Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2956, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Rastorgujevs: "Neesmu lietojis ne aizliegtas vielas, ne aizliegtas metodes"

Rastorgujevs: "Neesmu lietojis ne aizliegtas vielas, ne aizliegtas metodes"
Andrejs Rastorgujevs. Foto: SIPO/Scanpix

Latvijas biatlona izlases līderis Andrejs Rastorgujevs savā facebook.com lapā informē, ka ir pieļāvis dažas cilvēciskas (tehniskas) kļūdas, taču nekad nav lietojis aizliegtas vielas vai aizliegtas metodes.

Kā jau ziņots, mūsu sportists uz izmeklēšanas laiku atstādināts no sacensībām. Kā provizoriskās diskvalifikācijas iemesls tika norādīts dopinga kontroļu noteikumu pārkāpums, proti, 12 mēnešu periodā viņš trīsreiz nav bijis sasniedzams norādītāja vietā, par kuru sportistam jāsniedz informācija antidopinga aģentūrām.

"Vēlos atvainoties visiem saviem sponsoriem, faniem, LBF, LOK, LOV, NBS, saviem treneriem, komandai un ģimenei par šo situāciju. Šodienas IBU lēmums nenāca kā pilnīgs pārsteigums, bet tomēr līdz pēdējam brīdim cerēju, ka manī ieklausīsies un izvērtēs visus faktus," saka Andrejs Rastorgujevs.

"Atzīstu, ka esmu pieļāvis dažas cilvēciskas kļūdas, pat teiktu - tehniskas kļūdas. Vēlos visiem apliecināt, ka neesmu darījis neko aizliegtu. Nekad neesmu lietojis ne aizliegtas vielas, ne aizliegtas metodes. Esmu atklāti iestājies tikai un vienīgi par tīru un godīgu sportu. Žēl, ka mana ilgstošā un godīgā attieksme netiek vērtēta, vērtējot vienīgi tehniski pieļautu kļūdu," atzīst Latvijas biatlonists. "Šobrīd šo visu ir ļoti grūti pieņemt. Jau no sezonas sākuma cenšos skaidrot faktus un apstākļus, kurus diemžēl neņem vērā, bet esmu pieņēmis lēmumu savas tiesības uz savas taisnības pierādīšanu izmantot līdz galam."


