Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Parabobslejists Brants izcīna sesto vietu, Klots desmitais

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Parabobslejists Brants izcīna sesto vietu, Klots desmitais
Alvils Brants. Foto: Viesturs Lācis, IBSF

Šodien Sanktmoricas trasē, Šveicē, aizvadītas Pasaules kausa parabobsleja otrā posma sacensības šajā sezonā. Dalībnieki tie paši, kas iepriekšējā dienā un 17 sportistu vidū arī divi Latvijas pārstāvji- Artūrs Klots un Alvils Brants. Mūsējiem atkal izdevās tikt labāko desmitniekā – Brants sestais un Klots desmitais.

Arī šodien sacensības sākās ļoti agri pēc vietēja laika, pulksten 7.30, kad laukā vēl ir krietni auksts, un tādējādi ledus ir ļoti ciets. Alvilam Brantam šoreiz bija trešais numurs, bet Klotam 17, proti, pēdējais. Visus dalībniekus trasē katapultē speciāla starta ierīce, iestumšanas spēks gan nedaudz atšķiras, atkarībā no kopējā boba svara. Labākie braucēji beigu daļā atkal sasniedza aptuveni 130 km/h lielu ātrumu. Visiem bobi vienādi, tie pirms starta tiek izlozēti (godīgas sacīkstes).

Pirmajā braucienā Alvils Brants bija septītajā vietā, savukārt Artūrs Klots ierindojās devītajā pozīcijā. Pirmajā trijniekā tie paši, kas vakar, tikai citā secībā, pirmie divi šveicieši Stjuarts un Fraijs, trešais kanādietis Bisonets.

Otrajā braucienā Klotam ne tik veiksmīgi pēc zirga pakava, un beigās viņš zaudēja spānim Blanko, ierindojoties desmitā vietā. Toties Brantam izdevās apdzīt vēl vienu pretinieku un viņš summā izcīnīja sesto vietu. Uzvara šoreiz tika šveicietim Kristoferam Stjuartam, otro vietu ieguva viņa tautietis Jonas Fraijs, bet trešais- vakardienas uzvarētājs kanādietis Bisonets.

Jau nākamnedēļ 25.-26. februārim šeit pat norisināsies pasaules čempionāts parabobslejā, savukārt marta pirmajā nedēļā paredzēti vēl divi pēdējie posmi Laplaņas trasē.

Izmantotie resursi:
https://www.bobslejs.lv/raksts/bran...