Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Siguldā divu nedēļu sacensību maratonam punktu pieliks vīru divnieki

Siguldā divu nedēļu sacensību maratonam punktu pieliks vīru divnieki
Oskars Ķibermanis. Foto: Viesturs Lācis

Šodien pulksten 15:00 Siguldas ledus trasē sāksies pēdējās sacensības "Siguldas burbulī", vīru bobsleja divnieku ekipāžām aizvadot ceturto sacīksti, kurā Oskars Ķibermanis centīsies izcīnīt vakar izlaisto uzvaru. Tiešraide LTV7.

Pēc neveiksmēm pagājušās nedēļas sacīkstēs, paliekot sestajā un septītajā vietā pirmajā nedēļas nogalē, trešo divnieku sacensību Siguldā lieliski iesāka Oskars Ķibermanis ar savu stūmēju Matīsu Mikni, pirmajā braucienā uzstādot Siguldas ledus trases rekordu ar rezultātu 49,45 sekundes. Tas ļāva cerēt uz pirmo zelta medaļu Latvijas bobslejistiem šajā sezonā, taču otro braucienu ar lielisku ātrumu veica vācietis Frančesko Frīdrihs apsteidzot Ķibermaņa uzstādīto rezultātu un paceļot trases rekorda latiņu līdz 49,31 sekundei. Ķibermanis savā otrajā braucienā uzlaboja savu pirmā brauciena rezultātu par divām simtdaļām, taču tas nebija pietiekami, lai noturētu Frīdrihu aiz sevis. Rezultātā Ķibermanim pirmā šīs sezonas godalga, kas bija sudraba krāsā.

Trešo vietu vakardien ieņēma šveicietis Simons Frīdlī, kuram sekoja divas vācu ekipāžas ar pilotiem Kristoferu Haferu un Johanesu Lohneru. Oskars Melbārdis ieņēma septīto vietu aiz čeha Dominika Dvoraka, bet Ralfs Bērziņš ierindojās devītajā vietā 13 ekipāžu konkurencē.

Uz šodienu pamainīti Latvijas ekipāžu stūmēji. Pirmais trasē dosies Oskars Melbārdis, kuram Intara Dambja vietā aiz muguras stāsies Edgars Namme. Astotais starta numurs ielozēts Oskaram Ķibermanim ar stūmēju Dāvi Sprinģi, kurš sēdīsies Matīsa Mikņa vietā. Savukārt desmitais starta numurs ticis Ralfam Bērziņam ar Arni Bebrišu.

Pirmais brauciens būs vērojams pulksten 15:00 LTV7 tiešraidē. Savukārt otrā brauciena sākums uz pulksten 16:30.


, 2020-11-29 12:18, pirms 3 gadiem
oho,Servelle parādījies...
https://drive.google.com/drive/fold...
, 2020-11-29 13:01, pirms 3 gadiem
Tiešām grūti ielikt kopvērtējumu par 3 posmiem ?
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.