, 2021-03-12 01:17, pirms 3 gadiem
Es viņam ticu, bet varēja jau nedaudz paskaidrot, lai nebūtu spekulācijas un izdomājumi tagad.
, 2021-03-12 01:32, pirms 3 gadiem
jā, nu tā nepaskaidrošana diemžēl nenāk viņam par labu līdzjutēju acīs...
tehniskas kļūdas 3x pēc kārtas? tad jājautā kādi amb..ļi tur atrodas viņa komandā vai arī pats īpaši nedomā līdzi
, 2021-03-12 01:45, pirms 3 gadiem
blēdījies, varbūt, nav... bet licis mīksto uz parbaudēm gan...
, 2021-03-12 01:51, pirms 3 gadiem
Kļūdīties var vienreiz, bet 3x - tā jau ir sistēma. Mani māc pamatotas aizdomas...
, 2021-03-12 01:54, pirms 3 gadiem
Interesanti zināt kas tie ir par faktiem, kuri ir jāizvērtē. Ja tu esi profesionāls sportists un esi iekļauts saucamajā "testing pool", tad nav svarīgi vai konkrētajā stundā katru dienu, kuru esi norādījis testētājiem, Tev sievai bērns piedzima, bērēs esi vai meteorīts nokrita - pats izvēlējies šo laiku.
, 2021-03-12 02:34, pirms 3 gadiem
Cilvēks 3x aizmirsa par dopinga kontrolieriem... Bet noteikumi ir noteikumi, "ilgstošā un godīgā attieksme" te nepalīdzēs. Paliek iespēja pierādīt, ka vismaz vienā gadījumā viņš nebija vainīgs, ka nebija sasniedzams - nepārvarama vara, dopinga kontrolieri vainīgi vai vēl kaut kas.
, 2021-03-12 03:04, pirms 3 gadiem
Protams ,ka nē....3 tehniskas kļūdas...biju mežā treniņā....un visas tieši tajās reizēs mani pārbaudija....bet es biju apmaldijies,un teleona līdzi nebija....
Pat pieķertie dopinga lietotāji neatzīstas neviens...kur nu te par tādiem sīkumiem uztraukties...aizdomīgi Rastorgujev...Ātrumā atceros Ārmstrongu,kurš atzinās dopinga lietošanā ,diemžēl jau kab bija beidzis karjeru...
, 2021-03-12 03:09, pirms 3 gadiem
Nekad neesmu lietojis ne aizliegtas vielas, ne aizliegtas metodes.
Andrej...tu jau samelojies....tā metode jeb rīcība jau ir nepakļaušanās likumiem...
, 2021-03-12 04:13, pirms 3 gadiem
Kļūda neatbrīvo no atbildības! Cerams ka nepiešķirs 2g. savādāk varēs kārt plinti uz naglas un sākt strādāt algotu darbu!
, 2021-03-12 04:40, pirms 3 gadiem
Kurš tad atzīsies?
, 2021-03-12 05:59, pirms 3 gadiem
cesinieks777 rakstīja: Nekad neesmu lietojis ne aizliegtas vielas, ne aizliegtas metodes.
Andrej...tu jau samelojies....tā metode jeb rīcība jau ir nepakļaušanās likumiem...
Tieši tā! Turklāt bija arī iepriekš brīdinājumi. 3x nepilnā gadā būt ārpus sasniedzamības ir sistēma,ne nejaušība!
Tiem kuri nesaprot kāpēc tas ir tik svarīgi - sen ir atstrādāta sistēma kā lietot un iztīrīties no vielām vai manipulāciju pēdām pirms mačiem. Tas,ka mačos neesi pieķerts negarantē neko. Atceramies krievus,tos tak ar it kā nepieķēra. Tāpēc jau testē negaidīti un arī starp mačiem.Pie tam AR pēdējā laikā trenējās ar GER,kas ir bijusī farmas lielvalsts.
Kopā tas viss izskatās ļoti nelāgi,kgan es neko nepārmetu,Tumšā spēka vilinājums ir saprotams.
, 2021-03-12 06:22, pirms 3 gadiem
blah rakstīja: Interesanti zināt kas tie ir par faktiem, kuri ir jāizvērtē. Ja tu esi profesionāls sportists un esi iekļauts saucamajā "testing pool", tad nav svarīgi vai konkrētajā stundā katru dienu, kuru esi norādījis testētājiem, Tev sievai bērns piedzima, bērēs esi vai meteorīts nokrita - pats izvēlējies šo laiku.
Kāds kurš zin vairāk par sistēmu lai iekomentē vai norādītos datus var labot,cik ilgā laikā un ja neesi norādītajā vietā kontroles momentā,vai ir pieļaujams x laiks lai ierastos
, 2021-03-12 06:24, pirms 3 gadiem
Mēdz teikt, ka, ja proti to izdarīt 3x vai tas notiek 3x, tad tā nav cūcene. Nez, kā rīkosies LOV ar finansējumu? Ticēs Andrejam vai tomēr tiks pieņemti kādi mēri.
, 2021-03-12 07:06, pirms 3 gadiem
guntis86 rakstīja: Mēdz teikt, ka, ja proti to izdarīt 3x vai tas notiek 3x, tad tā nav cūcene. Nez, kā rīkosies LOV ar finansējumu? Ticēs Andrejam vai tomēr tiks pieņemti kādi mēri.
Ja paveiksies,tad kaut kādā C līmenī atbalstīs. Tie ir vitamīni+labākajā gadījumā pāris apmaksāti slodzes testi vai kas tamlīdzīgs.
Principā puika tagad gadu var farmot cik uziet,tikai naudiņas nebūs.
Nez kas ar valsts prēmiju par EČ,laikam jau izsniegs
, 2021-03-12 07:14, pirms 3 gadiem
Vai nu ir Profesionalis vai vnk cirvis
1x okei, gadaas, pareejaas ir apzinatais
