Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Tomass Neuss Lucs

Latvietes ārpus labāko desmitnieka, kārtējā uzvara karjerā Geizenbergerei

Latvietes ārpus labāko desmitnieka, kārtējā uzvara karjerā Geizenbergerei
Elīza Tīruma
Foto: AP/Scanpix

Insbrukas trasē, Austrijā, ar sieviešu sacensībām turpinājās Pasaules kausa astotais posms kamaniņu sportā. Kārtējo uzvaru karjerā izcīnīja vāciete Geizenbergere, tikmēr latvietēm neizdevās iekļūt labāko desmitniekā.

Latviju šajās sacensībās pārstāvēja četras sportistes- Ulla Zirne, Elīna Ieva Vītola, Elīza Tīruma un Kendija Aparjode.

Pirmajā braucienā viena pēc otras trasē devās attiecīgi Zirne un Vītola, abām pieļaujot kļūdu starta iegriezienā. Vītolai gan izdevās labāks starta uzrāviens nekā Zirnei, tāpēc viņa ierindojās divas vietas augstāk nekā tautiete, tomēr tas tāpat bija ārpus 15 labākajām sportistēm. Nākamā no latvietēm trasē devās Nāciju kausa uzvarētāja Aparjode, kura spēja iekļūt labāko desmitniekā. Viņa uzrāva labu startu un veica kopumā saturīgu braucienu ar nelielām korekcijām. Šobrīd Pasaules kausa kopvērtējumā sestajā vietā esošā Tīruma trasē iztika bez rupjām kļūdām, tomēr, šķiet, kamanu slīdamība sportistei patraucēja pēc pirmā brauciena iekļūt labāko desmitniekā.

Otrajā braucienā pirmā no latvietēm startēja Zirne, kura, veicot tīru braucienu ar labu pozu kamanās, pārliecinoši uzlaboja savu pirmā brauciena rezultātu, kas ļāva pakāpties par vienu vietu augstāk. Arī jaunākā no Latvijas pārstāvēm Vītola spēja veikt labāku braucienu nekā pirmo, pieļaujot tikai kļūdu trases lejasgalā un, tāpat kā Zirne, pakāpās par vienu vietu augstāk, tomēr tas joprojām bija ārpus piecpadsmitnieka. Pieredzējušākā Latvijas kamaniņbraucēja Tīruma arī otrajā braucienā nespēja atrast šai trasei piemērotākās kamanu slieces un līdz ar to nokrita divas vietas zemāk, proti, uz 13. vietu. Otrais brauciens ļoti neveiksmīgs izrādījās Aparjodei, kura, pieļaujot rupju kļūdu trases lejasgalā, no astotās vietas noslīdēja uz 14. vietu, zaudējot arī savai tautietei Tīrumai.

Līdz ar to neviena no Latvijas sportistēm nespēja iekļūt labāko kamaniņbraucēju desmitniekā, tomēr šodien gaidāmajā Sprinta kausā izdevās iekļūt Tīrumai un Aparjodei.

Otro nedēļu pēc kārtas uzvaru izcīnīja Pasaules kausa līdere Geizenbergere, otrā vietā cita vāciete Taubica, bet trešā- amerikāniete Bričere.

Pasaules kausa posms turpināsies jau šodien no 12:45, kad norisināsies Sprinta kausa sacensības.

PK 8. posms Insbrukas trasē, sievietes

V.SportisteValstsLaiks
1.N. GeizenbergereVācija1:19.728
2.J. TaubicaVācija+0.082
3.S. BričereASV+0.286
4.J. KatņikovaKrievija+0.384
5.D. EitbergereVācija+0.460
6.M. EgleAustrija+501
13.Elīza TīrumaLatvija+0.676
14.Kendija AparjodeLatvija+0.679
16.Elīna Ieva VītolaLatvija+0.737
18.Ulla ZirneLatvija+0.777

Piedalījās 28 kamaniņu braucējas

Izmantotie resursi:
https://www.fil-luge.org/


, 2021-01-24 12:39, pirms 3 gadiem
Autor, kārtējā uzvara Geizenbergerei vai tikai otrā uzvara 2020/2021 sezonā?
Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.