Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

FIL neizdodas no savām rindām izslēgt Krievijas sportistus un federāciju

FIL neizdodas no savām rindām izslēgt Krievijas sportistus un federāciju
Einārs Fogelis FIL ārkārtas kongresā. Foto: FIL

Starptautiskā kamaniņu federācija (FIL), ko vada Einārs Fogelis, savā ārkārtas kongresā nobalsoja par Krievijas funkcionāru atstādināšanu no amatiem savā organizācijā, taču balsojumā par Krievijas Kamaniņu sporta federācijas izslēgšanu no sava biedru loka balsu pietrūka. Tāpat FIL Apelāciju nodaļa atcēla FIL lēmumu par Krievijas sportistu diskvalifikāciju no sacensībām.

FIL izpildkomiteja otrajā martā ārkārtas sapulcē bija reaģējusi uz Krievijas militāro iebrukumu Ukrainā un pieņēmusi lēmumu diskvalificēt Krievijas sportistus, trenerus un oficiālās amatpersonas no sacensībām. Krievijas puse šo lēmumu apstrīdēja, un FIL Apelāciju nodaļa tās prasību apmierināja.

Krievijas Olimpiskā komiteja paziņoja, ka šis ir svarīgs precedents, kas tiks izmantots arī citu sporta veidu starptautisko federāciju piespriestajās diskvalifikācijās un sankcijās. "FIL Apelāciju nodaļa skaidri lēma, ka izpildkomitejas lēmums bija balstīts tikai politiskos motīvos un tam nebija likumīga pamata, lai tas tiktu ieviests praksē," norāda ROC, reizē arī rakstot, ka FIL izpildkomitejas lēmums bijis ārpus tās kompetences robežām.

Apelācijas nodaļas lēmuma apstrīdēšana gan ir sagaidāms scenārijs, un dažādiem pavērsieniem šeit vēl laika pietiek, jo kamaniņu sporta sezona jau noslēgusies, bet nākamās sezonas sākums gaidāms tikai rudens beigās.

Pēc Apelāciju nodaļas pieņemtā lēmuma FIL ar prezidentu Eināru Fogeli priekšgalā rīkoja ārkārtas kongresu, kurā ierosināja izslēgt Krieviju no savām dalībvalstīm un atbrīvot no amata Krievijas pārstāvjus savā organizācijā.
Pirmajam ierosinājumam bija nepieciešams vairāk nekā divu trešdaļu dalībvalstu atbalsts, kas netika gūts. 31 dalībvalsts balsojumā 15 bija par, 12 bija pret un četras atturējās. Attiecīgi Krievija saglabāja savu dalībvalsts statusu FIL.

Savukārt otrajam ierosinājumam bija nepieciešams vienkārši vairākums - 16 bija par, 13 pret, bet četras atturējās. Attiecīgi Krievijas amatpersonas no amatiem FIL organizācijā tika atbrīvotas, proti, no FIL izpildkomitejas tika izslēgta Krievijas federācijas prezidente Natālija Garta, bet no dažādiem amatiem FIL organizācija tika atbrīvoti Alberts Demčenko, Aleksandrs Skaknazarovs un Genādijs Rodionovs.

"Šodien bija vēsturiska diena, jo pirmoreiz tika sarīkots FIL ārkārtas kongress," sacīja Einārs Fogelis, "Taču reizē tā arī bija bēdīga diena, jo šis kongress bija nepieciešams Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ. Es aicinu Krieviju nekavējoties pielikt karam punktu un izbeigt neaprakstāmās ciešanas."

Izmantotie resursi:
https://www.fil-luge.org/en/news/on...
https://www.insidethegames.biz/arti...


, 2022-04-09 16:03, pirms 2 gadiem
"FIL Apelāciju nodaļa skaidri lēma, ka izpildkomitejas lēmums bija balstīts tikai politiskos motīvos un tam nebija likumīga pamata, lai tas tiktu ieviests praksē," norāda ROC, reizē arī rakstot, ka FIL izpildkomitejas lēmums bijis ārpus tās kompetences robežām.

Protams, ka politiskos! Kādos vēl motīvos var bastīt šo lēmumu? Nepatīkami lasīt šo atskatu uz FIL kongresu.
, 2022-04-09 16:48, pirms 2 gadiem
Vai tās 12+4 valstis tiks publiski izziņotas?
, 2022-04-09 16:51, pirms 2 gadiem
Interesanti- 1.balsojums: 15+12+4=31.,
2.balsojums: 16+13+4=33!
Kur radās vēl 2 valstis?
, 2022-04-09 17:36, pirms 2 gadiem
Cik es zinu, tad Indija, Venecuēla, Kuba un Eritreja nebalsoja vispār, jo viņu tur nav. Tad ir jautājums cik daudz naudas ļauj aizvērt acis uz masu slepkavībām, kara izraisīšanu un elementāru cilvēcību. Kauns arī Fogelim, ka redzot, kas notiek, viņš neatkāpjas no amata un nepameta šo nopirkto farsu.
, 2022-04-09 18:03, pirms 2 gadiem
Vājprāts!
Kam vēl jānotiek?
Tie cilvēki nav pie pilna prāta!
, 2022-04-09 19:13, pirms 2 gadiem
Ja nākamajā sezonā atļaus startèt krievijas sportistiem, ceru, ka visu pārējo valstu sportisti boikotēs visas sacensības sezonas garumā!!!
, 2022-04-09 19:49, pirms 2 gadiem
Adolfs'Hitlers rakstīja: Ja nākamajā sezonā atļaus startèt krievijas sportistiem, ceru, ka visu pārējo valstu sportisti boikotēs visas sacensības sezonas garumā!!!
pat ja FIL neaizliedz, tad vietējās federācijas var to izdarīt. Līdzīgi kā šogad pēdējā PK posmā distanču slēpošanā, kad norvēģi jau bija gatavi paši krievus sūtīt mājās un FIS pieslēdzās pēc tam. Arī valdības var vienkārši nelaist valstī sportistus. Domāju, ka krievi un baltkrievi nekur nepiedalīsies, kamēr ir karš un arī kādu laiku pēc.
, 2022-04-09 20:21, pirms 2 gadiem
Nu fogelim ,laikam , būs jauns auto ,bezABS un izskatisies pēc suņa kakas
Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.