Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Izsludināta vēl viena jauno sportistu atlase bobslejā

Izsludināta vēl viena jauno sportistu atlase bobslejā
Sandis Prūsis. Foto: F64

LETA. Latvijas Bobsleja un Skeletona federācija (LBSF) izsludinājusi vēl vienu atlasi jaunajiem bobslejistiem, ceturtdien informēja LBSF.

Jauno sportistu atlase notiks 1.oktobrī, plkst.12.00, Murjāņu sporta ģimnāzijā.

"Uz bobslejistu atlasi tiek aicināti spēcīgi, ātri un sevis apliecināt griboši jaunieši, vēlams no 16 līdz 26 gadu vecumam. Būtu labi, ja kandidāti spētu veikt 30 metrus gaitā vismaz 3.20 sekundēs. Bobsleja atlases testu programmā būs 30 metru skrējiens gaitā un bobsleja trenažiera stumšana," teikts LBSF paziņojumā.

"Lai Latvijas bobsleja komanda uz Milānas-Kortīnas olimpiskajām spēlēm 2026.gadā varētu doties kā viena no favorītēm, ir pats pēdējais brīdis atlasīt spēcīgus un eksplozīvus jauniešus, kuri pēc četriem gadiem cīnīsies par olimpiskajām godalgām. Šobrīd nepieciešama sīvāka iekšējā konkurence stūmēju vidū, lai veicinātu straujāku izaugsmi, un Latvijas sportistu uzvārdi atgrieztos starta rekordu tabulās," jauno atlasi pamato federācija.

Kā norāda LBSF, vairāk nekā 40 gadu laikā Latvijas bobslejisti allaž ir cīnījušies par visaugstākajām vietām bobsleja elitē. Šo gadu laikā ir gūta pieredze, kas ne vienmēr ir nākusi viegli, bet šobrīd tā Latvijas komandu ierindo spēcīgāko vidū - ar Latvijas izlasi strādā pieredzējuši speciālisti, sākot no fiziskās sagatavotības līdz tehniskām niansēm bobsleja kamanās.

"Sportisti nāk no visiem Latvijas reģioniem - gan pilsētām, gan maziem lauku nostūriem, kas nekad nav bijis šķērslis kļūt par izciliem sportistiem," uzsver LBSF ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis. "Par čempionu var kļūt ikviens! Jābūt pozitīvai aizrautībai un fiziskām dotībām, un tas ir izdarāms!"

"Bobslejs ir ļoti demokrātisks sporta veids, jo sportistam pašam nav jānodrošina ne tehnika, ne ekipējums, arī par treniņu procesu gādā federācija. Mēs bobslejistus jau no pirmās dienas uzskatām par profesionāļiem, un no viņiem mēs prasām tikai nopietnu attieksmi pret sportu," saka bijušais bobslejists Ekmanis, kurš 1.oktobrī cer ieraudzīt spēcīgus kandidātus jauno sportistu atlasē, kuri treniņu procesu ir gatavi sākt jau šogad.

Izmantotie resursi:
LETA


Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.