Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Ķibermanis noslīd uz 6. vietu, Frīdrihu apturēt nespēj neviens

Ķibermanis noslīd uz 6. vietu, Frīdrihu apturēt nespēj neviens
Oskars Ķibermanis. Foto: EPA/Scanpix

Kalgari trasē Kanādā norisinās Pasaules kausa bobslejā pēdējais posms, un divniekos atkal uzvarēja Frančesko Frīdrihs – vācietim astoņas uzvaras astoņās sacensībās. Aiz viņa palika mājinieks Džastins Kripss, bet sezonas kopvērtējumā otrais Oskars Ķibermanis, kurš šoreiz sestais.

Pirmo konkurētspējīgo laiku sasniedza Dienvidkorejas pilots Junjons Vons, pēc kura trasē devās pirmais no vāciešiem – Johannes Lohners. Lai gan viņš aizvadīja kļūdām pilnu braucienu, līdz priekšā esošajiem konkurentiem bija tikai 0,01 sekunde. Ar šādu sniegumu Lohneram pietika ceturtās vietas izcīnīšanai pirmajā braucienā.

Drīz vien vadību pārņēma dominējošais – septiņi posmi divniekiem, septiņas uzvaras – Frančesko Frīdrihs, kurš finišu sasniedza pēc 55,47 sekundēm. Viņš startēja ar astoto numuru, savukārt ar devīto trasē devās Oskars Ķibermanis, kurš šoreiz nebrauca kopā ar Matīsu Mikni, bet gan ar Dāvi Spriņģi. Ķibermanim beigās bija labs ātrums, deficīts dila, un beigās viņš no Frīdriha atpalika 0,18 sekundes.

Tobrīd Ķibermanis bija ceturtajā vietā, bet uz piekto pozīciju viņu nostūma mājinieks Džastins Kripss. Tomēr olimpiskais čempions savā trasē nespēja apsteigt Frīdrihu, lai gan aizvadīja tīrāko braucienu. Beigās Kripss nāca klāt, taču pietrūka 0,04 sekundes, kas tika pazaudētas startā.

Latvija startēja ar divām ekipāžām, bet Ralfam Bērziņam kopā ar stūmēju Māri Priekuli neizdevās kvalificēties otrajam braucienam. Viņi Frīdriham zaudēja 1,12 sekundes. No 27 startējušajām ekipāžām latviešiem izdevās apsteigt tikai divas.

"Pirmais brauciens kopā. Pirmais treniņš, kas uzreiz sanāk mači. Domāju, ka bija normāli," par Ķibermaņa un Spriņģa sadarbību LTV7 tiešraidē teica treneris Sandis Prūsis. Viņš arī norādīja, ka pilotam, kuram ir neliels savainojums, ir labāk nekā iepriekš. Savukārt par Bērziņa sniegumu Prūsis izteicās sekojoši: "Viņam tas bija piektais brauciens šajā trasē. Viennozīmīgi sliktākais no visiem."

Pirmais brauciens

VPilotsValstsLaiks
1.F. FrīdrihsVācija55.47
2.Dž. KripssKanāda+0.04
3.J. VonsDienvidkoreja+0.15
4.J. LohnersVācija+0.16
5.O. ĶibermanisLatvija+0.18
6.N. ValtersVācija+0.27
25.R. BērziņšLatvija+1.12

Otrajā braucienā pirms Ķibermaņa došanās trasē līderis bija vācietis Niko Valters, kurš pēc pirmā brauciena no Latvijas ekipāžas atpalika 0,09 sekundes. Mūsējiem trases augšdaļa izdevās krietni labāka nekā iepriekš, tomēr beigās trūka ātruma, un tas bija redzams arī rezultātā – jau 0,09 sekunžu deficīts pret Valteru. Tādējādi tika nodrošināta vieta sešiniekā, bet bija jāatvadās no reālām cerībām uz medaļām.

