Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Tēraudai sezonas labākais rezultāts, Altenbergā iegūstot 17. vietu

Tēraudai sezonas labākais rezultāts, Altenbergā iegūstot 17. vietu
Endija Tērauda. Foto: Viesturs Lācis|IBSF

Pasaules kausa 3. posmā skeletonā sievietēm Altenbergas trasē savu sezonas līdz šim labāko rezultātu sasniedza Endija Tērauda iegūstot 17. vietu un kopvērtējumā šobrīd paceļoties uz 20. pozīciju.

# Endija Tērauda pirmajos divos posmos palika 22. un 23. vietā, netiekot pie otrajiem braucieniem. Garākajā Altenbergas trasē pieticīgo starta laiku izdevās kompensēt ar braukšanu trasē.

Dāmu sacīkstēs skeletonā pēc pirmā brauciena līdere ir mājiniece Tīna Hermane, kura par trīs sekundes simtdaļām apsteidz savu tautieti Hannu Neisi. Medaļu pozīcijā pēc pirmās sacīkšu puses ir arī krieviete Alīna Taričenkova, kuri uz papēžiem min nīderlandiete Kimberlija Bosa un beļģiete Kima Meilemansa.

Latvijas skeletoniste Endija Tērauda 27 braucēju konkurencē ieņēma dalītu 18. vietu ar Ķīnas sportisti Žū, kuru pa trasi nesa vācu kamana. Tērauda ar samērā pieticīgu startu spēja trasē uzrādīt laiku, lai iebrauktu labāko divdesmitniekā un pirmo reizi sezonā tiktu pie otrā brauciena. Tēraudas rezultāts bija sekundes desmitdaļu ātrāks par amerikānieti Meganu Henriju, kura kā pirmā palika aiz otrā brauciena svītras.

PK skeletonā dāmu 1. brauciens, Altenberga

VSportisteValstsLaiks
1.Tīna HermaneVācija57.84
2.Hanna NeizeVācija+0.03
3.Alīna TararičenkovaKrievija+0.21
18.Endija TēraudaLatvija+1.29

Otrajā braucienā Endija Tērauda uz starta stājās kā otrā. Trasē Latvijas sportiste veica tīru braucienu, turot labas trajektorijas un izvairoties no nevajadzīgiem atsitieniem pret apmali. Uz starta rēķina gan nācās atkāpties aiz Ķinas sportistes Liņas. Tikmēr otra ķīniete Žū pieļāva pamatīgas kļūdas, tādējādi zaudējot pozīciju attiecībā pret Latvijas sportisti.

Vēl par vietu augstāk Tērauda pakāpās pēc itālietes Valentīnas Margagilo kritiena. Skeletonam pietiekami neraksturīgi itāļu sportiste nespēja atgriezties kamanā, palaižot to vaļā un finišu nesasniedzot, tādējādi tiekot diskvalificēta. Tas ļāva Tēraudai sasniegt sezonas augstāko rezultātu - 17. vietu.

Sacensību izskaņā četras reizes tika labots trases rekords, par jauno šī statusa turētāju uz brīdi kļūstot Janīnai Flokai, kura no pirmā brauciena sestās pozīcijas pacēlās līdz godalgu vietai. Tomēr pirmā brauciena līdere Tīna Hermane apliecināja savu klasi, vēl piekto reizi nolabojot trases rekordu un kļūstot par savensību uzvarētāju.

PK skeletonā dāmu 2. brauciens, Altenberga

VSportisteValstsLaiks
1.Tīna HermaneVācija1:55.36
2.Alīna TararičenkovaKrievija+0.31
3.Janīna FlokaAustrija+0.37
17.Endija TēraudaLatvija+2.39

Tikmēr Austijā Insbrukas trasē norisinājušās Starpkontinentālā kausa sacensības skeletonā sievietēm. Latvijas sportiste Dārta Zunte pēc pirmā brauciena ieņēma 14. pozīciju 20 braucēju konkurencē. Otrajā startā Zunte uzrādīja 16. rezultātu braucienā, tomēr summā Latvijas skeletoniste noturēja 14. vietu. Par uzvarētāju kļuva ķīniete Dana Žao, kura Latvijas sportisti divu braucienu summā apsteidza par 2,19 sekundēm.

Šodien pulksten 15:30 sāksies vīru sacīkstes pasaules kausā skeletonā. Martins Dukurs pirmajā braucienā startēs ar sesto starta numuru, savukārt Tomasam Dukuram būs 22. numurs. Sacīkšu tiešraides vērojamas LTV7.


, 2021-12-03 12:22, pirms 2 gadiem
Tērauda malace, apsteidza galvenās konkurentes cīņā par olimpisko medaļu. Jāsaka gan, ka gan Delka, gan Stratone izskatījās pēc statistēm...

Zunte pirms brīža ICC kausā Insbrukā izcīnīja 14. vietu. Neklātienē salīdzinot, šķiet, ka starta ieskrējienā abas mūsējās ir apmēram vienādas, bet Tērauda tomēr mazliet ātrāk nobraukusi. Hm, abām ir ļoti jāprogresē!
Einars Fogelis kopā ar Zinti Ekmani. Foto: IBSF
5

Fogelis: "Lēmumam par 2026. gada OS ledus trasi jābūt līdz maija beigām"

LETA. Lēmumam par bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensību vietu 2026. gada olimpiskajās spēlēs Itālijā jābūt līdz maija beigām, preses konferencē pirms sezonas pēdējā Pasaules kausa posma Siguldā apstiprināja Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents Einars Fogelis.
Foto: ibsf.org
3

Klārka un Grothērs uzvar pasaules čempionātā skeletonā

LETA. Kanādiete Helija Klārka un vācietis Kristofers Grpothērs piektdien Vinterbergā kļuva par uzvarētājiem pasaules skeletona čempionātā.
Foto: LFF
21

Prioritārie sporta veidi: futbols zaudē pirmo vietu, motosports apdzen tenisu

Pirms divām nedēļām Latvijas Nacionālā sporta padome apstiprināja 2024. gada valsts budžeta finansējumu sportam sadalījumu 51 miljona eiro apmērā. Portāla Sportacentrs.com rīcībā nonāca saraksts ar 15 prioritārajiem sporta veidiem, taču pēc datu precizēšanas tabulā redzamas izmaiņas.