Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Bobslejisti nebrauks uz pirmajiem diviem Pasaules kausa posmiem

Bobslejisti nebrauks uz pirmajiem diviem Pasaules kausa posmiem
Oskars Ķibermanis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

20. oktobrī risinājās Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) pirmssezonas preses konference, kurā piedalījās Latvijas labākie bobslejisti un skeletonisti un viņu treneri. Šosezon pasaules kausa sezona sāksies decembra sākumā Ziemeļamerikā, bet jau pirms tam, no 4-6.novembrim tepat Siguldā notiks Eiropas kausa pirmais posms bobslejā un skeletonā.

Kopumā sezonā paredzēti astoņi pasaules kausa posmi, pasaules čempionāts februārī Soču olimpisko spēļu trasē Krievijā. Pašā sezonas noslēgumā pirmās oficiālās sacensības arī nākamo olimpisko spēļu mājvietā Korejā, Phjončhanas trasē . Latvijas bobslejistiem un skeletonistiem aizvadītajā sezonā atkal izdevās iegūt medaļas visaugstākā mēroga sacensībās un interese sabiedrībā par mūsējo gaidāmajiem startiem ir liela arī šoruden.

Bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis : ''Jaunums ir tāds, ka bobslejisti uz pirmajiem diviem pasaules kausa posmiem Ziemeļamerikā nebrauks, jo tur ir tikai divi posmi, vēl nedēļa pa vidu brīva un ir pieņemts lēmums, ka lietderīgāk izmēģināt tehniku Eiropas trasēs, kur sacensību kalendārs noslogotāks. Pēc Jaunā gada jau atgriezīsimies pasaules kausa apritē, cerams, ar Oskaru Melbārdi ierindā.''

Latvijas labākais pilots Oskars Melbārdis pastāstīja, ka viņa atveseļošanās process pēc muguras operācijas norisot labi un apetīte uz bobsleju tikai augot. ''Ārsti man faktiski dod zaļo gaismu jau decembrī, bet vēl neforsēsim. Vēl mēnesi nedrīkstu cilāt smagumus. Pašam jāatgūst forma, arī jāievēro diēta.''

Siguldā Latvijas izlases piloti būs Uģis Žaļims un Oskars Ķibermanis, kā arī Ralfs Bērziņš, kurš no kamaniņu sporta pārnācis uz bobsleju.

Skeletona izlases galvenais treneris, brāļu Dukuru tēvs Dainis Dukurs pastāstīja, ka veikts liels izmēģinājuma darbs treniņos, ir arī jauns inventārs un pirmā komanda uz Ziemeļameriku dosies trīs sportistu sastāvā – bez Martina un Tomasa Dukura arī Lelde Priedulēna. Leldei šosezon vajadzētu mēģināt jau atsevišķos posmos cīnīties par pirmo trijnieku. ''Ir arī izmaiņas treneru sastāvā – ar mums vairs nestrādā vācietis Matiass Bīdemans, toties komandā ir bijušais bobslejists, olimpietis Rodžers Lodziņš.''

Martins Dukurs jau šīs nedēļas nogalē dosies uz olimpiskās treases iemēģināšanu Phjončhanā , turklāt uz turieni brauks arī divi Siguldas trases ledus meistari, kas ir liels pagodinājums.

Ar jaunajiem sportistiem turpinās strādāt Gints Dzērve un otrajā komandā ir trīs puiši un trīs meitenes. Siguldā gan savainojuma dēļ nevarēs startēt Endija Tērauda. Gints Dzērve – ''Mūsu mērķis šogad ir pasaules junioru čempionāts, kas pēc Jaunā gada notiks Siguldā. Vēl tālejošāks mērķis –sagatavot labu komandu 2020 .gada ziemas jaunatnes olimpiādei, tai gatavojam pavisam jaunus sportistus.''

