Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Arī dāmām pārsteigt neizdodas, Oberhofā pēc divām dienām visi zelti Vācijai

Arī dāmām pārsteigt neizdodas, Oberhofā pēc divām dienām visi zelti Vācijai
Elīna Ieva Vītola. Foto: Mareks Gaļinovskis/FIL

Pasaules čempionātā kamaniņu sportā pēc divām sacensību dienām visus septiņus līdz šim pieejamos zeltus savākuši Vācijas sportisti, dāmu sacīkstēs triumfējot Annai Bereiterei. Kendija Aparjode bija labākā no latvietēm, ieņemot astoto vietu, bet Eiropas čempionāta bronzas medaļniece Elīna Ieva Vītola ierindojās 11. pozīcijā.

Sieviešu individuālās secensības atklāja Latvijas komandas jaunākā dalībniece Frančeska Bona, kura startā devās ar pirmo numuru. Bona pēc atsitiena pret apmali piedzīvoja nelielu lidojuma mirkli un viņas rezultāts trasē bija 43,063 sekundes, kas deva 25. rezultātu. Netiekot labāko divdesmitniekā, Bonai pasaules čempionāts noslēdzās pēc viena mēģinājuma.

Labākās Latvijas kamaniņu sportistes pēc pirmā piegājiena ierindojās aiz visām Vācijas un Austrijas sportistēm, kā arī aiz itālietes Andrea Veteres. Augstāko pozīciju ieņēma Elīna Ieva Vītola, kura ar 42,338 sekundēm tabulā ierindojās devītajā ailītē. Uzreiz aiz Vītolas desmito vietu ieņēma Kendija Aparjode, paliekot četru tūkstošdaļu atstatumā no komandas biedrenes.

Trešā no ikdienā pasaules kausā braucošajām Latvijas sportistēm Sigita Bērziņa pēc pirmā piegājiena bija 13. vietā. Strap Bērziņu un divām izlases līderēm iespraucās amerikāniete Samera Bričere un šveiciete Natālija Māga.

Otrajā startā Bērziņai kamana pa trasi nenesās tādā tempā kā varētu vēlēties, tomēr pēc pirmā brauciena iegūto vietu Latvijas sportiste nosargāja, ar kopējo rezultātu 1:24,848 noturot aiz sevis ASV kamaniņu sportistes Britniju Arndtlu un Ešliju Farkharsoni. Priekšā esošās konkurentes būtiskas kļūdas nepieļāva, liekot Bērziņai pasaules čempionātu noslēgt 13. vietā.

Izšķirošajā braucienā Latvijas divas labākās kamaniņu sportistes startēja līdzās. Vītola ar labāku startu turējās priekšā trases augšdaļā, tomēr uz starta rāvienu iegūtais pārsvars trasē dzisa, Vītolai ar rezultātu 1:24,652 noslīdot ne tikai aiz Aparjodes, bet arī Māgas.

Kendija Aparjode kļuva par augstākās vietas ieguvēju starp Latvijas kamaniņu sportistēm pasaules čempionātā. Viņa divu braucienu summā sasniedza rezultātu 1:24,652, apspēlējot austrieti Hannu Proku. Aparjode noslēguma tabulā sevi ieraudzīja astotajā vietā.

Cerības, ka sieviešu sacensībās visu pjedestālu neaizņems vācietes, tika liktas uz Austrijas izlases līderi Madeleini Egli, kura pēc pirmā brauciena bija trešā. Egle otrajā braucienā pieļāva kļūdu, būdama spiesta piemest kājas pie ledus. Rezultātā nodzisa Egles pārsvars pār Dajanu Eitbergeri, atmetot austrieti uz ceturto vietu.

Cīņā par zeltu par pasaules čempioni kļuva 23 gadus vecā Anna Bereitere, izcīnot savu karjeras pirmo pasaules čempionāta zeltu. Bereitere ar 0,058 sekunžu pārsvaru apbrauca Jūliju Taubicu, palūdzot savu komandas biedreni noņemt pasaules čempiones kroni. Dāmu sacensību "hat-trick" Vācijai ļāva noformēt Dajanas Eitbergeres bronzas medaļa.

Šobrīd aizvadītas septiņas no kopumā deviņām pasaules čempionāta disciplīnām kamaniņu sportā. Visas septiņas zelta medaļas līdz šim tikušas mājiniekiem vāciešiem, kuri kopumā ieguvuši 14 no 21 iespējamās medaļas. Bez Vācijas sportistiem tikai austriešiem un itāļiem ir izdevies tikt pie kādas no godalgām.

Pasaules čempionāts Oberhofā dāmām

V.SportisteValstsLaiks
1.Anna BereitereVācija1:23.991
2.Jūlija TaubicaVācija+0.058
3.Dajana EitbergereVācija+0.116
4.Madeleine EgleAustrija+0.177
5.Merle FrābeleVācija+0.212
6.Lisa ŠulteAustrija+0.381
8.Kendija AparjodeLatvija+0.661
11.Elīna Ieva VītolaLatvija+0.742
13.Sigita BērziņāLatvija+0.857
25.Frančeska BonaLatvija43.063

Piedalījās 34 sportistes.

Rītdien pasaules čempionātā tiks sadalīti pēdējie divi medaļu komplekti. No rīta cīņā dosies vīri, bet sacensībām punkts tiks pielikts ar stafeti. Kamaniņu sporta tiešraides šosezon demonstrē TV6.

Izmantotie resursi:
https://www.fil-luge.org/


, 2023-01-28 15:10, pirms gada
Nu .. tas tomēr ir PČ un vācu mašīna ieslēdz citus apgriezienus! Te var viss beigties arī bez medaļām 🤷‍♂️ bet nu .. cerēsim uz rītdienu! ✌️
Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.