, 2021-03-12 07:44, pirms 3 gadiem
Tak trennējās kopā ar vāciešiem. Atbrauc vācu kontrolieris un vāciski liek uzrādīt dokumentus un pačurāt. Atbildēja, cilvēks, kā mācēja... Lūk arī tehniskās kļūmes.
, 2021-03-12 08:20, pirms 3 gadiem
Nu ta tu vnk termoss esi, ka 3x kludaini uzradi savu atrashanas vietu
, 2021-03-12 09:30, pirms 3 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Kāds kurš zin vairāk par sistēmu lai iekomentē vai norādītos datus var labot,cik ilgā laikā un ja neesi norādītajā vietā kontroles momentā,vai ir pieļaujams x laiks lai ierastos
Grūti komentēt par konkrēto gadījumu, ja pats sportists nevēlas to detalizēt. Bet šajā sistēmā norāda arī dzīvesvietu, kur sportists uzturas, lai piemēram 7os vai 8os no rīta var ierasties pārbaude. Tās nav tikai treniņbāzes vai treniņvietas, kur jāmeklē atlētu. Labot savas atrašanās vietas var katru dienu, tam nav jābūt piestiprinātam mēnesi uz priekšu. Galvenais, lai tajā ieliktajā atrašanās veitā ir atrodams. Tā ir daļa no profesionālā sportista darba, pareizi aizpildīt šo lietotni.
, 2021-03-12 09:36, pirms 3 gadiem
Tad jau tas nozīmē, ka viņš apzināti nav norādījis savu atrašanās vietu, ja to var labot katru dienu, man ļoti nepatīk, ka atruna ir kā parasti, "tas ir tādas tehniskas lietas", gan šaušanā, gan dopinga kontrole utt., kā tā beigās sanāk, viņš pats nekontrolē savu dzīvi, viss notiek pats no sevis?
, 2021-03-12 09:56, pirms 3 gadiem
100% vainīgs. Organizācija nekad nekādi bez pamata nepiesienas...
Jau sāk atgādina austrumu piegājienu: "es ņi-ku-ku, ņičego ņe znaju".
Būs diskvalifikācija. Lai iet dienēt - pareizāk - sēdēt savas vienības noteiktajā kabinetā, tipa, organizējot tās sporta sadzīvi...
, 2021-03-12 10:20, pirms 3 gadiem
Alpaville rakstīja: Kurš tad atzīsies?
Daži ir atzinušies - Ārmstrongs, Lendiss, Šarapova...
, 2021-03-12 10:31, pirms 3 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Tieši tā! Turklāt bija arī iepriekš brīdinājumi. 3x nepilnā gadā būt ārpus sasniedzamības ir sistēma,ne nejaušība!
Ja pārējās 20x bija sasniedzams, tad tā ir nejaušība. Ja tās 3 reizes ir vienīgās reizes, kad mēģināja pārbaudīt - tad jā. Tad tā ir sistēma. Cik reizes sezonā tos nabagus pārbauda?
, 2021-03-12 10:44, pirms 3 gadiem
Bzh rakstīja: Ja pārējās 20x bija sasniedzams, tad tā ir nejaušība. Ja tās 3 reizes ir vienīgās reizes, kad mēģināja pārbaudīt - tad jā. Tad tā ir sistēma. Cik reizes sezonā tos nabagus pārbauda?
Neesi padomājis par to, kāpēc sportisti var gribēt slēpties kaut kādās sev zināmās konkrētās dienās? Un pārējās dienās būt pieejami? Un kāpēc tieši šajās dienās pārbaudītāji grib veikt kontroli?
, 2021-03-12 10:57, pirms 3 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Neesi padomājis par to, kāpēc sportisti var gribēt slēpties kaut kādās sev zināmās konkrētās dienās? Un pārējās dienās būt pieejami? Un kāpēc tieši šajās dienās pārbaudītāji grib veikt kontroli?
Bez boldošanas varēji pastāstīt, cik reizes sezonā viņiem liek piečurāt pudeli?
Par to "slēpšanos". Manuprāt, nevar pāris dienu laikā tikt vaļā no nelegālajām vielām. Piemēram, zāle organismā saglabājas līdz pat 21 dienai. Arī alkohola lietošanu var konstatēt vēl nedēļu pēc pēdējās dzeršanas. Es negribu ticēt, ka tos preperātus var "izskalot" dažās dienās. Nu nebiji tajā dienā, pieklauvē arī nākamajā (iespējams, ka tā arī savāca tās 3 reizes - pārbaudītāji ieradās ik pa 2h ).
, 2021-03-12 11:01, pirms 3 gadiem
Nav īsti saprotama tā noslēpumainība, kas tieši te ir ko slēpt? Saprotu, ka organizācija nevarētu izpaust detaļas par sportistu, dēļ visām datu aizsardzībām utt., Bet kāpēc sportists, apgalvojot ka neko sliktu nav izdarījis, tik tehniska ķibelīte bijusi, nevar konkrēti paskaidrot, kas un kā, ja jau viss tik nevainīgi bijis? Nu neesi tu kaimiņu Janka, kuram nejauši gadījās VID atskaiti nepareizi aizpildīt, tu esi sabiedriski populāra persona, kas starptautiskā vidē pārstāv savu valsti un saņem no tās finansējumu. Ja jau viss tur tik nevainīgi bijis, tad konkrēti arī pasaki, kas un kā, nevis 'es jau NEKAD, NEKO sliktu' un līdzjutējs, sponsori un visi pārējie vnk atstāti muļķa lomā.

