Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Kamaniņu sporta PČ Oberhofā piedalīsies 17 Latvijas sportisti

Kamaniņu sporta PČ Oberhofā piedalīsies 17 Latvijas sportisti
Kristers Aparjods. Foto: AP/Scanpix

Latvijas Kamaniņu sporta federācija informē, ka no piektdienas līdz svētdienai Vācijas Oberhofas trasē 17 kamaniņu sportisti piedalīsies pasaules čempionātā. Uz starta dosies četras dāmas, trīs kungi, divi vīriešu divnieki un trīs dāmu divnieki.

Latvijas Kamaniņu sporta federācija informē, ka gaidāmajā pasaules čempionātā Vācijas Oberhofas trasē no Latvijas piedalīsies 17 sportisti. Dāmām uz starta dosies Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa, Kendija Aparjode un Frančeska Bona, vīriešiem Kristers Aparjods, Gints Bērziņš un Kaspars Rinks, vīriešu divvietīgo sacensībās Mārtiņš Bots/Roberts Plūme un Eduards Ševics-Mikaļševics/Lūkass Krasts, bet sieviešu divvietīgo sacensībās piedalīsies Anda Upīte/Sanija Ozoliņa, Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna un Marta Robežniece/Kitija Bogdānova.

"Oberhofā ir daži līdzīgi fragmenti Siguldas trasei. Savu pirmo pjedestālu sasniedzu Eiropas čempionātā pirms diviem gadiem Oberhofā, bet tieši šajā trasē esmu ieguvis arī smagu traumu. Zinu, ka varu būt ātrs pasaules čempionātā Oberhofā, un tas būtu mans sapnis šeit uzvarēt," pirms sacensībām stāsta Kristers Aparjods.

Piektdien 27. janvārī plkst. 10.00 norisināsies kvalifikācija FIL sprinta pasaules čempionātam, kuram kvalificēsies tikai 15 ātrākie sportisti katrā disciplīnā. No plkst. 14.00 norisināsies sprinta fināls. Dienu vēlāk uz starta dosies un par pasaules čempiona titulu cīnīsies sieviešu un vīriešu divvietīgās ekipāžas, kā arī sievietes individuālajās sacensībās. Tikmēr svētdien uz starta dosies vīrieši, kā arī tiks aizvadīta komandu stafete.

Pasaules čempionātā visi sportisti veiks pirmo braucienu, bet otro braucienu veiks vien 20 ātrākās sievietes un vīrieši, kā arī 18 ātrākās sieviešu un vīriešu divvietīgās ekipāžas. Sacensību tiešraides kanālā TV6.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Kamaniņu sporta federācija


Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.