Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Sandis Prūsis: ''Eiropas kausā startēsim ar vismaz trīs komandām''

Sandis Prūsis: ''Eiropas kausā startēsim ar vismaz trīs komandām''
Sandis Prūsis. Foto: F64

Latvijas bobsleja komanda turpina gatavošanos jaunajai sezonai. Šobrīd tiek aizvadīts viens no pēdējiem sagatavošanās posmiem pirms ledus treniņiem - treniņnometne Rīgā. Bet jau 11.novembrī mūsu bobslejisti aizvadīs pirmos oficiālos treniņbraucienus pirms Eiropas kausa atklāšanas Lillehammeres trasē.

"Šoreiz pat esam mazākā sastāvā nekā bijām vasarā, bet ne tāpēc, kā kāds būtu atskaitīts no komandas vai guvis traumas, bet tāpēc, ka sācies mācību gads un, jā, mūsu komandā ir gan vidusskolēni, gan studenti, kuri šobrīd, mācību gada sākumā, ir devušies uz skolu," komentējot treniņnometnes dalībnieku sastāvu saka treneris Sandis Prūsis. "Ar mums trenējas joprojām visi tie paši sportisti, kas ar mums bija arī pavasarī, izņemot Oskaru Ķibermani, kuram šovasar bija nepieciešama operācija.''

Komandā šobrīd nav arī Intars Dambis. Vaicāts, vai stūmējs pēc ļoti cienījamas un garas sportista karjeras, 20 gadus veltot bobslejam, ir nolēmis likt punktu bobslejam, treneris Prūsis atbildēja: "Teicis viņš neko nav, bet, zinot viņa "personas kodu", es domāju, ka viņš savu darbu pie mums ir godam padarījis."

Jaunā bobsleja sezona sāksies novembrī. Pasaules kausā pirmie trīs posmi notiks Ziemeļamerikā, uz kurieni Latvijas izlase izlēmusi nedoties, tā vietā piedalīties pirmajos trīs Eiropas kausa posmos - Lillehammerē (Norvēģija), Altenbergā (Vācija) un Īglsā (Austrija). "Mēs lēmām, ka labāk mūsu komandai sezonu būs sākt Eiropas kausā - mēs nebūsim divās daļās, bet visi vienā, lielā komandā. Šādi turpināsim strādāt vismaz līdz decembra vidum. Mēs startēsim vismaz ar trīs komandām, pilota vietas ieņems Emīls Cipulis, Dāvis Kaufmanis un Jēkabs Kalenda," pauž Prūsis.

Gaidāmajā sezonā Siguldas trasē tiks aizvadīti divi sacensību etapi - janvāra vidū risināsies Eiropas kausa posms, bet pēc mēneša, februārī - Pasaules kausa pēdējais posms.

Izmantotie resursi:
https://www.bobslejs.lv/raksts/lidz...


, 2022-09-09 17:18, pirms 2 gadiem
Eiropas kauss interese tikai pašus sportistus, līdzjutējiem galīgi nav saldais ēdiens.
, 2022-09-09 18:14, pirms 2 gadiem
kā parasti tukšas relīzes-intervijas tas bobslejs.lv dod...
ta labāk mājaslapā sarakstītu,cik konkrēti ir stūmēji,treneri,kādi bobi utt.
, 2022-09-09 18:19, pirms 2 gadiem
btw,planētas otrs labākais bobslejists pirms 2 ned. pazīņoja par karjeras beigām,bet par to protams mūsu masu mēdekļiem ne silts ne auksts...
, 2022-09-09 19:01, pirms 2 gadiem
ice F-1 rakstīja: btw,planētas otrs labākais bobslejists pirms 2 ned. pazīņoja par karjeras beigām,bet par to protams mūsu masu mēdekļiem ne silts ne auksts...
https://www.youtube.com/watch?v=Uny...
, 2022-09-09 19:16, pirms 2 gadiem
ice F-1 rakstīja: kā parasti tukšas relīzes-intervijas tas bobslejs.lv dod...
ta labāk mājaslapā sarakstītu,cik konkrēti ir stūmēji,treneri,kādi bobi utt.
apsveicu!
, 2022-09-10 04:22, pirms 2 gadiem
Šoreiz man mazāk interesē līdzjutēju opcijas, galvenais, lai komanda brauc, trenējas un attīstās. Uz rezultātiem būs mazliet jāpagaida, bet Prūsis ir lietaskoks, viņš zina, ko dara.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.