporta veidi: futbols zaudē pirmo vietu, motosports apdzen tenisu

Pirms divām nedēļām Latvijas Nacionālā sporta padome apstiprināja 2024. gada valsts budžeta finansējumu sportam sadalījumu 51 miljona eiro apmērā. Portāla Sportacentrs.com rīcībā nonāca saraksts ar 15 prioritārajiem sporta veidiem, taču pēc datu precizēšanas tabulā redzamas izmaiņas.