Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

A.Šics: "Pēdējos trīs gadus esam iztikuši bez traumām"

A.Šics: "Pēdējos trīs gadus esam iztikuši bez traumām"
Juris Šics un Andris Šics
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas kamaniņu braucēji Andris Šics (29) un Juris Šics (31) šosezon pirmo reizi karjerā sezonu noslēdza Pasaules kausa kopvērtējuma trijniekā. Sarunā ar "Latvijas Avīzi" jaunākais brālis pašreizējo stabilo sniegumu skaidro ar to, ka veselības stāvoklis ļāva pilnvērtīgi strādāt bez pārtraukumiem.

11 gadu ilgajā kopdarbā ievākta pamatīga medaļu raža (olimpiskajās spēlēs, Eiropas un pasaules čempionātos), bet šosezon pirmo reizi karjerā izdevās finišēt Pasaules kausa kopvērtējuma trijniekā.

"Ļoti būtiski ir tas, ka pēdējos trīs gadus esam iztikuši bez traumām - varējām pilnvērtīgi strādāt bez pārtraukumiem. Pēc olimpiskajām spēlēm Vankūverā man bija problēmas ar plecu, nākamajā gadā Juris iekļuva autoavārijā, un Sočos vēl nebijām maksimāli gatavi. Šosezon bija prieks par katrām sacensībām," skaidro Andris Šics, kurš šogad tika pārvēlēts arī FIBT tehniskajā komisijā. "Viens no plusiem noteikti ir valodas - varu sarunāties ar krieviem, ukraiņiem, poļi un čehi arī saprot krieviski. Protu arī angļu un vācu valodu."

Siguldas brāļu plānā ir 2018. gada olimpiskās spēles, taču par tālāko runāt pāragri. "Jā, bijusi trīs cilvēku saruna, taču ir vairāki ap­stākļi, kas plānus var iespaidot. Negribas šobrīd sapriecāties, labāk katru gadu izvirzīt mērķi un uz to iet. Bet kamaniņu sportā ne viens vien pierādījis, ka var ļoti veiksmīgi startēt arī pēc 40 gadu sliekšņa pārkāpšanas," saka titulētais latviešu sportists.

Izmantotie resursi:
"Latvijas Avīze"


, 2015-03-13 17:04, pirms 9 gadiem
Vai ir labi to tik skaļi reklamēt? Ka tik kaut kas pēkšņi nenotiek tādēļ... tfu, tfu, tfu...
Es arī vēl nesen visiem pazīstamajiem cilvēkiem reklamēju, ka jau 2 vai pat 3 gadus neesmu slimojis un še tev - jau mēnesi nevaru tikt vaļā no klepus... protams, šeit vairāk iet runa par traumām, nevis parastām saslimšanām, bet tomēr - veselība ir un paliek veselība...
Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.