Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Dārzniekam trešā, Bērziņai septītā vieta Nāciju kausā Oberhofā

Dārzniekam trešā, Bērziņai septītā vieta Nāciju kausā Oberhofā
Artūrs Dārznieks. Foto: Mareks Gaļinovskis|FIL

Latvijas kamaniņu braucējs Artūrs Dārznieks šorīt Nāciju kausā pirms nedēļas nogalē gaidāmā Pasaules kausa Oberhofā izcīnīja trešo vietu, piekāpjoties diviem Vācijas kamaniņu sportistiem. Savukārt Sigita Bērziņa sieviešu konkurencē ieņēma septīto pozīciju.

• Nāciju kausā Oberhofā vīriešiem trešo vietu izdevās izcīnīt vienīgajam no latviešiem Artūram Dārzniekam. Ar laiku 43.090 sekundes Dārznieks par 0.309 sekundēm atpalika no sacensību uzvarētāja Krisa Eislera.

• Arī otro vietu ieguva vācietis – šoreiz uz goda pjedestāla otrā pakāpiena kāpa Dāvids Neslers. Pirmajā sešiniekā iekļuva vēl viens vācietis, kā arī viens Austrijas un ASV kamaniņu braucējs.

• Dāmām Sigita Bērziņa Nāciju kausa sacensības noslēdza uzreiz aiz labāko sešinieka – 7. vietā. No uzvarētājas Natālijas Māgas no Šveices latviete atpalika par 0.301 sekundēm. Kopumā sacensībās piedalījās 30 sportistes, bet 29 finišēja.

• Labāko sešu sportistu vidū iekļuva divas Krievijas, divas Itālijas un viena Vācijas, kā arī Šveices kamaniņu braucējas.

• Otro vietu izcīnīja krieviete Tatjana Ivanova, bet trešo pozīciju izcīnīja vāciete Šejenna Rozentāle.

• Rītdien ar vīriešu sacensībām sāksies nākamais Pasaules kausa posms. Sestdien bez vīriešiem uz starta dosies arī divvietīgās ekipāžas, kamēr svētdien paredzētas sacensības sieviešu konkurencē un komandu stafetē.

• Pasaules kausa tiešraidē translēs kanāls TV4 un portāls ‘’Sportacentrs.com’’.

Nāciju kauss kamaniņu sportā vīriešiem

V.SportistsValstsLaiks
1.K.EislersVācija42.781
2.D.NeslersVācija+0.286
3.A.DārznieksLatvija+0.309
4.M.BolmansVācija+0.368
5.R.EgersAustrija+0.376
6.K.MazdzersASV+0.443

Nāciju kauss kamaniņu sportā sievietēm

V.SportisteValstsLaiks
1.N.MāgaŠveice41.901
2.T.IvanovaKrievija+0.033
3.Š.RozentāleVācija+0.051
4.S.RobašeraItālija+0.077
5.D.LoginovaKrievija+0.268
6.M.OberhoferaItālija+0.269
7.S.BērziņaLatvija+0.301

Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.