Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Altenbergā Zirni aizvietos Vītola, Nāciju kausā piedalīsies seši sportisti

Altenbergā Zirni aizvietos Vītola, Nāciju kausā piedalīsies seši sportisti
Elīna Vītola. Foto: FIL | Mareks Galinovskis

Kā ziņo Latvijas Kamaniņu sporta federācija, tad ceturtajā Pasaules kausa posmā Altenbergā šajā nedēļas nogalē dāmām nestartēs Ulla Zirne, kuras vietā par iespēju startēt pamatsacensībās Nāciju kausā cīnīsies Elīna Ieva Vītola.

Piektdien Altenbergā ar Nāciju kausa sacensībām sāksies ceturtais Pasaules kausa posms kamaniņu sportā. Kā ziņo kamaniņu sporta federācija, tad par vietu pamatsacensībās cīnīsies divi kungi (Artūrs Dārznieks, Riks Rozītis), divas dāmas (Sigita Bērziņa un Elīna Ieva Vītola), kā arī viens divnieks (Mārtiņš Bots/Roberts Plūme). Ullai Zirnei pēc treneru lēmuma Nāciju kausā nebūs iespējams cīnīties par vietu pamatsacensībās.

Kā uzsver treneris Kristaps Mauriņš, tad lēmums pieņemts, jo Ulla neparādīja augstvērtīgāko rezultātu iepriekšējā posmā Sočos: ''Tas bija treneru lēmums, jo Ulla neparādīja tik augstvērtīgu rezultātu, kā varbūt pati gribēja un kā mēs no viņas gaidījām. Viņa bija sliktākā rezultāta īpašniece no latvietēm, tāpēc mēs uz šo Pasaules kausa posmu Altenbergā izņēmām Ullu no komandas.''

Pārējie Latvijas kamaniņu sporta pārstāvji jau nopelnījuši vietu spēcīgāko grupā, tāpēc rītdien viņiem nav jāstartē. Pēc aizvadītiem trim pasaules kausa posmiem Kendija Aparjode dāmām kopvērtējumā ir ceturtā (185 punkti), Kristers Aparjods ir ceturtais kungiem (173 punktiem), bet divniekiem otrie ir brāļi Andris un Juris Šici (240 punkti).

Pasaules kausa ceturtais posms sestdien sāksies ar divvietīgo ekipāžu sacensībām, turpinoties ar sieviešu startu. Svētdien paredzēts starts kungiem un komandu stafete. Tiešraide ''Sportacentrs.com TV'' kanālā un portālā ''Sportacentrs.com.

Pasaules kausa 4.posma kamaniņu sportā kalendārs

DatumsLaiksSacensības
11.1210:30Divvietīgās ekipāžas 1. brauciens
11.1211:50Divvietīgās ekipāžas 2. brauciens
11.1213:10Sievietes 1. brauciens
11.1214:35Sievietes 2. brauciens
12.1210:15Vīrieši 1. brauciens
12.1211:55Vīrieši 2. brauciens
12.1214:00Komandu stafete

Informāciju sagatavoja:
LKSF


, 2021-12-09 14:28, pirms 2 gadiem
Kurš skaitās svarīgāks kopvērtējums? Šķiet, ka tas, kurā iekļauj arī sprinta sacensības? Tad Šici ir pirmie.

Iekšējai konkurencei ir jābūt un tas ir apsveicami, bet svarīgi, lai arī paši sportisti zina un saprot spēles noteikumus. Ceru, ka ne Zirnei, ne Vītolai nav iemesla būt aizvainotām.
, 2021-12-09 14:31, pirms 2 gadiem
...Kendija Aparjode dāmām kopvērtējumā ir ceturtā (185 punkti), Kristers Aparjods ir ceturtais kungiem (173 punktiem), bet divniekiem otrie ir brāļi Andris un Juris Šici (240 punkti)....... Tīruma arī nestartē nāciju kausā, jo ir 6 vietā (ja nekļūdos) kopvērtējumā dāmām. Tas ir pazudis textā.
, 2021-12-09 16:49, pirms 2 gadiem
Ierindā atgriezies austriešu divnieks Steu/Kollers. Robotiem jācīnās!
Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.