Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Kamaniņbraucējs Ševics-Mikeļševics: ''Jūtamies arvien gatavāki debijai PK''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Kamaniņbraucējs Ševics-Mikeļševics: ''Jūtamies arvien gatavāki debijai PK''
No kreisās: Ševics-Mikeļševics un Krasts. Foto: L. Krasta personīgais arhīvs

LETA. Latvijas kamaniņu braucēji Eduards Ševics-Mikeļševics un Lūkass Krasts, pēc visiem aizvadītajiem treniņiem, jūtas arvien gatavāki savai debijai Pasaules kausa sacensībās, pirms gaidāmās nometnes Oberhofas ledus trasē teica viens no Latvijas divvietīgās ekipāžas braucējiem Ševics-Mikeļševics.

Latvijas divnieks Ševics-Mikeļševics un Krasts, kuri pagājušajā sezonā triumfēja pasaules junioru čempionāta, šogad pirmo reizi sacentīsies Pasaules kausā pieaugušo konkurencē.

"Šobrīd gatavošanās posms ir ļoti saspringts. Paralēli trases treniņiem un darbam pie jaunās kamanas cenšamies maksimāli daudz pievērst uzmanību fiziskās sagatavotības attīstīšanai. Līdz šim viss izdodas bez lielām problēmām un ar katru dienu jūtamies arvien gatavāki savai debijai Pasaules kausu apritē. Ir labi padarīta darba sajūta, kā arī jūtams progress gan ar jauno kamanu un braukšanu trasē, gan fiziskajos treniņos," pirms došanās uz Oberhofu Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF) citē Ševica-Mikeļševica teikto.

Treniņnometne Oberhofā bija paredzēta jau oktobrī, taču sākotnēji tā tika atcelta trases bojājumu labošanas dēļ. Oberhofas trasē notiks arī 2023.gada pasaules čempionāts kamaniņu sportā.

"Ar Oberhofas trasi mums ir labas attiecības. Pirms tam esam šeit aizvadījuši posmus kā jauniešu, tā junioru vecuma grupās. No pieaugušo divnieku starta esam pirms tam veikuši tikai piecus braucienus, kas noteikti nav daudz," teica Ševics-Mikeļševics. "Tāpēc šī treniņnometne mums noteikti būs ļoti noderīga, lai trasi labāk izprastu un, atbraucot uz pasaules čempionātu, par to vairs nebūtu tik daudz jādomā."

Latvijas kamaniņu sporta izlase uz treniņnometni Oberhofā dosies pilnā sastāvā ar Gintu Bērziņu, Kristeru Aparjodu, Elīnu Ievu Vītolu, Kendiju Aparjodi un Sigitu Bērziņu ierindā, kā arī trīs dievvietīgajām ekipāžām Mārtiņu Botu/Robertu Plūmi, Ševicu-Mikeļševicu/Krastu, Andu Upīti/Saniju Ozoliņu un juniori Frančesku Bonu.

Pasaules kausa pirmais posms Insbrukā, Austrijā paredzēts 3. un 4.decembrī.

Izmantotie resursi:
LETA