Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Cipuļa četrinieks EČ četriniekos finišē aiz sešinieka, pirmo reizi triumfē Hols

Cipuļa četrinieks EČ četriniekos finišē aiz sešinieka, pirmo reizi triumfē Hols
Foto: Bobslejs.lv

Šodien Vācijas Altenbergas trasē norit Eiropas čempionāts bobslejā četriniekos. Vietu labāko sešiniekā otrajā braucienā nespēja nosargāt Emīļa Cipuļa četrinieks, kurš palika uzreiz aiz tā (septītais). 12. vietu izcīnīja Jēkaba Kalendas pilotētais četrinieks, bet pirmo reizi karjerā par Eiropas čempionu kļuva brits Breds Hols, kurš apsteidza titulēto Frančesko Frīdrihu.

1. brauciens

Eiropas čempionātu bobslejā četriniekiem veiksmīgi sācis Emīļa Cipuļa pilotētā ekipāža, kas pēc pirmā brauciena Vācijas Altenbergas trasē ieņem piekto pozīciju. Cipulis trasē kopā ar stūmējiem Spriņģi, Mikni un Lindenblatu devās ar astoto starta numuru, ieskrienot labāko startu no visām 16 ekipāžām (5.12). Trasē Cipulis spēja ielauzties labāko sešiniekā, no līdera Breda Hola atpaliekot par 0.26 sekundēm.

Cīņa par vietas nosargāšanu labāko sešiniekā gan būs sīva, jo tikai divas simtdaļas atpaliek gan austrieša Traihla, gan vācieša Hāfera ekipāžas. Tikmēr pirmais trijnieks ir patālāk - šveicietis Fogts ir 0.16 sekundes priekšā Latvijas četrinieku ekipāžai. Lai arī Hols ir pirmais pēc pirmā brauciena, arī cīņa par uzvaru solās saspringta, jo Frančesko Frīdriha ekipāža atpaliek tikai par 0.02 sekundēm.

Neveiksmīgs brauciens padevās jaunajam Jēkabam Kalendam, kura ekipāža ar otro starta numuru un sesto ātrāko startu prata apsteigt četrus konkurentus, pēc pirmā brauciena ieņemot 12. vietu.

2. brauciens

Otrajā braucienā dalībnieku veiktos laikus braucienā ietekmēja stiprā snigšana. Ja Jēkaba Kalendas pilotētais četrinieks spēja nosargāt pirmajā iegūto 12. vietu, tad Cipulim nesanāca nosargāt vietu labāko sešiniekā. Viņa četrinieks uzskrēja pat labāku startu nekā pirmajā braucienā (5.11), taču trasē tika pieļautas dažādas kļūdas, kas lika zaudēt gan austrietim Traihlam, gan vācietim Hāferam.

Par Eiropas čempionu četriniekos pirmo reizi karjerā kļuva brits Breds Hols, kurš par deviņām sekundes simtdaļām pārspēja titulēto Frančesko Frīdrihu. Bronzu Eiropas čempionātā ieguva šveicieša Fogta pilotētā ekipāža.

Jau mēneša beigās un februāra sākumā Sanktmoricā gaidāmas nozīmīgākās sezonas sacensības - pasaules čempionāts.

Eiropas čempionāts četriniekos, Altenberga

V.ČetrinieksValstsLaiks
1.Hols/Gulivers/Lorenss/KaketsLielbritānija1:49.32
2.Frīdrihs/Margiss/Bauers/ŠtraubsVācija+0.09
3.Fogts/Bieri/Knusers/MihelsŠveice+0.22
4.Lohners/Bauers/Brukerts/RaspsVācija+0.43
5.Traihls/Zammers/Stepans/HūbersAustrija+0.51
6.Hāfers/Salzers/Korona/ŠnaidersVācija+0.55
7.Cipulis/Spriņģis/Miknis/LindenblatsLatvija+0.86
12.Kalenda/Bebrišs/Kaufmanis/LazdānsLatvija+1.80

, 2023-01-22 16:16, pirms gada
Konkurence tik vāja pēc olimpiskajā sezonā tāpēc liekas ka tāds Cipulis baigi progresējis, bet tas viss ir mānīgi.
, 2023-01-22 16:25, pirms gada
Rubentus rakstīja: Konkurence tik vāja pēc olimpiskajā sezonā tāpēc liekas ka tāds Cipulis baigi progresējis, bet tas viss ir mānīgi.
Nu 4nieks sodien aizdomigi labi slideja, nebutu rupjo kludu, butu 0.1 aiz lideriem
, 2023-01-22 17:30, pirms gada
Grūti ar Guliveru cīnīties:-))
, 2023-01-22 18:57, pirms gada
Kopumā cipulis mācās vēl un otrs arī mācās
, 2023-01-23 07:23, pirms gada
Rubentus rakstīja: Konkurence tik vāja pēc olimpiskajā sezonā tāpēc liekas ka tāds Cipulis baigi progresējis, bet tas viss ir mānīgi.
Delfos arī to paspēji iepirst kuru ,tad no labākajiem nebija.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.