Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Arvien nav skaidrības par Melbārža atgriešanos Pasaules kausā

Arvien nav skaidrības par Melbārža atgriešanos Pasaules kausā
Oskars Melbārdis. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis Latvijas Televīzijas raidījuma "Panorāma" sporta ziņām pirmdien atklāja, ka vēl nav skaidrības, kad Pasaules kausa apritē atgriezīsies olimpiskais čempions Oskars Melbārdis. Tā varētu būt tuvāk gadu mijai.

Ziemassvētku laikā mājās no sacensībām atgriezušies visi Latvijas bobslejisti, tostarp olimpiskais čempions Oskars Melbārdis, kurš pēc savainojuma izārstēšanas sezonas pirmo pusi pavadījis Eiropas kausā. Vēl joprojām nav zināms, vai pēc gadu mijas Melbārdis atgriezīsies Pasaules kausa apritē. Līdz šim Pasaules kausā bez Oskara Ķibermaņa startējis gados jaunais Ralfs Bērziņš.

"Vēl lauzu galvu par šo jautājumu. Prātoju, rēķinu un runāju ar pašiem džekiem," Latvijas Televīzijai situāciju komentēja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis. Pats Melbārdis lika noprast, ka būtu saprotošs, ja viņam arī sezonas turpinājumā liktu braukt Eiropas kausā: "Nav vēl pietiekama fiziskā kondīcija. Braukt pa divdesmitajām vietām vai cīnīties par padsmitajām - tas laikam nav mērķis."

Melbārdis šajā sezonā Eiropas kausā divniekos divreiz izcīnījis otrās vietas, reizi uzvarējis, bet kopvērtējumā ieņem otro pozīciju. Četriniekos Melbārdim augstākā vieta bijusi piektā, taču kopvērtējumā šobrīd trešā pozīcija. 22 gadus vecais Bērziņš Pasaules kausā divniekos pēc diviem posmiem ieņem 19. vietu, bet četriniekos nav startējis.

Nākamie divi Pasaules kausa posmi četriniekiem paredzēti 3. un 4. janvārī Vinterbergā, bet nedēļu vēlāk Laplaņā posms gan divniekiem, gan četriniekiem. Eiropas kausā nākamais posms paredzēts tikai 18. un 19. janvārī Siguldā, kur startēs tikai divnieki.

Izmantotie resursi:
Latvijas Televīzija


, 2019-12-23 21:31, pirms 4 gadiem
Velk uz Hefti variantu , diemžėl
, 2019-12-23 21:33, pirms 4 gadiem
Skaidrs, ka tāpat Melbārdis ierindotos augstākās vietās nekā Bērziņš. Bet tāpat skaidrs, ka vismaz sākotnēji tās nebūs vietas, kuras vēlētos pats Melbārdis. Svarīgāka izvēle droši vien būs pirms pasaules čempionāta.
, 2019-12-23 21:46, pirms 4 gadiem
formāli augstākas vietas nav interesantas.

skaidrs, ka skatoties uz priekšu būtu jālaiž jaunais čalis, kas nākotnē varbūt ļaus cerēt uz medaļām. bet pie mums vairāk viss notiek godīgi, un tad jau varētu vēl kādu laiku atļaut cienījamajam Osim mēģināt vākt vēl pāris top10 vietiņas ..
, 2019-12-23 21:49, pirms 4 gadiem
Prātīgs lēmums - labāk kačāt musīšus Eiropas kausā nekā muļļāties pa padsmitajām vietām Pasaules kausā un līdz ar to arī grauzt sevi morāli !
, 2019-12-23 22:03, pirms 4 gadiem
Jūs te runājat par Melbārdi kā par baigo pensionāru, jo viņš bobslejā ir ļoti sen. bet viņam ir tikai 31 gads, kas bobslejā nav daudz.
, 2019-12-23 22:16, pirms 4 gadiem
Lai tik turpina braukt EK, kamēr atgūsies... šī nav olimpiskā sezona, tāpēc labāk tādos mierīgākos apstākļos, līdz atgriezīsies īstā forma, un tad varēs arī PK atsākt braukt...
, 2019-12-23 22:31, pirms 4 gadiem
zanessa rakstīja: Jūs te runājat par Melbārdi kā par baigo pensionāru, jo viņš bobslejā ir ļoti sen. bet viņam ir tikai 31 gads, kas bobslejā nav daudz.
nav jau problēma ar gadiem. bet, ka ar top stūmējiem šļūc rumāņu līmenī .. protams vēl var pielikt un pat tiks iekš pasaules top10 - bet jautājums ir vai ir iekšā atgriezties top3 ?
, 2019-12-23 23:39, pirms 4 gadiem
vienk. "lieliski" tie panorāmas 5 sekunžu interviju sižeti....kāpēc Auzāns neuzprasa,ja divniekos viss ir puslīdz kārtībā, tad kāpēc 4nieki totāli neiet...

neba viņš visus posmus ir slikti braucis ar to 4nieku, bet vnk. ir slikti slīdējis ar to jauno ekipāžu,kā Skrastiņš arī bija atzinis...

par šo lietu tak kko varēja pajautāt..
, 2019-12-24 00:09, pirms 4 gadiem
Daniel, es gribētu zināt, kurš ir tas TOP stūmējs Melbārdim. Viņam tādu nav. Labie stūmēji ir atdoti Ķibermanim. Un tur arī paliks. Vismaz pats Melbārdis teica, ka viņam nevajadzētu pēc atgriešanās izjaukt citu komandu.
, 2019-12-24 11:54, pirms 4 gadiem
Divniekos Melbardis bija labaks par Berzinu Eiropas kausa-tatad Pasaules kausa lai brauc divniekos.Cetriniekos 1:1,vienus macus augstak Melbarza ekipaza,otrajos Berzina-lai dod 4niekos braukt Berzinam...Vienigi tas var ietekmet rangu 4niekos un Berzinam atkal 2niekos+tas prasa papildu naudu no federacijas,jo vairak cilveku javed uz Pasaules kausu...Sandim Prusim prata rebuss jaatrisina
, 2019-12-24 11:58, pirms 4 gadiem
Ja un luk ari pieradijums,ka stumeji loti ietekme rezultatu,ja Melbardis izlaida sezonu..Citi stumeji 4niekos un rezultati nav tadi ka gribetos.Pareizak sakot stumejus katros macos ""roteja",mainija,ekeperimenteja...Cik saprotu pat Daumants piedalijas 2 cetrinieku macos(pedejos)redz ka!!!!!!!!!!!
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.