Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Kaufmanis ar Kleinbergu trešie Eiropas kausa posmā Īglsā

Kaufmanis ar Kleinbergu trešie Eiropas kausa posmā Īglsā
Dāvis Kaufmanis. Foto: Viesturs Lācis

Šodien Latvijas bobsleja divnieks Dāvis Kaufmanis kopā ar Ivo Kleinbergu Eiropas kausa posmā Austrijas Īglsas trasē ieņēma augsto trešo vietu, finišā piekāpjoties vien Šveices un Vācijas sportistiem. Eiropas kausu kopvērtējumā divniekos pēc septiņiem posmiem Dāvis Kaufmanis ir otrais pēc šveicieša Kūnena.

Dāvis Kaufmanis kopā ar Ivo Kleinbergu šodien Eiropas kausa posmā Austrijas Īglsas trasē spēja uzrādīt augstvērtīgu rezultātu. Trasē, kurā svarīgs starts, latvieši bija vieni no ātrākajiem - pirmajā braucienā uzrādīja labāko ieskrējiena laiku 5.15 sekundēs, bet otrajā braucienā tikai krievu ekipāža bija ātrāka. Pirmajā braucienā tika uzrādīts laiks 52.46 sekundes, kas deva otro vietu, piekāpjoties tikai šveicietim Mihaelam Kūnenam. Trešais pēc pirmā brauciena bija vācietis Filips Zielasko.

Otrajā braucienā latviešu divniekam neizdevās nosargāt otro pozīciju. Labāko laiku visā braucienā starp visām ekipāžām uzrādīja trešajā vietā esošie vācieši, apsteidzot Dāvi Kaufmani ar Ivo Kleinbergu. Uzvaru nosargāja Mihaels Kūnens, kurš finišā tikai par 0.06 sekundēm apsteidza Zielasko pilotēto divnieku.

Sešinieku noslēdza krieva Maksima Adrianova ekipāža. Kopumā sacensībās piedalījās 28 ekipāžas . Rīt sacensības turpināsies četrinieku konkurencē.

Šodien noritēja arī Eiropas kausa sacensības skeletonā, taču ne vīriešu, ne sieviešu konkurencē neviens latviešu sportists nepiedalījās.

Eiropas kausa posms bobslejā Īglsa

V.DivnieksValstsLaiks
1.Kūnens/TannersŠveice1:44.86
2.Zielasko / HertelsVācija+0.06
3.Kaufmanis/KleinbergsLatvija+0.16
4.Lorenzoni/MarianiŠveice+0.35
5.Illmans/StraussVācija+0.41
6.Adrianovs/BeluginsKrievija+0.43

Piedalījās 28 ekipāžas

Izmantotie resursi:
IBSF | International Bobsleigh & Skeleton...


, 2021-01-13 14:53, pirms 3 gadiem
Prieks par Kaufmani, ka spēja atgūties pēc neveiksmēm Altenbergā. Otrā vieta kopvērtējumā izskatās droša.

Baigi raibais dalībnieku sastāvs. Padaudz jauno pilotu, arī no ne-bobsleja valstīm (piemēram, Slovākija, Horvātija, Dānija). Bet Francijai gan bēdu ieleja - šosezon otrs pilots ir 46 gadus vecais Baechler...

https://www.ibsf.org/en/component/e...
, 2021-01-13 15:13, pirms 3 gadiem
malači austrieši,arī sākuši piedāvāt strīmu:
https://www.youtube.com/watch?fbcli...
, 2021-01-13 15:20, pirms 3 gadiem
ice F-1 rakstīja: malači austrieši,arī sākuši piedāvāt strīmu:
https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR01wQrTzvpVFnE1jbWWiCHjaj3M7sF-IO4SwhRWELon1bYVDe7Y5GDcS9s&v=5nDB0UZpbG0&feature=youtu.be
Bija arī Altenbergā.
, 2021-01-13 15:22, pirms 3 gadiem
Kas tas ir ,ka bieži mums ir problēmas ar tiem izejas ātrumiem: startā uzstumjam par 8 simtd. ātrāk par fričiem,bet jau nākamajā atzīmē,kur būtu jābūt kādiem -0,15 ir tikai -0,04
, 2021-01-13 15:26, pirms 3 gadiem
Toms Mālmeisters rakstīja: Bija arī Altenbergā.
jap,no visām vācu trasēm ir strīmi:
https://www.bsd-tv.de/#/home
, 2021-01-13 15:28, pirms 3 gadiem
Skatos,ka vienā no Moricas treniņiem Melbārdis laikam apkritis...
, 2021-01-13 16:14, pirms 3 gadiem
ice F-1 rakstīja: Skatos,ka vienā no Moricas treniņiem Melbārdis laikam apkritis...
Jā, arī pabrīnījos, ka dažiem laikam ir bijuši kritieni. Kāds knifiņš trasē?
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.