Sorry par palagu, uzvilkos nedaudz, bet nu man reāli besī šitādi, kas nespēj uzņemties atbildību par savām darbībām.
, 2021-03-12 11:06, pirms 3 gadiem
Bzh rakstīja: Bez boldošanas varēji pastāstīt, cik reizes sezonā viņiem liek piečurāt pudeli?
Par to "slēpšanos". Manuprāt, nevar pāris dienu laikā tikt vaļā no nelegālajām vielām. Piemēram, zāle organismā saglabājas līdz pat 21 dienai. Arī alkohola lietošanu var konstatēt vēl nedēļu pēc pēdējās dzeršanas. Es negribu ticēt, ka tos preperātus var "izskalot" dažās dienās. Nu nebiji tajā dienā, pieklauvē arī nākamajā (iespējams, ka tā arī savāca tās 3 reizes - pārbaudītāji ieradās ik pa 2h ).
Pastāv arī vairāki asins dopinga veidi, ko ir grūti pierādīt. Piemēram, ja sportistam pārlej viņa paša asinis, kas ir nolietas kaut kad agrāk. Vairāk te: https://liv.medicineh.com/73-blood-...
, 2021-03-12 11:09, pirms 3 gadiem
Jūs visi esat smieklīgi, kas mēģina kaut ko spekulēt, ko Andrejs ir darījis un kādēļ. Detektīvi atradušies
, 2021-03-12 11:19, pirms 3 gadiem
Būba rakstīja: Jūs visi esat smieklīgi, kas mēģina kaut ko spekulēt, ko Andrejs ir darījis un kādēļ. Detektīvi atradušies
Nez kāpēc man smieklīgas šķiet AR atrunas un tie,kuri jūt līdz no sērijas - a vai ta nevar no rīta aizšaut uz copi utt
Cilvēks tādu piķi saņem,bet nevar pat savu atrašanās vietu korektu ielikt
, 2021-03-12 11:23, pirms 3 gadiem
Tātad Tu vienkārši esi nūbs. Profesionālis skaitās. Bremze prātā un apzinīgumā.
, 2021-03-12 11:25, pirms 3 gadiem
Būba rakstīja: Jūs visi esat smieklīgi, kas mēģina kaut ko spekulēt, ko Andrejs ir darījis un kādēļ. Detektīvi atradušies
Smieklīgi ir tie, kas spekulē, nevis tas, kurš radījis vidi, lai to varētu darīt?
, 2021-03-12 11:41, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: Nav īsti saprotama tā noslēpumainība, kas tieši te ir ko slēpt? Saprotu, ka organizācija nevarētu izpaust detaļas par sportistu, dēļ visām datu aizsardzībām utt., Bet kāpēc sportists, apgalvojot ka neko sliktu nav izdarījis, tik tehniska ķibelīte bijusi, nevar konkrēti paskaidrot, kas un kā, ja jau viss tik nevainīgi bijis? Nu neesi tu kaimiņu Janka, kuram nejauši gadījās VID atskaiti nepareizi aizpildīt, tu esi sabiedriski populāra persona, kas starptautiskā vidē pārstāv savu valsti un saņem no tās finansējumu. Ja jau viss tur tik nevainīgi bijis, tad konkrēti arī pasaki, kas un kā, nevis 'es jau NEKAD, NEKO sliktu' un līdzjutējs, sponsori un visi pārējie vnk atstāti muļķa lomā.

