Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Olimpiskās trases piebraukšana Pekinā tiek atcelta

Olimpiskās trases piebraukšana Pekinā tiek atcelta
Ķīnas bobsleja ekipāža. Foto: Reuters/Scanpix

Saistībā ar Covid-19 izplatību, paziņots par šīs sezonas Pasaules kausa pēdējā posma bobslejā, skeletonā un kamaniņu sportā atcelšanu. Sacensībās bija plānots piebraukt jauno Pekinas olimpisko ledus trasi.

Šīs sezonas bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta izskaņa Pasaules kausa posmos bija paredzēta februāra izskaņā un martā, kad sportisti dotos uz Ķīnu, lai piebrauktu Pekinas olimpiskajām spēlēm izveidoto jauno ledus reni. Taču bažas par ceļošanas drošību uz Ķīnu, kur tieši pirms gada sākās Covid-19 vīrusa pandēmija, likušas pieņemt lēmumu par sezonas noslēdzošā posma atcelšanu. Tādējādi 2022. gada Pekinas ziemas olimpisko spēļu trasei provi šosezon sportisti noņemt nevarēs.

Līdz ar piesardzības pasākumiem, līdz jaunajam gadam sacensībās nepiedalās ASV bobsleja, kamaniņu un skeletona sportisti, kas palikuši "dīķa savā pusē". Arī vairāku citu nāciju sportisti nedevās uz sezonas pirmajām sacensībām Siguldā, kur dāmu bobsleja sacensībās finišēja tikai sešas ekipāžas, kas ir visu laiku mazākais dalībnieku skaits Pasaules kausa posmos.

Pekinas trases treniņi ir ārkārtīgi svarīgi komandām, lai izstrādātu stratēģijas pirms četrgades galvenajām sacensībām - olimpiskajām spēlēm. Ņemot vērā Pekinas posma atcelšanu, vēl vairāk pieaug bažas par ASV komandas potenciālo piedalīšanos šajā ledus reņu sezonā.

Bobslejisti un skeletonisti pēc pirmajiem posmiem Siguldā sezonu turpinās ar decembra mačiem Insbrukā, kam sekos posmi janvārī Vinterbergā, Santmoricā un Kēnizē, bet pasaules čempionāta medaļas tiks dalītas Altenbergā. Savukārt kamaniņnieki sezonu šajā nedēļas nogalē sāka Insbrukā, kam sekos posmi Altenbergā, Oberhofā, Viterbergā, Kēnizē un Siguldā, bet seoznas izskņā sportisti atkal atgriezīsies Oberhofā, Insbrukā un uz pasuales čempionātu Kēnizē.

Izmantotie resursi:
https://olympics.nbcsports.com/2020...


, 2020-11-29 10:44, pirms 3 gadiem
ZB šitā kovidhuiņa...

Ja paskatāmies no kovidticīgo puses - oficiālā statistika liecina, ka Ķīnā jau kopš pavasara covid ir principā likvidēts, dienā tiek fiksēti tikai daži gadījumi. Ak nevar ticēt tai statistikai? Bet kāpēc visu pārējo pasauli biedē ar statistiku no tiem pašiem oficiālajiem avotiem par citām valstīm?!

Atvainojos, ja aizskāru kāda jūtas...
, 2020-11-29 11:11, pirms 3 gadiem
Amerikāņiem , Kanādiešiem ,Korejiešiem nav diža jēga braukt uz Eiropu šogad. Un kādā sakarā vispār kaut ko.atceļ , Vai biatlonā , kalnu slēpošanā, lēkšanā ar slēpēm sacensības ar atcels šosezon?
, 2020-11-29 11:17, pirms 3 gadiem
Es vairs nebūtu tik pārliecināts vai OS spēles notiks Pekinā, ja jau sportistiem ir reāli bail braukt.uz turieni
, 2020-11-29 11:28, pirms 3 gadiem
"FAIR PLAY" visā krāsņumā.
ķīnieši mierīgi tagad piebrauc trasi 00-24,a pārējie pirmoreiz uzkāps uz ledus 3 mēn. pirms spēlēm..izsmiekls
, 2020-11-29 11:44, pirms 3 gadiem
[quote ice_f_1]
"FAIR PLAY" visā krāsņumā.
ķīnieši mierīgi tagad piebrauc trasi 00-24,a pārējie pirmoreiz uzkāps uz ledus 3 mēn. pirms spēlēm..izsmiekls
[/quote
Godīgums.visā krāšņumā! Nopirktas spēles šīs būs 100%. Redzēs cik.neticani labi vērtējumi būs no tiesnešu puses būs daiļslidošana, visos triku sportos ,lēkšanā ar slēpēm
, 2020-11-29 15:28, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: ZB šitā kovidhuiņa...

Ja paskatāmies no kovidticīgo puses - oficiālā statistika liecina, ka Ķīnā jau kopš pavasara covid ir principā likvidēts, dienā tiek fiksēti tikai daži gadījumi. Ak nevar ticēt tai statistikai? Bet kāpēc visu pārējo pasauli biedē ar statistiku no tiem pašiem oficiālajiem avotiem par citām valstīm?!

Atvainojos, ja aizskāru kāda jūtas...
Jo demokratiska pasaule nenodarbojas ar tadu masveida cenzuru ka Kina... Tiesam tik vienkarsas lietas ir jaizskaidro?
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.