Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Pasaules kauss tuvojas, bet Latvijas bobsleja izlase joprojām nav atguvusi kamanas

Pasaules kauss tuvojas, bet Latvijas bobsleja izlase joprojām nav atguvusi kamanas
Foto: Viesturs Lācis, bobslejs.lv

Latvijas bobsleja kamanas joprojām nav nogādātas Latvijā. Latvijas kamanu transportēšana pēc testa sacensībām Ķīnā vairākkārt aizķērusies. Šobrīd kamanas atrodas Vācijā, Frankfurtes muitā, bet tam, vai līdz sestdienai, kad komanda plāno doties uz pirmo posmu Austrijā, kamanas būs transportētas līdz Siguldai, garantijas nav, ziņo Latvijas Bobsleja un skeletona federācija.

"Tā šobrīd ir problēma," saka izlases treneris Sandis Prūsis, norādot, ka visvairāk no tā cieš Eiropas kausa komanda. "Dāvim Kaufmanim šodien Norvēģijā, Lillehammerē, jābrauc ar veco bobu un ne ar kaujas sliecēm. Tā tiešām ir problēma, jo mūsu jaunie puiši Eiropas kausā krāj reitinga punktus, lai kvalificētos olimpiskajām spēlēm."

Dāvis Kaufmanis un Emīls Cipulis ar stūmējiem šonedēļ aizvadīs divas divnieku un divas četrinieku sacensības Eiropas kausā. Kaufmanim svarīgākais uzdevums abos četrinieku mačos tikt pie ieskaitīta rezultāta - tad būs izpildīts normatīvs, lai ar četrinieku kamanām brauktu arī Pasaules kausā. Cipulim priekšā vēl četras ieskaites sacensības. Ar jaunajiem pilotiem strādā treneri Jānis Skrastiņš un Daumants Dreiškens.

"Ja Kaufmanis savus uzdevumus izpildīs, tad viņš pievienosies Pasaules kausa komandai uz otro nedēļu Īglsā, Austrijā. Kovids sarežģī. It kā jau viņš varētu uzreiz nākamnedēļ braukt uz Īglsu, bet tagad mums ir plāns, ka Kaufmanis nākamnedēļ brauc uz Vāciju, uz Altenbergas trasi patrenēties, un tad pievienojas mums Īglsā uz otro Pasaules kausa posmu. Un pēc tam jau tālāk mēs kopā braucam uz Altenbergu, kur ir nākamais posms," plānus ieskicē Prūsis, ja Kaufmanis šonedēļ paveiks sev uzticēto uzdevumu.

Pasaules kausa izcīņas pirmais posms risināsies no 19. līdz 21.novembrim. Tajā Latviju pārstāvēs tikai Oskara Ķibermaņa vadītā komanda. Divniekos Ķibermanis startēs kopā ar savu ilggadējo stūmēju Matīsu Mikni, bet četriniekos viņiem pievienosies Dāvis Spriņģis un Krists Lindenblats, savukārt rezervists būs pieredzējušais Intars Dambis. Izbraukšana no Siguldas notiks šo sestdien, bet bobsleja kamanas šobrīd vēl atrodas Frankfurtes muitā. "Cerams, ka līdz sestdienai tās tiks atvestas līdz Latvijai. Ja nē, nāksies pārtvert pa ceļam," saka Prūsis.

Pasaules kauss pirmās divas nedēļas risināsies Īglsā, pēc tam decembrī posmi Vācijā - Altenbergā, pēc tam Vinterbergā, un tad atkal Altenbergā (šim posmam bija jānotiek citā Vācijas trasē Kēnigszē, bet tā vasarā, plūdu laikā tika ievērojami sabojāta). Pēc tam gadu mijā posms Siguldā, tad atkal Vinterbergā, bet pēdējais posms - Šveicē, Sanktmoricas trasē. No 4. līdz 20.februārim Pekinā notiks Ziemas olimpiskās spēles.

Izmantotie resursi:
https://www.bobslejs.lv/raksts/latv...


