Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Bērziņš samierinās ar 11. vietu pasaules junioru čempionāta četrinieku sacensībās

Bērziņš samierinās ar 11. vietu pasaules junioru čempionāta četrinieku sacensībās
Bobslejisti Dāvis Spriņģis (no kreisās) un Ralfs Bērziņš. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas jaunais bobsleja pilots Ralfs Bērziņš ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Māri Priekuli un Lauri Kaufmani svētdien Kēnigszē trasē samierinājās ar 11. vietu pasaules junioru čempionāta četrinieku sacensībās.

Latvijas ekipāža pirmajā braucienā uzrādīja desmito rezultātu, bet otrajā sasniedza vien vienpadsmito laiku un uz šo pozīciju atkāpās arī summā.

Čempionātā triumfēja vācieša Riharda Elsnera ekipāža, kas divu braucienu summā par 0,29 sekundēm apsteidza austriešu pilotu Markusu Treihlu, kamēr trešais bija šveicietis Mihaels Fogts.

Tikmēr Bērziņa četrinieks čempioniem piekāpās par 0,86 sekundēm.

Sestdien divnieku sacensībās Bērziņš ierindojās vien 16. vietā, bet bija piektais U23 ieskaitē. Savukārt pirms nedēļas Siguldā viņš kļuva par Eiropas junioru čempionu divniekiem.


, 2019-02-03 20:58, pirms 5 gadiem
Jācer, ka vismaz kāds no Sporta studijas pajautās, kas par iemeslu vājajam startam PČJ.
, 2019-02-03 21:11, pirms 5 gadiem
norcha 172 rakstīja: Jācer, ka vismaz kāds no Sporta studijas pajautās, kas par iemeslu vājajam startam PČJ.
Pēc divniekiem nodomāju, ka labais bobs varētu būt jau aizsūtīts uz Ziemeļameriku, un juniorus bija jābrauc ar kaut kādu vecu lamatu. Bet četriniekos (kā zināms, četriniekos Bērziņš nebrauks Ziemeļamerikā) aina tikpat bēdīga. Otrs variants - pēcolimpiskajā sezonā pasaules kausu līmenis ir ļoti nokrities, tāpēc Bērziņam tur augstas vietas.
, 2019-02-03 21:21, pirms 5 gadiem
, 2019-02-03 23:34, pirms 5 gadiem
[quote damokla_zobens]
Pēc divniekiem nodomāju, ka labais bobs varētu būt jau aizsūtīts uz Ziemeļameriku, un juniorus bija jābrauc ar kaut kādu vecu lamatu. Bet četriniekos (kā zināms, četriniekos Bērziņš nebrauks Ziemeļamerikā) aina tikpat bēdīga. Otrs variants - pēcolimpiskajā sezonā pasaules kausu līmenis ir ļoti nokrities, tāpēc Bērziņam tur augstas vietas.

Mana versija-stumeji ietekme rezultatu.Pirmkart,starta laiks un otrkart,izsvarojums kamanam,ka ari beigu atrumu ietekme-ja ekipaza citi stumeji.Bet es neesmu dross,jo tad man jasalidzina starti laiki pk un saja junioru cempi..ta tikai versija...Pec tava rkstita doma,ka brauc tikai pilots, un labas slieces un kamanas,bet ta tacu nav...tas ir simtdalu sporta veids viss ietekme visu..Isuma tava versija par pk loti zemo limeni ir greizs!!!!Ja pec os limenis iet uz leju,bet NEJAU TIK VAJS,lai butu viena limeni ar junioru cempi...!!!!!!!
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.