Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Tomass Neuss Lucs

Tīrumai divi stabili braucieni un piektā vieta Īglsā

Tīrumai divi stabili braucieni un piektā vieta Īglsā
Elīza Tīruma. Foto: Mareks Galinovskis/FIL

Šodien "Eberspächer" Pasaules kausa kamaniņu sportā piektajā posmā Īglsas trasē Austrijā tika aizvadītas sieviešu sacensības. Elīza Tīruma otrajā braucienā pakāpās par divām pozīcijām, izcīnot piekto vietu, savukārt Elīnai Ievai Vītolai neveiksmīgs brauciens, nekvalificējoties Sprinta kausa sacīkstēm.

1. brauciens

#Vakardien kļuva zināms, ka kādā no treniņbraucieniem Īglsas trasē pēdas savainojumā iedzīvojusies pašreizējā Latvijas kamaniņu izlases līdere Kendija Aparjode. Šodien nestartē arī Sigita Bērziņa, kura šoreiz nespēja kvalificēties pamatsacensībām. Tādējādi Austrijā Latviju pārstāv tikai divas no ierastajām četrām dalībniecēm – Elīza Tīruma un Elīna Ieva Vītola.

# Piektdien Nāciju kausa izcīņā otro vietu izcīnījušai Vītolai ļoti labs starts, bet vairākas nelielas kļūdiņas un korekcijas, īpaši pēc svarīgās devītās virāžās, pēc kuras zuda nepieciešamā tendence trasē. Par spīti tam, Vītola pēc šī brauciena atrodas Top 15, kas nepieciešams, lai startētu šodien vēlāk gaidāmajās Sprinta kausa sacensībās. Jaunā latviete šobrīd ieņem 14. vietu ar iespēju otrajā braucienā pakāpties gan augstāk, gan atkrist zemāk, jo rezultāti ir ļoti blīvi.

# Šī brīža kopvērtējuma sestā vietā Tīruma trasē devās ar pēdējo 27. numuru un veica stabilu braucienu bez acīmredzamām kļūdām, ierindojoties vienu vietu aiz labāko sešinieka, kurā neierasti atrodas divas ASV sportistes. Līderei austrietei Madleinei Eglei Elīza piekāpjas 0.215 sekundes.

1. brauciens sievietēm

VSportisteValstsLaiks
1.Madleine EgleAustrija39.809
2.Jūlija TaubicaVācija+0.036
3.Emīlija SvīnijaASV+0.059
4.Natālija GeizenbergereVācija+0.141
5.Summera BričereASV+0.147
6.Anna BerraiteraVācija+0.165
7.Elīza TīrumaLatvija+0.215
14.Elīna Ieva VītolaLatvija+0.293

2. brauciens

# 21 gadu vecā Vītola pieļāva rupju kļūdu pašā trases augšdaļā, precīzāk, pēc starta iegrieziena virāžas, tādējādi zaudējot ļoti daudz laika. Viņa pazaudēja vairākas pozīcijas, kopsummā ieņemot 19. vietu, kas ir viena sekunde aiz līderes. Tas nozīmē, ka Elīnai Ievai ies secen Sprinta kausa sacensības.

# Tīruma arī šo braucienu, līdzīgi kā pirmo, veica cienīgi, tikai ar pāris mazām sānslīdēm un spēja iekļūt Top 6, izcīnot augsto 5. vietu, atpaliekot no trim vācietēm un austrietes. Līdz goda pjedestālam pieredzējušajai latvietei pietrūka 0.122 sekundes.

# Par šīs dienas uzvarētāju kļuva PK kopvērtējuma līdere Jūlija Taubica no Vācijas, par nieka 0.012 sekundēm apsteidzot pirmā brauciena līderi Madleini Egli.

# No pulksten 13:15 tiks aizvadītas Sprinta kausa sacīkstes. Translācija Sportacentrs.com TV un interneta portālā.

2. brauciens sievietēm

VSportisteValstsLaiks
1.Jūlija TaubicaVācija1:19.546
2.Madleine EgleAustrija+0.012
3.Natālija GeizenbergereVācija+0.348
4.Anna BerraiteraVācija+0.372
5.Elīza TīrumaLatvija+0.470
6.Emīlija SvīnijaASV+0.482
19.Elīna Ieva VītolaLatvija+1.003

Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.