Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Maija Tīruma atgriezusies Latvijā, strādā par treneri un menedžeri

Maija Tīruma atgriezusies Latvijā, strādā par treneri un menedžeri
Maija Tīruma
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Bijusī Latvijas kamaniņu braucēja Maija Tīruma pēc trīs gadu darba Francijas izlasē atgriezusies Latvijā un strādā par izlases treneri un menedžeri, portālam Sportacentrs.com atklāja Latvijas izlases treneris Kaspars Dumpis.

32 gadus vecā Tīruma karjeras laikā piedalījās trīs olimpiskajās spēlēs - 2002. gadā Soltleiksitijā, 2006. gadā Turīnā un 2010. gadā Vankūverā. Pasaules čempionātā viņa 2008. un 2009. gadā ieguva bronzas medaļu komandu stafetē, bet 2008. gada Eiropas čempionātā Čezānā komandu stafetē izcīnīja zelta godalgu.

Dumpis pastāstīja, ka Latvijas izlase līdz pat novembrim trenēsies Siguldas trasē, kur jau piektdien cer atklāt ledus treniņus, bet 1. novembrī komanda dosies uz Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) rīkotajām treniņu sesijām četrās dažādās trasēs trīs dienu laikā. Pēc tam sekos treniņu nedēļa šīs sezonas pasaules čempionāta mājvietā Īglsā, bet jaunā sezona startēs novembra beigās Vinterbergā.

Oktobra beigās brāļi Andris un Juris Šici kopā ar treneri Jāni Liepu dosies uz 2018. gada Phjončhanas olimpiskās trases homologāciju, kas tehnisku apstākļu dēļ nenotika pavasarī. Tomēr renes sporta veidu aprindās jau izskan pesimistiskas prognozes, ka arī šoreiz trases iemēģināšana varētu nenotikt. "Esmu dzirdējis viedokli, ka trases projektētāju eiropiešu un trases apsaimniekotāju korejiešu uzskati ir atšķirīgi, visi nestrādā, kā viens vesels," piebilst Dumpis.

Sportistu sastāvā Latvijas izlasē izmaiņas praktiski nav notikušas. Tikai Kārlis Krišs Matuzels nolēmis pievērsties darbam un likt punktu sportista gaitām. Bez pārinieka Kristens Putins gan nav palicis un turpmāk atkal brauks vienā ekipāžā ar Imantu Marcinkēviču, ar kuru Kristens startēja kopā jau junioru vecumā.


Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.