Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Melbārža atveseļošanās rit pēc plāna, atgriezīsies janvārī

Melbārža atveseļošanās rit pēc plāna, atgriezīsies janvārī
Oskars Melbārdis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas bobsleja pilots Oskars Melbārdis sacensību apritē atgriezīsies janvārī, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) ārsts Jānis Kaupe.

LOV sporta ārsts paskaidroja, ka Melbārdim bijušas problēmas ar muguru, kam vienīgais risinājums, ja vien bobslejists vēlas turpināt karjeru, bijusi operācija. "Gan es, gan ķirurgs teicām Osim, ka tas ir jādara. Varētu gaidīt vēl gadu, taču nebūtu nekādu garantiju, ka situācija uzlabosies. Viņš nebija jāpierunā uz operāciju, jo Osim pašam bija apnikušas muguras sāpes. Te kļuva labāk, te atkal sliktāk, viņš pats bija nobriedis nopietnākam pavērsienam."

Pagājušo piektdien Melbārdis mēnesi pēc operācijas bijis uz pirmo kontroli pie operējošā ķirurga. "Viss ir izdarīts labi un atveseļošanās rit pēc plāna," apgalvo Kaupe. No šodienas Oskars LOV fizioterapeita Arņa Noveičuka vadībā sācis pirmos treniņus. Tauku slānis nav liels, taču no fizisko slodžu trūkuma tas ir nedaudz uzkrājies.

Tuvākā mēneša laikā cilāt svaru stieni vai stumt trenažieri noteikti nevarēs, bet pēc mēneša gaidāma otrā kontroles vizīte pie ķirurga. Kaupe cer, ka pēc nākamās vizītes Melbārdim tiks dota zaļā gaisma nopietnākiem treniņiem.

LOV sporta ārsts izteicās, ka sacensībās Melbārdis varētu atgriezties janvārī - laiks rādīs, vai tas būs mēneša sākums vai beigas. "Viennozīmīgi jādabū uz pekām līdz Pasaules kausa pēdējam posmam olimpiskajā trasē Phjončhanā. Tas ir obligāti. Bet ir doma, ka atgriešanās notiks jau ātrāk, jo sportistiem ir tendence apsteigt parasto cilvēku atlabšanas grafiku. Osim ir garastāvoklis ir pat pārsteidzoši labs un vēlme darboties ir liela."


, 2016-09-26 21:16, pirms 8 gadiem
...gan jau ir citi ārsti, kuri teiktu, ka operāciju nevajag
, 2016-09-26 21:30, pirms 8 gadiem
Veiksmīgu veseļošanos!
, 2016-09-26 21:44, pirms 8 gadiem
WOW...jau pec menesha sezona iet valjaa
, 2016-09-26 21:48, pirms 8 gadiem
Reāli olimpiāde būs svarīgais šobrīd, tā kā šo sezonu mierīgi var arī norakstīt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-26 22:41, pirms 8 gadiem
šito es nekad nesapratīšu! Kāpēc vajadzēja marinēt visu vasaru? Operāciju varēja taisīt pavasarī uzreiz pēc sezonas. Tagad jau būtu formā!
, 2016-09-26 23:07, pirms 8 gadiem
Boston United rakstīja: šito es nekad nesapratīšu! Kāpēc vajadzēja marinēt visu vasaru? Operāciju varēja taisīt pavasarī uzreiz pēc sezonas. Tagad jau būtu formā!
operacija jau vispar netika planota..piespiedu kartaa viss notika

Bobsleja sezonu sāks bez Melbārža :: Diena.lv
, 2016-09-27 00:33, pirms 8 gadiem
Latvijas olipmiskā cerība izlaidīs izlaidīs pus sezonu - 7 komentāri

K.Gilīss kanadiešu hokejists, kas plānojis kļūt par ugunsdzēsēju- amatieri hokejistu, izladīs spēli privātā sporta spēļu komandā kaimiņu valsts atklātajā čempionātā, dsq dēļ- 12 komentāri.
, 2016-09-27 08:37, pirms 8 gadiem
visvaldi, hokeju spēlē daudzi...gan bērni, pusaudži, juniori, profesionāļi, amatieri un seniori...pat sievietes..
Cik ir tādu, kuri regulāri brauc ar bobu?...15-20 cilvēki? ...pie tam pilotu ir vien kādi 5? ...sports ar kuru pats nenodarbojies nekad nebūs tik populārs kā sporta spēles...hokejā spēlē veterāni, kàpēc bobā nesacensties Ķipuram un Ekmanim, Prūsim?
, 2016-09-27 10:58, pirms 8 gadiem
Lai laba veselība. Olimpiskā cerība!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.