Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Brāļi Šici Pasaules kausu sāk ar bronzu, Bots/Plūme - piekto vietu

Brāļi Šici Pasaules kausu sāk ar bronzu, Bots/Plūme - piekto vietu
Brāļi Šici ieguva 3. vietu Pasaules kausa pirmajā posmā. Foto: Mareks Galinovskis/FIL

Šodien Pasaules kausa pirmajā posmā Pekinas olimpisko spēļu trasē Jandziņā divniekos bronzu izcīnīja Andris un Juris Šici, bet piekto vietu Mārtiņš Bots un Roberts Plūme. Par pirmā posma uzvarētājiem kļuva vācieši Toni Egerts un Saša Benekens.

1. brauciens

• Pirmais Pasaules kausa posms kamaniņu sportā notika Pekinas olimpisko spēļu trasē Jandziņā. Kā pirmie uz starta devās vīriešu divnieki, kurus no Latvijas pārstāvēja divi dueti – brāļi Juris un Andris Šici un Mārtiņš Bots ar Robertu Plūmi.

• Bots/Plūme sacensībās piedalījās, lai arī pirms tām tika ziņots, ka pēc kritienā gūtās kājas traumas dēļ Mārtiņam Botam divnieks pirmajā posmā varētu nepiedalīties.

• Sacensībās piedalījās 24 divnieki, brāļiem Šiciem trasē dodoties ar 19. numuru, bet Botam ar Plūmi ar 21. starta numuru.

• Brāļi Šici aizvadīja labu un stabilu braucienu, nelielu kļūdu pieļaujot pēdējā virāžā, taču tā neliedza ieņemt vietu starp labākajiem pēc pirmā brauciena - 3. vietu.

• Botam un Plūmem neizdevās tik labs brauciens kā brāļiem Šiciem, kā arī ātrumā jaunie kamaniņu braucēji piekāpās saviem pieredzējušiem kolēģiem, taču ar to visu Bots un Plūme pēc pirmā brauciena prata ierindoties labāko sešiniekā - 5. vieta.

• Pirmo braucienu ar trases rekordu kā līderi noslēdza vācieši Toni Egerts un Saša Benekens, bet otro vietu ieņēma austriešu divnieks Štoi/Kollers. Labāko sešiniekā iekļuva divas Vācijas, divas Austrijas un divas Latvijas ekipāžas.

1. brauciens divniekos

VDivnieksValstsLaiks
1.Egerts/BenekensVācija58.793
2.Štoi/KollersAustrija+0.086
3.Šics/ŠicsLatvija+0.198
4.Mulers/FraušersAustrija+0.317
5.Bots/PlūmeLatvija+0.485
6.Geueke/GamsVācija+0.502

2.brauciens

• Bots/Plūme otrajā braucienā prata izlabot pirmajā braucienā pieļautās kļūdas, kas ļāva noturēt pēc pirmā brauciena izcīnīto piekto vietu. Par spīti gūtajam savainojumam pirms Pekinas posma, jaunie sportisti sezonu sāka atzīstami.

• Brāļi Šici veica otro stabilo braucienu šodien, kas deva goda pjedestālu jau pirmajā Pasaules kausa posmā. Latvijas pieredzējušais duets nosargāja pirmajā braucienā ieņemto trešo vietu.

• Pirmais sešinieks otrajā braucienā nemainījās – pirmo Pasaules kausa posmu pārliecinoši uzvarēja vācieši Toni Egerts un Saša Benekens, bet otro vietu izcīnīja austrieši Štoi/Kollers. Pirmajā sešiniekā iekļuva divi Vācijas, divas Latvijas un divas Austrijas divnieki.

No plkst. 13:25 pirmais posms kamaniņu sportā turpināsies ar vīriešu sacensībām. Tiešraide ‘’Sportacentrs.com TV’’ kanālā un portālā ‘’Sportacentrs.com’’

2. brauciens divnieki

VDivnieksValstsLaiks
1.Egerts/BenekensVācija1:57.610
2.Štoi/KollersAustrija+0.209
3.Šics/ŠicsLatvija+0.429
4.Mulers/FraušersAustrija+0.703
5.Bots/PlūmeLatvija+0.868
6.Geueke/GamsVācija+1.116

, 2021-11-20 11:28, pirms 2 gadiem
Sieviešu monobobs ir labākais veids kā sākt dienu, ar augstākās raudzes sportu izcilajā Īglsas trasē!

Divnieki baigi labi, OS trase tīri labi ripo pagaidām, Botam ātrums trūka. Lai izdodās abiem uzlabot kaut pa vietu!
, 2021-11-20 11:28, pirms 2 gadiem
Malači veči!
, 2021-11-20 11:43, pirms 2 gadiem
Labi kad sportacentrs.com pārraida 👍👍👍🇱🇻 ltv7 nobāl...
.
Kur Kalniņš ?
, 2021-11-20 12:19, pirms 2 gadiem
MALAČI SPORTACENTRS ka rādiet mačus, citādi citus gadus rādījā tik bezjēdzīgā kanālā kā Best 4sport..
, 2021-11-20 12:54, pirms 2 gadiem
Skaties, kuru reni gribi, vienmēr būs kāds, kurš ar sliktāku braukšanu būs mūsējiem priekšā tehnikas dēļ.
, 2021-11-20 13:04, pirms 2 gadiem
It kā ļoti pozitīvi, jo olimpiskā medaļa ir tik reāla. No otras puses - vāciešu un austriešu labākās ekipāžas pārsvars ir pārāk iespaidīgs. Domāju, ka arī brāļi tīko pēc augstākā pjedestāla pakāpiena.

Roboti cīnītāji! Ar visām nebūšanām divi stabili braucieni un 5. vieta.
Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.