Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Latvija Eiropas čempionātu noslēdz ar bronzu komandu stafetē

Latvija Eiropas čempionātu noslēdz ar bronzu komandu stafetē
Artūrs Dārznieks
Foto: kamanas.lv

Kēnigszē trasē Vācijā šodien Pasaules kausa posmā, kas vienlaikus bija Eiropas čempionāts, kamaniņu sportā komandu sacensībās Latvijas izlase ierindojās piektajā vietā, no goda pjedestāla atpaliekot vairāk nekā trīs sekundes desmitdaļas. Tā kā vienlaikus norisinājās arī Eiropas čempionāts, tad tā ieskaitē Latvija izcīnīja bronzu.

Šī bija otrā reize jaunajā Pasaules kausa sezonā, kad norisinājās komandu stafetes sacensības. Pirmajā posmā Leikplesidā Latvija palika piektajā vietā. Šodien mūsu komandā bija viena izmaiņa, salīdzinot ar iepriekšējām sacensībām - Kivlenieka vietā startēja Dārznieks.

Pirmā gan ierasti trasē devās Elīza Cauce un pēc pirmā posma no vācietes Geizenbergeres atpalika 0,667 sekundes. Pēc Artūra Dārznieka finiša Latvija bija ceturtā, taču kā pēdējie startējušie kanādieši Vokers un Snits apsteidza brāļus Šicus, tādējādi nobīdot Latviju un piekto pozīciju arī šajā posmā.

Tiesa, divas augstāk esošās komandas bija no Ziemeļamerikas - ASV un Kanāda. Līdz ar to Eiropas čempionāta ieskaitē Latvija izcīnīja bronzu.

No 15 ekipāžām finišu sasniedza vien 12 (finišu nespēja sasniegt Krievija, Kazahstāna un Koreja).

Sezonas turpinājumā komandu stafete paredzēta visos atlikušajos četrus posmos, tai skaitā nākamās nedēļas nogalē paredzētajā Pasaules kausa posmā Siguldā. Tur Latvija pagājušajā sezonā izcīnīja otro vietu.

PK 5. posms kamaniņās, stafete

VSportistiValstsLaiks
1.Geizenbergere/Paliks/Vendls/ArltsVācija2:42.348
2.Hemlina/Vests/Mortensens/TerdimensASV+0.881
3.Kastlungere/Kindls/Sto/KollersAustrija+1.269
4.Go/Maliks/Vokers/SnitsKanāda+1.330
5.Cauce/Dārznieks/Šics/ŠicsLatvija+1.638

Startēja 15 komandas, finišēja 12.


, 2017-01-06 17:32, pirms 7 gadiem
Vispār jau Siliņ Latvijai bronza EČ.
, 2017-01-06 17:34, pirms 7 gadiem
Siliņa kungs, jūs laikam jokojat!!!! Pasaules kausā jā, 5 vieta, bet Eiropas stafetē 3 vieta un nopelnīta bronza!!! Izmainiet nosaukumu, vai nu rakstiet pasaules kausā 5 , ja nē, tad Eiropas 3 vieta!
, 2017-01-06 20:14, pirms 7 gadiem
konkurence maza, vieta kā parasti aiz līderiem
, 2017-01-06 21:58, pirms 7 gadiem
Malači!
Protams paveicās, ka Pavlučenko apkrita, bet no pašiem braucējiem bija grūti prasīt ko vairāk, jo kamanas šogad neslīd absolūti. Aukstums ne aukstums, bet ātruma nav
Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.