Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Latvija saņem ielūgumu uz 2022. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm

Latvija saņem ielūgumu uz 2022. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm
Žoržs Tikmers un Kārlis Lejnieks. Foto: Latvijas Olimpiskā komiteja

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) šodien saņēma oficiālo ielūgumu piedalīties 2022. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Pekinā, vēsta sporta vadības organizācija.

SOK tradicionāli gadu pirms olimpiskajām spēlēm nacionālajām olimpiskajām komitejām izsūta ielūgumu ar aicinājumu piedalīties tajās. Šoreiz šis ielūgums attiecās uz dalību ziemas olimpiskajās spēlēs Pekinā. Arī šoreiz ielūgumu saņēma LOK prezidents un ģenerālsekretārs.

LOK prezidents Žoržs Tikmers: "Pēc gada Pekina būs pirmā pilsēta pasaulē, kas uzņēmusi gan ziemas, gan vasaras olimpiskās spēles. Plānojam, ka Latviju šajās spēlēs varētu pārstāvēt vairāk kā 60 sportisti 13 ziemas sporta veidos. Ļoti ceram uz hokeja valsts vienības atgriešanos Latvijas olimpiskās komandas sastāvā, veiksmīgi aizvadot kvalifikācijas spēles šī gada augustā Rīgā."

LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks: "Latvijas komandā paredzams, ka līdzās pieredzējušiem atlētiem pārliecinoši ienāks jaunā sportistu maiņa - puse no komandas būs olimpisko spēļu debitanti. Turklāt Latvija šajās spēlēs varētu būt pārstāvēta ziemeļu divcīņā, un tā varētu būt vēsturiska atgriešanās kopš 1936. gada. Tāpat ceram uz Latvijas sportistu pārstāvniecību slēpošanas disciplīnās un uz olimpisko ceļazīmi sieviešu kērlinga izlasei, kura rudenī par to cīnīsies kvalifikācijas sacensībās."

Ķīnas galvaspilsēta Pekina ziemas olimpiskās spēles uzņems 2022. gada 4.-20. februārī. Gaidāmajās olimpiskajās spēlēs piedalīsies vairāk nekā 3000 planētas izcilāko ziemas sporta veidu pārstāvju no apmēram 100 pasaules valstīm. Tiks sadalīti vairāk kā 109 medaļu komplekti 15 sporta veidos – kalnu un distanču slēpošanā, biatlonā, frīstaila slēpošanā, ziemeļu divcīņā, tramplīnlēkšanā, snovbordā, šorttrekā, ātrslidošanā, daiļslidošanā, hokejā, kērlingā, bobslejā, kamaniņu sportā un skeletonā.

Kā jau ziņots, sporta statistikas aģentūra "Gracenote" prognozē, ka Pekinas olimpiskajās spēlēs visvairāk medaļu izcīnīs Norvēģija (41) un bez sava karoga palikušie "Olimpiskie sportisti no Krievijas" (34), savukārt Latvijai būs zelts un divas bronzas.

Šī ziemas sezona Latvijas sportistiem ir ļoti veiksmīga, tas ļauj ar optimismu gaidīt Pekinas spēles. Savukārt vasaras sporta veidos patlaban nevar droši prognozēt, ka 2021. gada Tokijas olimpiādē mūsu valstij būs kāda medaļa.

Izmantotie resursi:
Latvijas Olimpiskā komiteja


Einars Fogelis kopā ar Zinti Ekmani. Foto: IBSF
4

Fogelis: "Lēmumam par 2026. gada OS ledus trasi jābūt līdz maija beigām"

LETA. Lēmumam par bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensību vietu 2026. gada olimpiskajās spēlēs Itālijā jābūt līdz maija beigām, preses konferencē pirms sezonas pēdējā Pasaules kausa posma Siguldā apstiprināja Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents Einars Fogelis.
Foto: ibsf.org
3

Klārka un Grothērs uzvar pasaules čempionātā skeletonā

LETA. Kanādiete Helija Klārka un vācietis Kristofers Grpothērs piektdien Vinterbergā kļuva par uzvarētājiem pasaules skeletona čempionātā.
Foto: LFF
21

Prioritārie sporta veidi: futbols zaudē pirmo vietu, motosports apdzen tenisu

Pirms divām nedēļām Latvijas Nacionālā sporta padome apstiprināja 2024. gada valsts budžeta finansējumu sportam sadalījumu 51 miljona eiro apmērā. Portāla Sportacentrs.com rīcībā nonāca saraksts ar 15 prioritārajiem sporta veidiem, taču pēc datu precizēšanas tabulā redzamas izmaiņas.