Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

No traumas atlabstošā Aparjode sacensībās varētu atgriezties jau šonedēļ

No traumas atlabstošā Aparjode sacensībās varētu atgriezties jau šonedēļ
Kendija Aparjode. Foto: Mareks Galļnovskis|FIL

Viena no Latvijas labākajām kamaniņu braucējām Kendija Aparjode jau šonedēļ varētu atgriezties sacensību apritē, sportiste atklāja portālam Sportacentrs.com. Viņa joprojām atlabst no pēdas lūzuma, taču latvietei trešdien veiks rentgenu, pēc kura braucēja cer pievienoties izlasei Oberhofā, kur nedēļas nogalē notiks Pasaules kausa astotais posms.

Aparjode pēdu traumēja decembra vidū treniņbraucienā Īglsas trasē Austrijā. Līdz ar to viņa izlaidusi trīs Pasaules kausa posmus, ieskaitot pagājušajā nedēļas nogalē savās mājās Siguldā notikušo. Rehabilitācija no savainojuma rit pietiekami veiksmīgi, turklāt Pekinas olimpiskās spēles sāksies jau pēc nepilna mēneša, tāpēc līdz tām būtu svarīgi atgūt braukšanas un sacensības sajūtas.

Šonedēļ Oberhofā, Vācijā, būs astotais Pasaules kausa etaps, bet šī seriāla sezona tiks noslēgta nākamnedēļ Šveices trasē Sanktmoricā, kas vienlaikus būs arī Eiropas čempionāts. Aparjode vēl pārvietojas ar kruķu palīdzību, un nedēļas nogalē viņa klātienē vēroja sacensības Siguldā.

“Ir grūti skatīties no malas. Protams, pašai gribas braukt savā mājas trasē. Cerams, drīz varēšu atgriezties,” optimistiski noskaņota ir Aparjode. “Trešdien ir pārbaude. Ja dakteris dos apstiprinājumu, nedēļas beigās es jau varētu atgriezties trasē. Domāju, Sanktmoricā gan būšu par visiem 100%.”

Latvijas izlase uz Oberhofu dodas pirmdien, bet trešdien Aparjodei pēc vizītes pie ārsta vēl būšot iespēja aizlidot uz Vāciju un arī piedalīties treniņos. “Tas, protams, ir tā, kā es pati esmu izdomājusi savā galvā, bet realitātē nezinu, kā būs. Jāskatās pēc rentgena un tā, ko teiks ārsts. Iepriekš viņš teica, ka Oberhofā nevarēšu startēt, bet Santmoricā gan.”

Šosezon aizvadītajos četros posmos Aparjode divas reizes kāpusi uz goda pjedestāla un pie labas veselības noteikti būtu bijusi starp favorītēm arī sacensībās Siguldā. Tagad viņas mērķis ir pēc iespējas labāk sagatavoties Pekinas olimpiskajām spēlēm, kas tiks atklātas 4. februārī.

“Gribas braukt, ir jāatgūst sajūtas. Vajag vairāk tieši pabraukt pa trasi, nevis dzīties pēc punktiem vai rezultātiem. Pirms olimpiskajām spēlēm gribu atgūt braukšanas sajūtu. Lai nav tā, ka tikai Pekinā iekāpju trasē,” uzsvēra Aparjode. “Protams, Sanktmoricā notiks Eiropas čempionātā, un man prieks, ka varēšu vismaz startēt tur. Tas un olimpiskās spēles ir sezonas atbildīgākie mači.”

Pēc traumas Aparjode turpinājusi strādāt un treniņos lielāku uzmanību veltījusi ķermeņa augšdaļai. Siguldā viņa klātienē redzēja, kā savu otro uzvaru karjerā un šosezon izcīnīja brālis Kristers.

“Jau [sestdien] no rīta braucot uz trasi, man bija sajūta, ka dodos pati uz savām sacensībām. Man bija pat lielāks uztraukums nekā tad, kad jāsacenšas pašai. Abos braucienos stāvēju aiz 14. virāžas un neskatījos Kristera braucienu. Tikai tad, kad viņš taisnē smuki iznāca no 14. virāžas, sajūta bija mierīgāka. Pēc otrā brauciena mazliet pat asariņa notecēja,” sacīja Aparjode, kura uzskata, ka viņas brālis ir ielauzies pasaules elitē.

Kamaniņu braucēji šosezon uzrāda ļoti augstvērtīgus rezultātus. Tieši viņi uzskatāmi par Latvijas delegācijas lielākajām cerībām Pekinas olimpiskajās spēlēs.


, 2022-01-10 17:11, pirms 2 gadiem
Diez vai vajag sasteigt, turklāt ar pēdas lūzumu. Protams, sportisti ir īpaša tauta.
Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.