Zintis Ekmanis vēl informēja , ka starptautiskā federācija ļoti augsti novērtējusi pērnajā sezonā Siguldā notikušo Eiropas kausa posmu – gan organizācijas, gan ledus kvalitātes ziņā. Kaut sacensību laikā lija un gaisa temperatūra ap plus 12 grādiem, ledus kvalitāte bijusi laba. Žūrijas locekļi šogad visi kā viens rāvušies uz Siguldas posmu, kur atmosfēra pat labāka nekā vairumā pasaules kausa posmu citviet.

Iepriekšējā sezonā Siguldā startēja sportisti no 18 valstīm, šogad šis skaitlis varētu tikt pārspēts. Jau tagad pieteikušies sportisti ne tikai no Eiropas – arī Austrālijas, DĀR un Kanādas. Šoreiz Siguldā startēs arī ļoti spēcīgā Vācijas komanda, kopā ar Šveici atbrauks slavenais vācu treneris Kristofs Langens, turklāt savu līdzdalību esot pieteicis arī bijušais pasaules čempions šveicietis Beāts Hefti.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Bobsleja un skeletona federācija


Slēpts komentārs: LAIKS
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-10-20 17:33, pirms 7 gadiem
HMB-PARTORPEDAM rakstīja: kapec neviena raksta par azijas u-19 vecenu chempi futene??? tur sodien piemeram jemenas soskinas loti skaisti speleja un izskatijas

Tapat kur info par u17 futeni kur igauni spele finalturnira???

kur infa par u18 chempi futene?? ?
Kam tādi interesē?!
, 2016-10-20 17:55, pirms 7 gadiem
Kur info par H biroju?
, 2016-10-20 17:57, pirms 7 gadiem
Kur info par Aļošu, kurš 3 km veica 9 minūtēs, jo točkas īpašnieks teica, ka pēc 10 minūtēm vairs nebūs mājās?
, 2016-10-20 18:08, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Kam tādi interesē?!
BEKU LAIZĪTĀJIEM!
, 2016-10-20 18:08, pirms 7 gadiem
HMB-PARTORPEDAM rakstīja: kapec neviena raksta par azijas u-19 vecenu chempi futene??? tur sodien piemeram jemenas soskinas loti skaisti speleja un izskatijas

Tapat kur info par u17 futeni kur igauni spele finalturnira???

kur infa par u18 chempi futene?? ?
Man reāli patīk šī gada izspēles formāts. Nav nekādu nāves grupu vai lūzeru klubiņi. Divi apļi un skaidrs - kas kurš ir!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-10-20 18:48, pirms 7 gadiem
Ar nepacietību gaidu jauno bobsleja/kamaniņu/skeletona sezonu. Ziņa par pirmo 2 PK posmu izlaišanu nepatīk. Cerams ka nav bobslejistiem finansiālas problēmas.
, 2016-10-20 19:05, pirms 7 gadiem
ja grieķu dievi būtu dzīvi, nevis nogalināti pirms 1300 gadiem, viņi būtu renisti
, 2016-10-20 19:19, pirms 7 gadiem
HMB-PARTORPEDAM rakstīja: man jemenas soskinas patik, vinas kad apmainijas pec speles ar krekliem,vareja pupus ievertet

tur jemenaa nenesa krushturus
IESAKU
Iedod linku!
, 2016-10-20 21:11, pirms 7 gadiem
VEČI! VIENMĒR GAIDĀM JŪSU STARTUS.Lai laba sagatavošanās un veselība.AIZIET...
, 2016-10-20 21:23, pirms 7 gadiem
Ar Dievu kopvērtējums... Bet veselība jāsaudzē!!!
, 2016-10-20 21:29, pirms 7 gadiem
Bagaats kaa grib Letinjsh kaa var
, 2016-10-21 06:47, pirms 7 gadiem
arviic22 rakstīja: Bagaats kaa grib Letinjsh kaa var
Nesatraucies ,jo letiņiem bobslejā un skeletonā naudas pietiekami.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.