Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Bobslejists Melbārdis sliecas noslēgt sportista karjeru

Bobslejists Melbārdis sliecas noslēgt sportista karjeru
Oskars Melbārdis. Foto: Viesturs Lācis/Bobslejs.lv

Soču olimpisko spēļu zelta medaļnieks Oskars Melbārdis intervijā LTV raidījumam ''Sporta Studija'' atklāja, ka, visticamāk, noslēgs sportista karjeru pēc vasarā gūtās nopietnās muguras traumas.

Iepriekš tika ziņots, ka, visticamāk, Pekinas olimpiskās spēles ies secen Soču olimpiskajam čempionam Oskaram Melbārdim, kuram vasarā tika veikta muguras operācija.

Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis intervijā ''Sportacentrs.com'' atklāja, ka tiks uzklausīti ārstu padomi un pauda gatavību iesaistīt Melbārdi komandas darbā, ja sportists lems noslēgt sportista karjeru.

Intervijā LTV raidījumam ''Sporta Studija'' Melbārdis atzina, ka, visticamāk, ar šo muguras savainojumu nāksies noslēgt bobslejista karjeru. ''Ko tur riskēt, ratiņkrēslā pabeigt vai... Ko tur vairs slēpties, esmu savu darbiņu laikam padarījis. Tāda tā dzīve ir,'' skaudri atzina sportists, sakot, ka vasarā pēc magnētiskās rezonanses ātri sapratis, ka ziņas no ķirurga nebūšot patīkamas. ''Atvēru durvis, ieskatījos viņam acīs un viss bija skaidrs. Viņam pat nekas nebija jāsaka.''

Jau februārī notiks 2022. gada Pekinas olimpiskās spēles, un šobrīd gan bobslejisti, gan skeletonisti aizvada sacensības olimpiskajā trasē. Melbārdis atklāja, ka par šo lielo forumu viņš vairs nedomājot, jo jāklausa ārstu rekomendācijas: ''Laikam jau nav vairs aktuāli. Ko tur slēpt, trauma nopietna, otra tāda operācija, un jārespektē ārstu ieteikumi, tās rekomendācijas, ka labāk nevajadzētu kāpt iekšā. Pats jau arī esmu pa lielam to pieņēmis.''

Oskars Melbārdis ir Soču olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvējs četriniekos un bronzas medaļas ieguvējs divniekos. Bronzu divniekos Melbārdis izcīnīja arī 2018. gadā Phjončhanā. Tāpat bobslejists vienu reizi triumfējis pasaules čempionātā, bet divas Eiropas čempionātā.

Izmantotie resursi:
https://www.lsm.lv/raksts/sports/bo...


