Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Tomass Neuss Lucs

Šiciem kritiens otrajā braucienā, Bots ar Plūmi augstajā ceturtajā vietā

Šiciem kritiens otrajā braucienā, Bots ar Plūmi augstajā ceturtajā vietā
Andris un Juris Šici. Foto: Mareks Gaļinovskis|FIL

Šodien Vācijas pilsētā Vinterbergā ar divnieku sacīkstēm startēja Pasaules kausa kamaniņu sportā sestais posms. Otrajā braucienā, tuvojoties finišam, kritienu piedzīvoja līdz šim ļoti veiksmīgo sezonu aizvadošie Andris un Juris Šici, kas liedza arī šajā posmā tikt pie medaļas. Augsto ceturto vietu spēja izcīnīt otrs Latvijas divnieks Mārtiņš Bots un Roberts Plūme.

1.brauciens

# Iepriekšējā posmā Insbrukā Andris un Juris Šici izcīnīja divas sudraba medaļas (pamatsacensībās un Sprinta kausā), un ir šī brīža kopvērtējuma līderi. Savukārt Mārtiņš Bots un Roberts Plūme abās sacensībās iekļuva Top 10, kopvērtējumā ierindojoties 11. vietā.

# Bots ar Plūmi 2022. gada pirmajā dienā trasē devās ar 18. numuru, bet brāļi Šici kā 22. Kopumā piedalījās 24 divnieki.

# Bots/Plūme veica braucienu ar vairākām niansēm, taču bez rupjām kļūdām, uzrādot devīto labāko laiku. Līderiem viņi piekāpjas 0,335 sekundes, bet līdz labāko trijniekam jaunajiem latviešiem pietrūkst 0,129 sekundes.

# Līderu dzeltenajos krekliņos startējušie Šici parādīja teicamu sniegumu, īpaši trases lejasgalā. Pēc pirmā brauciena pieredzējušie brāļi atrodas sudraba pozīcijā 0,123 sekundes aiz vāciešiem Egerta/Benikena un priekšā citiem Vācijas kamaniņbraucējiem Vendlam/Artlam.

# Labāko sešiniekā atrodas arī trīs austriešu divnieki, un kopumā rezultāti pirmajā desmitniekā ir ļoti blīvi, kas ļauj gaidīt interesantu otro braucienu.

Pasaules kausa 6. posms Vinterbergā, 1. brauciens

VDivnieksValstsLaiks
1.Egerts/BenikensVācija43.461
2.Šics/ŠicsLatvija+0.123
3.Vendls/ArtlsVācija+0.206
4.Štoi/KollersAustrija+0.247
5.Gots/ŠofsAustrija+0.271
6.Millers/FraušersAustrija+0.308
9.Bots/PlūmeLatvija+0.335

2. brauciens

# Bots un Plūme arī šo braucienu veica pietiekami stabili, tikai ar nelielu sānslīdi trases beigu daļā. Latvieši spēja apsteigt kļūdaini braukušos konkurentus un iespraukties labāko sešiniekā. Viņi izcīnīja augsto ceturto vietu, kas ir otrs labākais rezultāts šosezon. Līdz goda pjedestālam Botam ar Plūmi pietrūka 0.097 sekundes.

# Liela neveiksme Šiciem – vienā no pēdējām trases virāžām piedzīvots kritiens, pēc kura gan brāļi tika atpakaļ kamanās un finišēja. Pieredzējušajiem Latvijas pārstāvjiem tādējādi šodien jāsamierinās ar 18. vietu no 19 finišējušajiem divniekiem.

# Arī pēc pirmā brauciena pārliecinošie līderi Egerts ar Benikenu piedzīvoja smagu kritienu un nespēja finišēt. Par uzvarētāju kļuva cita vāciešu ekipāža Vendls/Artls, bet otrā un trešā vietā bija austrieši, attiecīgi Štoi/Kollers un Millers/Fraušers.

# Piedzīvojot kritienu un nefinišējot, Vinterbergas posmā kopumā bez rezultāta palika pieci divnieki.

# Turpinājumā pulksten 13:30 tiks aizvadītas vīriešu vieninieku sacensības. Tiešraide kanālā TV4 un interneta portālā Sportacentrs.com.

Pasaules kausa 6. posms Vinterbergā, 2. brauciens

VDivnieksValstsLaiks
1.Vendls/ArtlsVācija1:27.184
2.Štoi/KollersAustrija+0.041
3.Millers/FraušersAustrija+0.154
4.Bots/PlūmeLatvija+0.251
5.Deņisevs/AntonovsKrievija+0.260
6.Rīders/RastnersItālija+0.279
18.Šics/ŠicsLatvija+3.636

, 2022-01-01 11:57, pirms 2 gadiem
Šiciem labs pirmais brauciens, bet šī bija reize, kad vāciešu tehnika slīdēja daudz labāk.
, 2022-01-01 12:02, pirms 2 gadiem
Bots ar plūmi pie labiem braucieniem mierīgi var cīnīties par sešinieku un šiciem janotur otrā vieta jo izskatās ka pirmā nespīd. Kopumā labs starts abiem pāriem pēc pirmajiem braucieniem
, 2022-01-01 13:01, pirms 2 gadiem
Oi, tā nu gan bija drāma! Krita abas pārliecinošās līderu ekipāžas!

Šici viltnieki, saprata, domājot par kopvērtējumu, ka "jāpalīdz" vāciešiem, lai viņiem pēc kritiena neizdodas šķērsot finiša līniju. Bet par šādu rīcību (izlekšanu trasē, pirms brauciens ir beidzies), laikam var sekot arī nopietns sods...
, 2022-01-01 13:08, pirms 2 gadiem
Komentētājs ! Esmu pārliecināts, esmu pārliecināts! Pēc tādas di...šanas jau gaidīju ka tik kas nenotiek.
, 2022-01-01 13:12, pirms 2 gadiem
wow,taisni vai neticās,ka esam jau slīdamībā priekšā Kolleram,jo nu likās,ka neiespējami būs viņus kādreiz panākt pēc visām pēdējām sezonām,kur viņi vienos vārtos mums ielika ātrumā
, 2022-01-01 15:43, pirms 2 gadiem
Megogo tagad bezmaksas iet Best4sport Sportacentra vieta
, 2022-01-01 17:42, pirms 2 gadiem
He, beigās nevis Šici, bet vācieši dabūja diskvalifikāciju, jo, izrādās, finišā nevar iestumties vai iesoļot (bet viņi tāpat nefinišēja).

3.2 Passing the finish line
If an athlete crashes after the FIL marking (line) and before the finish line, then he/she must reach
the finish (in doubles, both athletes) in contact with his/her/their sled and trigger the finish line
barrier. Pushing, paddling or walking with the sled in order to reach the finish light barrier is not
permitted and will lead to a disqualification.
Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.