, 2021-11-11 16:28, pirms 2 gadiem
ķīnieši kopē kamanas?
, 2021-11-11 17:17, pirms 2 gadiem
Mjā, Kaufmanim un Cipulim tas var pamatīgi iegriezt cīņā par olimpiskajām ceļazīmēm. Atceros, ka pērn daži bobi Eiropas kausā vispār negāja, un ar kādu no tiem čaļiem laikam tagad ir jābrauc...

Hm, ko tie bobslejisti tur ķīmiķo? Kāpēc Kaufmanis brauks trenēties uz Altenbergu, nevis PK posmu? Nu, ja būs ļoti sekmīgs šodienas un rītdienas starts divniekos Eiropas posmā Lillehammerā, tad varbūt tādā variantā ir kaut kāda loģika. No otras puses, izlaižot pirmo Insbrukas posmu, otrajā tāpat viņam būs grūti pretendēt uz labu rezultātu, jo būs mazāk braucienu šajā trasē nekā konkurentiem.

Kāpēc neko neminēja par Cipuli? Latvijai taču ir trīs kvotas PK.
Mūsu trešajam divniekam īstenībā ir ļoti labas izredzes pacīnīties par trešo ceļazīmi uz olimpiādi, jo Siguldas trasē var savākt pat četrus rezultātus - divi PK posmi un divi EK posmi. Startējot EK posmos Siguldā gan būtu jāizlaiž PK dubultposms četriniekiem Vintenbergā, bet četrinieki laikam šosezon nav aktualitāte nr 1 Cipuļa gadījumā.

Ceru, ka Prūsis tomēr padomās arī par jaunajiem čaļiem, nevis tikai ekipāžu nr. 1...
, 2021-11-11 17:27, pirms 2 gadiem
Ķīnā jau viens bobs arī negāja...
"...savukārt par Cipuli jāsaka, ka nebrauca tik slikti kāds ir rezultāts. Tīri labi, bet nu šī modeļa bobs šajā trasē vienkārši neiet"

Jāpērk ar steigu Cipulim Valneris
, 2021-11-11 17:28, pirms 2 gadiem
Nu grūti gan būs mūsējiem tikt ar trim divniekiem uz olimpiādi. Kanādas trešais numurs viegli uzvarēja trīs pirmajos Ziemeļamerikas posmos Vistlerā. Viņš var pabraukt Ziemeļameriku līdz šī gada nogalei (kopā astoņo posmi) un pēc tam vēl nobraukt četrus posmus PK ieskaitē. Vispār jau jācer, ka to otru ceļazīmi dabūs...

Bet tomēr uzskatu, ka jaunajiem čaļiem būtu jādod tādu iespēju, un arī komandai būtu jāstrādā uz to. Ja ne trīs olimpiskās ceļazīmes, tad trīs PK kvotas nākamajai sezonai.
, 2021-11-11 17:28, pirms 2 gadiem
ice F-1 rakstīja: Ķīnā jau viens bobs arī negāja...
"...savukārt par Cipuli jāsaka, ka nebrauca tik slikti kāds ir rezultāts. Tīri labi, bet nu šī modeļa bobs šajā trasē vienkārši neiet"
Aha, tieši tikko pārskatīju Ķīnas rezultātus. Tad varbūt tagad Cipulim būs pat labāks bobs?
, 2021-11-11 18:55, pirms 2 gadiem
EK posmā sensacionāla uzvara čeham Dobešam! Cipulis 4. vietā, Kaufmanis 6. Priekšā arī divi šveicieši.

https://www.ibsf.org/en/component/e...
, 2021-11-11 19:02, pirms 2 gadiem
čehs tiešām riktīgs BOMBA
, 2021-11-11 19:12, pirms 2 gadiem
ice F-1 rakstīja: čehs tiešām riktīgs BOMBA
Aha. Man likās, ka treniņos viņam labi iet, bet nu kaut ko tādu negaidīju.

Arī šveicieši būs nopietni sāncenši. Laikam es biju pārak optimistisks par trim ceļazīmēm... Te jau būs grūti divas dabūt. Bet jācīnās!
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.