Tūdaļ pēc tam nopietnu pieteikumu izdarīja Lohners, kurš veica vēl krietni ātrāku (0,1 sekunde) braucienu nekā Valters, uzliekot spiedienu uz Vona, Kripsa un Frīdriha pleciem. Dienvidkorejietim neslīdēja tik labi, tādēļ bija jāsamierinās ar palikšanu aiz goda pjedestāla, bet Kripss un Frīdrihs atradās pārāk tālu. Mājinieks aizvadīja tīru braucienu, kamēr Frīdrihs uzskrēja lielisku startu, taču sekoja vairākas kļūdas. Tomēr tās netraucēja izcīnīt astoto uzvaru astoņās sacensībās.

Protams, Frīdrihs kļuva par sezonas kopvērtējuma uzvarētāju, kamēr Ķibermanis jau pirms noslēdzošā posma bija garantējis otro vietu.

Otrais brauciens

VPilotsValstsLaiks
1.F. FrīdrihsVācija1:50.84
2.Dž. KripssKanāda+0.09
3.J. LohnersVācija+0.23
4.J. VonsDienvidkoreja+0.36
5.N. ValtersVācija+0.44
6.O. ĶibermanisLatvija+0.53

, 2019-02-23 23:31, pirms 5 gadiem
Go Go Go Tentea!!!
, 2019-02-23 23:34, pirms 5 gadiem
Es nesparotu Rīmeni, mūsējie zaudē 0,18 sekundes jau saka, ka mūsējie cīnīsies par 3 vietu. Tak kāds no trijnieka sakļūdās un Oskars labi nobrauc, var dabūt kā pirmo tā otro!!!
, 2019-02-24 01:13, pirms 5 gadiem
kur Springs?
, 2019-02-24 01:23, pirms 5 gadiem
Frančiem labi slid kaut vai otro nobrauc vizuāli slikti
, 2019-02-24 01:59, pirms 5 gadiem
Rīmenis ir joks, ne žurnalists, kkādu savu galaktiku komentē, tuvojas jau Kreipāna murgiem pamazām
, 2019-02-24 02:04, pirms 5 gadiem
Rafaello rakstīja: Rīmenis ir joks, ne žurnalists, kkādu savu galaktiku komentē, tuvojas jau Kreipāna murgiem pamazām
Par Rīmeni nepiefiksēju, bet izskatās, ka Ķipuram šī varētu būt pēdējā sezona komentētāja statusā, jo sāk pievilkt atmiņa, kā arī brīžiem nesaprot, par ko ir runa.

Šodienas sacensības atstāja iespaidu, ka citi, kā parasti, pirms paša PČ sāk pielikt gan fiziski, gan tehnikā, bet mūsējie stāv uz vietas. Ceru, ka tas tomēr tikai neveiksmīga apstākļu sakritība šajā konkrētajā trasē.
, 2019-02-24 02:09, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Par Rīmeni nepiefiksēju, bet izskatās, ka Ķipuram šī varētu būt pēdējā sezona komentētāja statusā, jo sāk pievilkt atmiņa, kā arī brīžiem nesaprot, par ko ir runa.

Šodienas sacensības atstāja iespaidu, ka citi, kā parasti, pirms paša PČ sāk pielikt gan fiziski, gan tehnikā, bet mūsējie stāv uz vietas. Ceru, ka tas tomēr tikai neveiksmīga apstākļu sakritība šajā konkrētajā trasē.
tu joko?!
es gan uzskatīju,ka esi zinošāks renē,ja Rīmeņa kungā pat nevienu trūkumu nevari atrast

abiem taču sen jau pilnīgā pak... atmiņa
, 2019-02-24 02:15, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: tu joko?!
es gan uzskatīju,ka esi zinošāks renē,ja Rīmeņa kungā pat nevienu trūkumu nevari atrast

