Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Siguldas trases iespēja uzņemt 2030. gada Olimpiskās spēles vēl nav apspriesta

Siguldas trases iespēja uzņemt 2030. gada Olimpiskās spēles vēl nav apspriesta
Siguldas bobsleja un kamaniņu trase. Foto: sigulda.lv

LETA. Ar Latvijas Nacionālā sporta centra (LNSC) vadību, kas pārvalda arī Siguldas bobsleja un kamaniņu trasi, par iespējamu iesaisti kopīgas kandidatūras ar Zviedriju veidošanā 2030. gada ziemas Olimpisko spēļu rīkošanai neviens pagaidām oficiāli nav runājis, pirmdien ziņo Latvijas Radio.

Kamēr nav juridisku lēmumu, arī sarunu par trases olimpiskajām izredzēm nav bijis, sarunā ar Latvijas Radio uzsvēra LNSC valdes priekšsēdētājs Daniēls Nātriņš.

Tomēr par bobsleja un kamaniņu trases rekonstrukciju, kas ļautu uzņemt sacensības vēl plašākā spektrā, tiek domāts jau tagad. Nātriņš skaidro, ka šobrīd ir sākti priekšdarbi, lai varētu sagatavot metu konkursu un saņemtu mākslinieku un arhitektu piedāvājumus, kā izskatītos trase, kura būtu piemērota arī bobsleja četrinieku ekipāžām un parasportistiem.

Nātriņš arī minēja, ka šobrīd uzņēmumam tik daudz naudas nav, lai varētu aizņemties līdzekļus un garantēt trases rekonstrukciju.

Jau ziņots, ka Latvijas Olimpiskajai komitejai ar Zviedrijas pusi ir bijusi neformāla saruna par 2030. gada iespējamo kandidatūru, taču nekāda turpmāka virzība šajā jautājumā pagaidām nenotiek.


Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.