Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

Skaidrojam: kuras ir Soču trases piņķerīgākās vietas?

Skaidrojam: kuras ir Soču trases piņķerīgākās vietas?
Foto: Imago Images/Scanpix

Pasaules kausā kamaniņu sportā šonedēļ 2014. gada Soču olimpisko spēļu trasē notiek sezonas otrais posms. Šī vieta bijusi sekmīga arī Latvijas sportistiem, bet kur šajā trasē ir tās piņķerīgākās vietas?

# Pirmās Pasaules kausa sacensības šeit tika aizvadītas jau 2013. gadā – pirms Soču olimpiskajām spēlēm. Līdz ar to Latvijas izlases sportistiem trase ir labi zināma. Šeit olimpiskajās spēlēs bronzu toreiz izcīnīja brāļi Šici un arī Latvijas stafetes komanda.

# Trases garums vīriešiem ir 1365 metri, kamēr dāmām un divnieku ekipāžām tas ir par 40 metriem īsāks.

# No vīriešu starta kopumā ir 17 virāžas, bet – līdzīgi kā Pekinai – arī Sočos šķībās taisnes tiek pieskaitītas virāžām. Viena no tām ir izeja pēc 7. virāžas, kas pēc būtības ir taisne, bet tiek uzskatīta par 8. virāžu.

# Līdzīgi ir arī trases lejasdaļā – no 11. virāžas izeja ir līka taisne kā 12. un 13. virāža, bet pēc tam normāla virāža ir 14.

# Trase divās vietās ir pret kalnu, lai samazinātu maksimālo ātrumu. Šīs vietas atrodas 5. un 14. virāžu izejās.

# Trase ir ātra. Maksimālais ātrums trases lejasdaļā ir iespaidīgs – vīriešiem tas pārsniedz 130 kilometrus stundā, kamēr dāmām un divniekiem tas ir nedaudz zem 130 km/h.

# Galvenās atslēgas vietas ir 5. un 10. virāžās. Šīs vietas ir labāk izbraukt ar vilnīšiem, šūpošanos, jo, braucot ar taisnu līniju, neizdodas labi izbraukt virāžu izejas un veiksmīgi iebraukt nākamajās virāžās.

# Vēl pie atslēgas vietām var minēt 11. virāžas izeju, kas noved līkajā taisnē. Tur ir svarīgi no virāžas iznākt īstajā laikā, lai pēc tam labi trāpītu 14. virāžā un neietriektos bortā vai nepiedzīvotu kritienu. 11. virāžas izeja kļūdas nepiedod.

# Salīdzinot ar Pekinas trasi, sasniegtie maksimālie ātrumi ir līdzīgi, taču Sočos to jūt daudz vairāk, jo virāžās ir lielāki spiedieni. Sportisti tiešām jūt, ka viņus spiež pie ledus, tāpēc ir sajūta, ka braucēji pa trasi lejā traucas ātrāk nekā Pekinā.



Latvijas nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem Pasaules kausa pirmajā posmā, kas norisināsies šajā nedēļas nogalē Sočos, seko līdz tiešraidē ''Sportacentrs.com TV'' un interneta portālā ''Sportacentrs.com''.


Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.