, 2021-10-25 23:57, pirms 2 gadiem
Paldies.Lai veiksme un veselība.
, 2021-10-26 00:05, pirms 2 gadiem
Paldies par paveikto!
Cerams, turpinājums būs, tikai citā statusā - daloties ar pieredzi un padomiem.
, 2021-10-26 01:09, pirms 2 gadiem
Latvijas bobsleja Leģenda
, 2021-10-26 01:43, pirms 2 gadiem
Tiešām žēl! Bet viss notiek tā, kā tam jānotiek un milzīgs paldies par emocijām un lepnumu kuru Oskars Melnbārdis mums sniedza savas karjeras laikā! Novēlu arī nākamajā nodarbē sasniegt līdzīgus augstumus!
, 2021-10-26 05:49, pirms 2 gadiem
Vienmēr spilgtās atmiņās!
, 2021-10-26 08:01, pirms 2 gadiem
Muguras traumatismu tai skaitā disku nobīdes izsauc nieru darbības traucējumi ,kurus nevar konstatēt ar analīzēm,iekaisušas nieres izdala asinīs tādu ķimisku vielu kura izsauc šūnu un gludo muskuļu spazmas ,tie ir nepārtraukti saspringti,kas savukārt ilglaicīgi izsauc pat mugurkaula deformācijas kad tiek saspiests un skarts nervs ,kas savukārt sāpes tālāk noraida uz kājām.Kādas muļķības ,teiks ārsti un fizioterapeiti.Bet nesaki - nekad- nekad,ņem un pats pārbaudi.Parasti šīs nieru piesārņojums (iekaisums)izsauc arī palielinātu a,a,spiedienu.M.Oganjana šo parādību apraksta savā grāmatā -Ekoloģiskā medicīna-. Ārstēšana notiek veicot vispārēju organisma attīrīšanu.Kā to darīt lasiet paši,bet zinu uz savu muguru,ka veicot šos pasākumus muguras problemātika pazūd pilnībā.Negācija šai metodei ir tāda,ka nāksies mainīt savus uzskatus daudzos jautājumos un sevišķi par ēšanas paradumiem.Ja kādam ir pacietība un brīvs laiks,pasūtiet šo grāmatu,izstudējiet un izārstējiet paši savas muguras kaites.
, 2021-10-26 08:06, pirms 2 gadiem
fidelskastro rakstīja: Muguras traumatismu tai skaitā disku nobīdes izsauc nieru darbības traucējumi ,kurus nevar konstatēt ar analīzēm,iekaisušas nieres izdala asinīs tādu ķimisku vielu kura izsauc šūnu un gludo muskuļu spazmas ,tie ir nepārtraukti saspringti,kas savukārt ilglaicīgi izsauc pat mugurkaula deformācijas kad tiek saspiests un skarts nervs ,kas savukārt sāpes tālāk noraida uz kājām.Kādas muļķības ,teiks ārsti un fizioterapeiti.Bet nesaki - nekad- nekad,ņem un pats pārbaudi.Parasti šīs nieru piesārņojums (iekaisums)izsauc arī palielinātu a,a,spiedienu.M.Oganjana šo parādību apraksta savā grāmatā -Ekoloģiskā medicīna-. Ārstēšana notiek veicot vispārēju organisma attīrīšanu.Kā to darīt lasiet paši,bet zinu uz savu muguru,ka veicot šos pasākumus muguras problemātika pazūd pilnībā.Negācija šai metodei ir tāda,ka nāksies mainīt savus uzskatus daudzos jautājumos un sevišķi par ēšanas paradumiem.Ja kādam ir pacietība un brīvs laiks,pasūtiet šo grāmatu,izstudējiet un izārstējiet paši savas muguras kaites.
Protams! Viens pats bļāvējs zin vairāk par ārstiem.
, 2021-10-26 08:33, pirms 2 gadiem
fufelis9 rakstīja: Protams! Viens pats bļāvējs zin vairāk par ārstiem.
Nekas jau netraucē Oskaram Melbārdim pārbaudīt nieru veselību, ja nu pēkšņi taisnība par iekaisumu.
, 2021-10-26 11:22, pirms 2 gadiem
Žēl, ka Oskaram karjeras noslēgums sanāca tik traumatisks. Pat olimpiskās medaļas principā tika iegūtas ar traumu. Tad tiešām jāmet miers, jo olimpiskā virsotne lai vai kā, bet ir sasniegta un riskēt ar veselību nav vērts.
, 2021-10-26 15:15, pirms 2 gadiem
Kaut kā ir sajūta, ka šāds raksts jau kādas reizes trīs vismaz ir bijis...
, 2021-10-26 16:37, pirms 2 gadiem
Lai arī nebūs izdevies beigt karjeru, kā pats bija iecerējis, taču paldies lielajam Osim par izcilajiem sasniegumiem! Ir viss, ko var vēlēties - PK, PČ un OS medaļas. Tas viss paliks Latvijas bobsleja vēsturē uz mūžu
, 2021-10-26 18:28, pirms 2 gadiem
Saprotams lēmums. Protams, žēl, jo vēl klusībā cerēju, ka mums vismaz vienu gadu būtu 2 ekstraklases ekipāžas, bet... Oskara priekšā var tikai noņemt cepuri, paspiest roku un novēlēt labu veselību. Sasniegumi runā paši par sevi - nebaidīšos teikt, ka visu laiku labākais Latvijas bobslejists, ko papildina cilvēciska vienkāršība un darba mīlestība. Lai viss Osim izdodas nākamjā dzīves posmā. Cerams, ka paliks bobslejā.
, 2021-10-26 18:58, pirms 2 gadiem
visam savs laiks....jebkura gadijuma....olipiska cempiona titulu neviens neatnems.....paldies ka davaj superigakas emocijas gadiem ilgi lielaja sporta.... lai parskirot jaunu lapu viss izdodas!!
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.