Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Kalenda un Kirejevs sestajā vietā U23 Eiropas čempionātā

Kalenda un Kirejevs sestajā vietā U23 Eiropas čempionātā
Foto: Foto: Viesturs Lācis / bobslejs.lv

Šodien Vinterbergā aizvadīts Eiropas kausa posma bobslejā, kas reizē bija arī Eiropas U23 čempionāts, un Latvijas ekipāža Jēkabs Kalenda un Regnārs Kirejevs ieņēma sesto vietu savā vecuma grupā.

Jēkabs Kalenda un Regnārs Kirejevs pirmajā braucienā ieņēma 23. vietu 26 Eiropas kausa posma dalībnieku vidū un attiecīgi nekvalificējās otrajam braucienam. Līdz 20. vietai pietrūka 0.22 sekunžu.

U23 vecuma grupā pārstāvētas bija astoņas ekipāžas, un šajā konkurencē Kalenda un Kirejevs ieņēma sesto vietu.

Par Eiropas U23 čempioniem kļuva krievi Stepans Dubinko un Aleksejs Kisļica, kuri savus tautiešus Vjačeslavu Popovu un Jegoru Grjaznovu pārspēja par 0.18 sekundēm, savukārt bronza rumāņiem Andrejam Nicam un Mihalam Kalančeam. Neviena no U23 vecuma grupas ekipāžām Eiropas kausa kopvērtējumā labāko desmitniekā gan neiekļuva.

Visu goda pjedestālu Eiropas kausa posma ieskaitē aizņēma mājinieku ekipāžas ar Ričardu Elsneru un Henriku Bosi priekšgalā, turklāt arī ceturto vietu ieguva Vācijas ekipāža.

Izmantotie resursi:
https://www.ibsf.org/en/component/e...


, 2022-01-14 19:41, pirms 2 gadiem
Čaļi pārcentās startā, aizskrēja par tālu un bobs aizgāja šķērsām, pēc tam vairākas reizes atsitoties pret bortiem. Domāju, ka būtu pacīnījies par U23 bronzu.

Kalenda pirmajos divos treniņbraucienos krita, bet pēc tam tomēr apguva trasi.
, 2022-01-14 22:12, pirms 2 gadiem
Šie laikam ir tie rumāņi, kurus Ķipurs slavēja par sniegumu Jaunanes Olimpiskajās spēlēs, ja? Vēl toreiz teica, ka rumāņi nopietni ķērušies pie bobsleja lietām.
, 2022-01-15 08:39, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Šie laikam ir tie rumāņi, kurus Ķipurs slavēja par sniegumu Jaunanes Olimpiskajās spēlēs, ja? Vēl toreiz teica, ka rumāņi nopietni ķērušies pie bobsleja lietām.
Nebiju iedziļinājies. Paskatījos - jā šis rumānis bija viens no labākajiem jauniešu monobobu braucējiem un dabūja zeltu Jaunatnes olimpiādē. Pēc tam bobsleja divniekos bez augstiem rezultātiem.

Rumāņiem šobrīd lielajos mačos (PK, EK) startē divi vīri un divas dāmas (Greču un juniore Popesku). Baigais bosleja bums laikam nav. Poļi saaktivizējušies. Bet lielvalsts statusu drīz varētu atgūt Šveice, kurai ir sešas labas līmeņa četrinieku komandas.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.