Sorry par palagu, uzvilkos nedaudz, bet nu man reāli besī šitādi, kas nespēj uzņemties atbildību par savām darbībām.
A. Rastorgujevs: "Atzīstu, ka esmu pieļāvis dažas cilvēciskas kļūdas."

Viņš uzņemas atbildību. Un mēģinās panākt attaisnojošu spriedumu.

Protams, jāpiekrīt, ja jebkurā gadījumā reputācija ir pabojāta.
, 2021-03-12 12:07, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: Nav īsti saprotama tā noslēpumainība, kas tieši te ir ko slēpt? Saprotu, ka organizācija nevarētu izpaust detaļas par sportistu, dēļ visām datu aizsardzībām utt., Bet kāpēc sportists, apgalvojot ka neko sliktu nav izdarījis, tik tehniska ķibelīte bijusi, nevar konkrēti paskaidrot, kas un kā, ja jau viss tik nevainīgi bijis? Nu neesi tu kaimiņu Janka, kuram nejauši gadījās VID atskaiti nepareizi aizpildīt, tu esi sabiedriski populāra persona, kas starptautiskā vidē pārstāv savu valsti un saņem no tās finansējumu. Ja jau viss tur tik nevainīgi bijis, tad konkrēti arī pasaki, kas un kā, nevis 'es jau NEKAD, NEKO sliktu' un līdzjutējs, sponsori un visi pārējie vnk atstāti muļķa lomā.

Sorry par palagu, uzvilkos nedaudz, bet nu man reāli besī šitādi, kas nespēj uzņemties atbildību par savām darbībām.
visi tā saka
un ņem vērā, ka tas ir tikai sportists, kura galvenais uzdevums ir ātri skriet un pēc iespējas precīzi šaut
visādi citādi daba atpūšas
, 2021-03-12 12:20, pirms 3 gadiem
Me too
, 2021-03-12 13:07, pirms 3 gadiem
Ja Rastorgujevs ir ko aizliegtu lietojis, tad man viņa žēl-risks nav attaisnojies. Gan slēpošanā, gan šautuvē, gan kopā- kā pakaļā, tā pakaļā.
, 2021-03-12 13:13, pirms 3 gadiem
blah rakstīja: Interesanti zināt kas tie ir par faktiem, kuri ir jāizvērtē. Ja tu esi profesionāls sportists un esi iekļauts saucamajā "testing pool", tad nav svarīgi vai konkrētajā stundā katru dienu, kuru esi norādījis testētājiem, Tev sievai bērns piedzima, bērēs esi vai meteorīts nokrita - pats izvēlējies šo laiku.
Varbūt tev i precīzāka informācija par šiem konkrētajiem dopinga pārbaužu noteikumiem un sportista atbildību, bet man gribētos domāt ka tur noteitki ir arī dažādas 'force majeure' atrunas. Nu tur nez bērna dzimšana (ko ne vienmēr var prognezēt minūti minūtē), bēres utml. būtu pietiekami argumenti, lai sportists varētu neatrasties tur kur kaut kādos papīros bija it kā norādījis, ka būs. Nesaku, ka tas attiecas uz Rastorgujeva situāciju, bet nu nezinot detaļas - pagaidām varam tikai spekulēt. Protams, koumā situācija neizskatās laba priekš Andreja. Vienu reizi var kaut kāds čē-pē notikt, varbūt divas (kaut kādas kovid situācijas varbūt ar ietekmē?), bet nu trīs - kaut kāda neizdarība no viņa puses ļoti iespējams tomēr būs bijusi.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Juhanness Tinjess Bē. Foto: IBU/Christian Manzoni
3

J.T. Bē pat trīs soda apļi neliek atskatīties, Rastorgujevs noslīd līdz 32. vietai

Pasaules kausa biatlonā pēdējā posmā Kanādas trasē Kenmorā par iedzīšanas uzvarētāju bez pārsteigumiem kļuva Juhanness Tinjess Bē, kura uzvarai šķēršļus nelika arī trīs pieļautās kļūdas. Ar 22. numuru no starta vārtiem izslēpojušais Andrejs Rastorgujevs ieņēma 32. vietu.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Sphoto.cz
15

PK noslēdzošajā sprintā Rastorgujevam 22. vieta, mazais kristāla globuss T. Bē

Pasaules kausa biatlonā noslēdzošajā posmā Kenmorā, Kanādā desmit kilometru sprintā vīriešiem Andrejs Rastorgujevs ar vienu kļūdu šautuvē izcīnīja 22. pozīciju. Sacensībās triumfēja Juhanness Bē, bet sprinta kopvērtējumā pie mazā kristāla globusa tika viņa brālis Tarjei Bē.