Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Aparjods piedzīvo kritienu, no latviešiem visaugstāk Dārznieks - 11. vietā

Aparjods piedzīvo kritienu, no latviešiem visaugstāk Dārznieks - 11. vietā
Riks Rozītis. Foto: Foto: FIL | Mareks Galinovskis

Pasaules kausa pirmajā posmā kamaniņu sportā, kas notiek Pekinas olimpisko spēļu trasē Jandziņā otrajā braucienā latvieši vīriešu sacensībās neturpināja pirmajā braucienā iespēto. Kritienu piedzīvoja Kristers Aparjods, kurš gan prata finišēt, sacensības noslēdzot 23. vietā. Visaugstāk finišēja Artūrs Dārznieks - 11. vietā.

1. brauciens

• No Latvijas kamaniņu sportistiem pirmajā posmā piedalījās četri kungi – Kristers Aparjods, Artūrs Dārznieks, Gints Bērziņš un Riks Rozītis. Visi Latvijas kamaniņu braucēji prata ierindoties labāko 20 sportistu vidū un kvalificēties otrajam braucienam. Sacensībās piedalījās 32 vīriešu kamaniņu braucēji

• Vislabāk no latviešiem startēja Kristers Aparjods, kurš īsi pirms sacensībām uzvarēja Nāciju kausa sacensībās, kā arī Artūrs Dārznieks. Aparjods pēc pirmā brauciena kā vienīgais no latviešiem iekļuvis labāko sešiniekā – piektā vieta. Divas pozīcijas zemāk ierindojies Artūrs Dārznieks.

• Otrajā braucienā startēs Gints Bērziņš un Riks Rozītis, kuri pēc pirmā brauciena atrodas attiecīgi 14. un 16. pozīciju.

• Pēc pirmā brauciena līderis ir vācietis Johaness Ludvigs, kam seko austrietis Niko Gleiršers un cits vācietis Makss Langenhans. Labāko sešiniekā iekļuvuši trīs vācieši, divi austrieši un viens latvietis.

1. brauciens vīriešiem

VSportistsValstsLaiks
1.J.LudvigsVācija57.299
2.D.GleiršersAustrija+0.280
3.M.LangenhansVācija+0.435
4.R.EgersAustrija+0.494
5.K.AparjodsLatvija+0.525
6.F.LohsVācija+0.570
7.A.DārznieksLatvija+0.663
14.G.BērziņšLatvija+0.858
16.R.RozītisLatvija+0.877

2. brauciens

• Otrajā braucienā labāku braucienu par pirmo aizvadīja Riks Rozītis, kurš tādējādi pacēlās par četrām pozīcijām un sacensības noslēdza 12. vietā. Pirmajā braucienā iespēto prata noturēt Gints Bērziņš, kurš divu braucienu kopsummā finišēja 14. vietā.

• Pirmajā braucienā uzrādīto rezultātu nespēja atkārtot Artūrs Dārznieks, kurš brauciena laikā sakrāja vairākas mazas kļūdas, kas rezultējās zaudētās četrās pozīcijās, un 11. vietā divu braucienu kopsummā.

• Piekto vietu neprata noturēt arī Kristers Aparjods, kurš pieļāva rupju kļūdu pēc 13. virāžas un piedzīvoja kritienu. Sacensības Latvijas vadošais kamaniņu braucējs noslēdza viszemāk no visiem latviešiem – 23. vietā.

• Visu pjedestālu aizņēma Vācijas kamaniņu braucēji. Johanness Ludvigs prata noturēt līdera pozīcijas pēc pirmā brauciena, uzvarot ar trases rekordu. No sestās uz otro pozīciju otrajā braucienā pacēlās Fēlikss Lohs, bet trešo vietu ieņēma Makss Langenhans. Pirmo sešinieku noslēdza Dominiks Fišnallers.

• Svētdien pirmais Pasaules kausa posms noslēgsies ar sacensībām sievietēm un komandu stafetē. Abu sacensību tiešraides ‘’Sportacentrs.com TV’’ kanālā un portālā ‘’Sportacentrs.com’’.

2. brauciens vīriešiem

V.SportistsValstsLaiks
1.J.LudvigsVācija1:54.597
2.F.LohsVācija+0.854
3.M.LangenhansVācija+0.858
4.D.GleiršersAustrija+0.905
5.R.EgersAustrija+1.070
6.D.FišnallersItālija+1.140
11.A.DārznieksLatvija+1.605
12.R.RozītisLatvija+1.700
14.G.BērziņšLatvija+1.808
23.K.AparjodsLatvija+2.187


Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.