Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Četrinieki noslēgs PK sezonu, Ķibermanis mēģinās izjaukt kopvērtējuma trijnieku

Četrinieki noslēgs PK sezonu, Ķibermanis mēģinās izjaukt kopvērtējuma trijnieku
Oskars Ķibermanis. Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Sanktmoricas trasē Šveicē rīt no rīta tiks aizvadīts noslēdzošais 2019./20. gada Pasaules kausa izcīņas sezonas posms bobslejā četriniekiem. Tieši Sanktmoricā līdz šim vienīgo uzvaru karjerā svinējis Oskars Ķibermanis, kurš mēģinās iesaistīties cīņā par trešo vietu kopvērtējumā. Pirmais brauciens sāksies rīt 11:00 no rīta un tiks translēts LTV7 tiešraidē.

Iepriekšējā PK posmā Kēnigszē savu līdz šim labāko startu pie četrinieka stūres aizvadīja Ralfs Bērziņš, kura vadītā ekipāža finišēja septītā. 22 gadus vecajam pilotam tas bija atkārtots personīgais rekords, bet šajā nedēļas nogalē Bērziņš startē junioru Eiropas čempionātā Īglsā. Ķibermaņa ekipāža Kēnigszē palika soli aiz goda pjedestāla, ieņemot ceturto vietu.

Ķibermaņa un Bērziņa sekmes PK četrinieku sacensībās šosezon

Pilots1. posms2. posms3. posms4. posms5. posms6. posms7. posms
O. Ķibermanis2. vieta4. vieta3. vieta5. vieta3. vieta11. vieta4. vieta
R. Bērziņš--19. vieta16. vieta13. vieta20. vieta7. vieta

PK kopvērtējums četriniekos

VPilotsValstsPunkti
1.F. FrīdrihsVācija1502
2.J. LohnersVācija1449
3.Dž. KripssKanāda1378
4.O. ĶibermanisLatvija1314
5.A. StuļņevsKrievija1216
6.H. ČērčsASV1192
7.D. DvoržāksČehija1072
8.M. FogtsŠveice964
15.R. BērziņšLatvija526

Pašlaik Oskars Ķibermanis PK kopvērtējumā ierindojas uzreiz aiz goda pjedestāla, tomēr izredzes pacīnīties par vietu uz tā rencēnietim vēl ir. Šā brīža trešās vietas īpašnieks Džastins Kripss ir priekšā Ķibermanim ir priekšā par 64 punktiem. Līdz šim kanādietim Sanktmoricas trase četriniekos bijusi mīkla. Pagājušosezon tur notikušo PK posmu Kripss izlaida, bet pirms tam divreiz bijis vien 16. pozīcijā.

Tikmēr Ķibermanim par Sanktmoricu noteikti ir siltas atmiņas. 2016./17. gada sezonā Šveices trasē Ķibermanis kopā ar stūmējiem Raivi Zīrupu, Jāni Jansonu un Matīsu Mikni izcīnīja savu līdz šim vienīgo uzvaru kādā no Pasaules kausa posmiem. Turklāt toreiz Latvijas bobsleja izlase svinēja dubultuzvaru, otro vietu ieņemot Oskara Melbārža četriniekam. Pagājušosezon Ķibermaņa četrinieks Sanktmoricā izcīnīja trešo vietu - par to piešķir 200 punktus, bet 16. vieta saņem vien 96 punktus.

Noslēdzoties Pasaules kausa izcīņai četriniekos, nākamās sacensības smagā artilērija aizvadīs pēc mēneša Altenbergā, kur norisināsies pasaules čempionāts. Sanktmoricā PK 8. posma sacensības sāksies rīt 11:00 pēc Latvijas laika.

Latvijas sportistu starti Sanktmoricā

DatumsLaiks (LV)Sacensības
31.01.10:30Skeletons (vīrieši)
01.02.14:00Bobsleja divnieki
02.02.11:00Bobsleja četrinieki

PK bobslejā četriniekiem, 2019./20. gada sezonas kalendārs

DatumsTraseUzvarētājs
14.12.Leikplesida (ASV)Dž. Kripss (Kanāda)
15.12.Leikplesida (ASV)Dž. Kripss (Kanāda)
3.01.Vinterberga (Vācija)F. Frīdrihs (Vācija)
4.01.EČ Vinterberga (Vācija)J. Lohners (Vācija)
12.01.Laplaņa (Francija)F. Frīdrihs (Vācija)
19.01.Īglsa (Austrija)F. Frīdrihs (Vācija)
26.01.Kēnigszē (Vācija)F. Frīdrihs (Vācija)
02.02.Sanktmorica (Šveice)
29.02.-01.03.PČ Altenberga (Vācija)

Izmantotie resursi:
https://www.ibsf.org/en/


, 2020-02-02 11:53, pirms 4 gadiem
Tas Rīmenis ar Ķipuru ir akli,vai kā...ok izlozes numurs super(13),ar tādu nosacījumu,ka saule trasē spīd vairāk,nekā agrāk startējošiem.Skatos,no kāda 9 numura reāli apmācās laiks,bet šie tik maļ tālāk savu tuftu! Nu neslīd visiem kas startē padsmitajās vietās,šoreiz noveicās Lohneram,kas trāpīja saulē!
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.