Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Cipulis otrajā dienā Norvēģijā ieņem astoto vietu, Kalendam 14. pozīcija

Cipulis otrajā dienā Norvēģijā ieņem astoto vietu, Kalendam 14. pozīcija
Emīls Cipulis. Foto: bobslejs.lv

Otro dienu pēc kārtas Lillehammeres ledus trasē Norvēģijā norisinājās Eiropas kausa posms bobsleja divniekos. Emīls Cipulis, kurš vakardien uzrādīja labāko piekto rezultātu, šodien palika astotajā vietā.

Vakardien Emīls Cipulis ekipāžā ar stūmēju Edgaru Nemmi uzrādīja labākos starta laikus un divu braucienu summā ar kolēģi bija piektā labākā rezultāta īpašnieki. Šodien Cipuli iestūma Dāvis Spriņģis, starta laikiem esot nedaudz pieticīgākiem. Šīs dienas divu braucienu summā ar rezultātu 1:43.93 Cipuļa divnieks uzrādīja astoto rezultātu. No sacensību uzvarētāja vācieša Maksimiliana Ilmana Latvijas ekipāža atpalika par 1,19 sekundēm.

Vāciešu pārsvars pār konkurentiem bija vērā ņemams, otrās vietas īpašniekam itālim Patrikam Baumgartneram atpaliekot 0,66 sekundes. Ātrāki par Cipuli šajās sacensībās bija pasaules kausa mačos pietiekami lielu pieredzi guvušie francūzis Romans Einričs un rumānis Mihajs Kristians Tentea.

Vakardien Jēkabs Kalenda ar stūmēju Arni Bebrišu ieņēma 12. vietu. Savukārt šodien Kalnedam kamanu iestumt palīdzēja Ivo Kleinbergs. Divu braucienu summā Kalenda ar Kleinbergu uzrādīja rezultātu 1:44.75, kas bija par divām sekundēm un vienu simtdaļu pieticīgāks nekā uzvarētājam, dodot 14. vietu.

Abās sacensību dienās piedalījās 30 divnieku ekipāžas, pārstāvot Latviju, Vāciju, Itāliju, Franciju, Rumāniju, Šveici, Monako, Lielbritāniju, Čehiju, Poliju, Lihtenšteinu, Nīderlandi un Norvēģiju.

Izmantotie resursi:
https://www.ibsf.org/en/component/e...


, 2022-11-17 20:18, pirms gada
Tīri tā neko, starts ir tīri labs, tikai tā braukšana, kautkā neslīd. Par šiem jau kautkāda info ik pa brīdim ir. Toties rīt ir Skeletona akadēmijas uznāciens trasē - astoņiem jauniešim pirmās īstās sacensības. Interesanti..
, 2022-11-17 20:38, pirms gada
Ko ta to LOV brinumtalantu Lindenblatu neliek tackaa?
Vairs nav tik labs?
, 2022-11-17 20:43, pirms gada
ArVienuAciRenē rakstīja: Tīri tā neko, starts ir tīri labs, tikai tā braukšana, kautkā neslīd. Par šiem jau kautkāda info ik pa brīdim ir. Toties rīt ir Skeletona akadēmijas uznāciens trasē - astoņiem jauniešim pirmās īstās sacensības. Interesanti..
Jā, labi iestumj, bet kaut kā neslīd, kāda cita vaina, kļūdas atslēgas vietās, kas to lai zin, pat nekādas informācijas nav, vismaz būtu uzzvanīšu galvenajam šefam Ekmaņa kunga, lai pastāsta kaut ko no sacensībām.Kaut kur biju dzirdējis, ka jaunajam pilotam Kalendam ir 2015.gada bobs, nu okey, lai jaunais džeks pabraukā, pakrāj pieredzi un iedos jaunāku. Cipuli bija 3gadīgs vecs bobs, bobslejs.lv rakstīts izrādās. Vai tad neteica, ka visu tehniku, kas bija Ķibermanim iedos Cipulim??? Ķibermanim vai tad nenopirka jaunu bobu uz Olimpiādi, kur tas ir palicis? Pārdots mazajam Tentea no Rumānijas?
Jā, labi ka uzrakstīji par jaunajiem skeletonistiem. Tā laikam arī izskatās, ka vīriem sāk palikt vienalga par jaunajiem skeletonistiem un bobslejistiem, pilnīgi nekādas informācijs. Vieglāk ir uzrakstīt par kādu NBA spēlētāju vai vienkārši kādu citu huiņu. Nafig kaut ko uzrakstīt par mūsu latviešu sportistiem.

Skatījos protokolu, bija nācijas, kuras mainīja stūmējus un nemainīja.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.