Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Bots pēc uzvaras stafetē: ''Pārspēt Vāciju joprojām ir pārsteigums''

Bots pēc uzvaras stafetē: ''Pārspēt Vāciju joprojām ir pārsteigums''
Mārtiņš Bots un Roberts Plūme. Foto: EPA/Scanpix

LETA. Latvijas kamaniņu braucēji brīžos, kad izdodas pārspēt Vācijas komandu, jūtās gandarīti, sarunā ar žurnālistiem teica Mārtiņš Bots.

Jau ziņots, ka Latvijas kamaniņu braucēji Elīna Ieva Vītola, Kristers Aparjods un Bots/Roberts Plūme svētdien Siguldā izcīnīja zelta medaļas komandu stafetes sacensībās Pasaules kausa piektajā posmā, kas vienlaikus bija arī Eiropas čempionāts. Tikmēr otro vietu ieņēma Vācijas vienība, kas atpalika no latviešiem 0,367 sekundes.

"Pārspēt Vāciju joprojām ir pārsteigums," norādīja Mārtiņš Bots. "Viņiem tomēr ir daudz vairāk uzvaru un tad, kad mēs esam pirmie, tas tomēr ir gandarījums."

Latvijas kamaniņu braucējiem komandu stafetē izdevās tikt pie zelta godalgām otrajā Pasaules kausa posmā pēc kārtas, taču jau pēc divām nedēļām Oberhofas trasē Vācijā paredzēts pasaules čempionāts.

"Šis ir labs atspēriena punkts pirms pasaules čempionāta," teica Bots. "Zinām, ka mums ir visas nepieciešamās dotības, atliek tikai aizvadīt savus labākos braucienus."

Tikmēr Kristers Aparjods atklāja, ka par startu komandu stafetē nejutis spiedienu, neskatoties uz augsto sasniegumu arī pagājušajā nedēļas nogalē.

"Bija tikai pozitīvais spiediens," atklāja Aparjods. "Visi līdzjutēji pie trases palīdzēja un dzina uz priekšu. Pat ja kaut kas negatīvs kādreiz piezogas klāt, tas ir kā grūdiens vai spēriens, kas liek nedaudz vairāk saņemties vai koncentrēties."

Aparjodam pēc veiksmīga starta jau trases augšdaļā izdevās iekrāt gandrīz pussekundi lielu pārsvaru pār tuvāko sekotāju. Kamaniņu braucējs kā pamatojumu minēja, ka komandu stafetē starts atrodas zemāk vietā, kur ierasti atrodas starta vieta sieviešu sacensībās, un tas viņam palīdz ātrāk uzņemt ātrumu.

"Pats vienmēr esmu domājis, ka man no dāmu starta ātrāk parasti veicas. Varbūt tas ir uz svara rēķina," izskaidrojumu veiksmīgajam startam mēģināja rast Aparjods. "Nobraucu labus braucienus un labam laikam bija jābūt. Man tas nebija nekas īpašs."

Stafetes kopvērtējumā pēc trīs sacensībām Latvija ar 285 punktiem kļuvusi par līderi, bet otrajā pozīcijā ar 270 punktiem ir Vācija, kamēr trešo vietu ar 190 punktiem ieņem Itālija.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2023-01-15 20:27, pirms gada
Kāds tur pārsteigums, jūs to izdarījāt, vāčus vinnējāt😎😎😏
Tiešām liels prieks par to, komanda malači✌✌

Tomēr esam mājas trasē un mājās tomēr vajadzēja vinnēt vāciešus, tā kā nekāds lielais izbrīns nav. Veiksmi nākamajos mačos un lai veicās
, 2023-01-16 08:27, pirms gada
Kāds tur pārsteigums!? Vāciešu sieviete vinnēja mūsējo, divnieki arī viņēja mūsu divnieku, tikai vācu vīrietis startā nolohojās un vairāk kā pussekundi zaudēja.
, 2023-01-16 09:37, pirms gada
gravitons rakstīja: Kāds tur pārsteigums!? Vāciešu sieviete vinnēja mūsējo, divnieki arī viņēja mūsu divnieku, tikai vācu vīrietis startā nolohojās un vairāk kā pussekundi zaudēja.
tik pat labi varēja nolohoties arī latviešu sieviete vai latviešu vīrietis ...
, 2023-01-16 10:54, pirms gada
Daudz pārvierojies ar auto vai kājām? Tad Tev vajag šo aplikāciju lai gūtu papildus peļņu.
https://coin.onelink.me/ePJg/mfo0ch44
Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.