Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Kaluma un stafetes komanda izcīna medaļas EČ junioriem kamaniņu sportā

Kaluma un stafetes komanda izcīna medaļas EČ junioriem kamaniņu sportā
Zane Kaluma. Foto: Dietmar Reker|FIL

Svētdien junioru un jauniešu sestais Pasaules kauss un 43. Junioru Eiropas čempionāts Austrijā noslēdzās ar “Junioru” sieviešu un vīriešu sacensībām, kā arī tika aizvadīta komandu stafete. Medaļas izcīnīja Zane Kaluma un Latvijas stafetes komanda.

Bludenzas ledus trase ir aptuveni 750 metrus gara un tā galvenokārt ir paredzēta treniņiem, kā arī sacensībām jaunajiem kamaniņu, skeletona un bobsleja sportistiem.

"Junioru" sieviešu konkurencē sestajā pasaules kausā, kā arī 43. Eiropas čempionātā bronzas godalgu izcīnīja Zane Kaluma. Viktorijai Ziediņai 11. vieta, bet Frančeska Bona 17. pozīcijā.

"Junioru" vīriešu konkurencē Kaspars Rinks pirmajā braucienā uzrādīja labāko finiša laiku, bet otrajā braucienā, trasē pieļaujot kļūdu, divu braucienu summā izcīnīja septīto vietu. Savukārt Robertam Dreimanim divu braucienu summā 21. vieta, bet Valtam Pavlovam izcīnīta 22. pozīcija.

Komandu stafetē Latvijas komanda Zanes Kalumas, Roberta Dreimaņa un Kaspara Rinka/Vitālija Jegorova sastāvā izcīnīja sudraba godalgu, pirmās vietas ieguvējiem vāciešiem piekāpjoties par 0.694 sekundēm.

Pasaules kausu kopvērtējumā "Junioru" vīriešu konkurencē Kaspars Rinks ar izcīnītiem 236 punktiem palika tūlīt aiz goda pjedestāla - ceturtajā vietā.

Sieviešu divvietīgo ekipāžu pasaules kausu kopvērtējumā Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna ar 376 punktiem izcīnīja trešo vietu. Savukārt otrajam sieviešu duetam Andai Upītei/Sanijai Ozoliņai 344 punkti un sestā vieta.

Savukārt komandu stafetes kopvērtējumā Latvijas komandai ar izcīnītiem 210 punktiem izcīnīta trešā vieta.

Informāciju sagatavoja:
LKSF


Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.