abiem taču sen jau pilnīgā pak... atmiņa
Visas iespējas jaunajiem talantiem pelnīt no 150e+ par pāris stundām vakarā, lai gan nav dzirdēts, ka šiem vīriem meklētu aizvietotājus?!
, 2019-02-24 02:21, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: tu joko?!
es gan uzskatīju,ka esi zinošāks renē,ja Rīmeņa kungā pat nevienu trūkumu nevari atrast

abiem taču sen jau pilnīgā pak... atmiņa
Es biju domājis, ka šovakar neieklausījos Rīmeņa komentāros, tāpēc nevar novērtēt.
, 2019-02-24 02:26, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: tu joko?!
es gan uzskatīju,ka esi zinošāks renē,ja Rīmeņa kungā pat nevienu trūkumu nevari atrast

abiem taču sen jau pilnīgā pak... atmiņa
Jā, Rīmenis ar Ķipuru šad tad kļūdās un bieži kaut ko sajauc, bet būtu kādreiz paskatījies biatlonu ar mūsu komentētājiem, tad uz tā fona Rīmenis ar Ķipuru šķistu kā labākie komentētāji pasaulē.
, 2019-02-24 02:28, pirms 5 gadiem
korejietim tik labs starts,jo viņa pamatstūmējs tik šodien pirmos sezonas mačus aizvadīja kopš OS..
, 2019-02-24 02:40, pirms 5 gadiem
Andi rakstīja: Jā, Rīmenis ar Ķipuru šad tad kļūdās un bieži kaut ko sajauc, bet būtu kādreiz paskatījies biatlonu ar mūsu komentētājiem, tad uz tā fona Rīmenis ar Ķipuru šķistu kā labākie komentētāji pasaulē.
Nu Kreipānam noteikti,ka zināšanu bāze par biatlonu ir krietni lielāka,viņš vismaz nejautā savam kolēģim, kā sauc to treneri, vai šis pilots ir beidzis karjeru vai nav utt..
, 2019-02-24 02:52, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: Nu Kreipānam noteikti,ka zināšanu bāze par biatlonu ir krietni lielāka,viņš vismaz nejautā savam kolēģim, kā sauc to treneri, vai šis pilots ir beidzis karjeru vai nav utt..
Kreipānam ir lieliska zināšanu bāze par rokasbumbu, par futbolu arī ir labi, bet tur pietrūkst izpratnes par dažām lietām. Bet no biatlona viņš ir diezgan tālu. Biatlona translācijās tur ir kļūda kļūdas galā.
, 2019-02-24 04:08, pirms 5 gadiem
Madars Bergmanis un tad pārējie. Pārējie = visi var tikt aizstāti ar SC znatokiem mierīgi
, 2019-02-24 09:35, pirms 5 gadiem
Andi rakstīja: Kreipānam ir lieliska zināšanu bāze par rokasbumbu, par futbolu arī ir labi, bet tur pietrūkst izpratnes par dažām lietām. Bet no biatlona viņš ir diezgan tālu. Biatlona translācijās tur ir kļūda kļūdas galā.
to pašu es vienmēr esmu uzsvēris arī par Rīmeni...gan kļūdas, gan totāla nezināšana,ka pat par lielākajiem hedlainiem nav informēts(Ķīnas treneri,Pārsona,Hamfrīsas nestartēsanas iemesli utt), vai piem. par kvotu sistēmu viņam ir pilnīgi tumša bilde...

a Ķipurs ir tikai bobu kamanu braukšanas instruktors, par pašu sportu viņam interese ir manas omītes līmenī
, 2019-02-24 11:02, pirms 5 gadiem
Kamaniņas, vīrieši. Aparjodam labs 2.brauciens: Ard - Das Erste Live Stream, Kostenlos Online...
, 2019-02-24 11:07, pirms 5 gadiem
Aparjods būs 10-niekā (pēc 1.brauciena bija tikai 19.), Kivleniekam kritiens.
, 2019-02-24 12:43, pirms 5 gadiem
Nav jau ar ko nomainīt vecos komentētājus, jaunie vispār muld kaut ko bezsakarā un cenšas savu muļķību notušēt ar lētiem jokiem.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.