Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

LBF prezidents: "IBU pieļāva kļūdu, taču palīdzēs Rastorgujevam ar startu Zviedrijā"

LBF prezidents: "IBU pieļāva kļūdu, taču palīdzēs Rastorgujevam ar startu Zviedrijā"
Andrejs Rastorgujevs. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas Biatlona federācijas (LBF) prezidents Kaspars Sakniņš sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda vilšanos par to, ka Andrejs Rastorgujevs tomēr nav varējis piedalīties Pasaules kausa atklāšanas sacensībās šodien, lai gan bija saņemtas garantijas, ka viņš to varēs darīt. IBU gan apzinās savu kļūdu un paudusi gatavību palīdzēt Rastorgujevam paspēt uz IBU kausa posma sacensībām nedēļas nogalē.

"Ja Starptautiskā biatlona savienība (IBU) mums konkrēti apgalvo, ka sportists ir tiesīgs piedalīties sacensībās, tad mums nav nekāda pamata tam neticēt un meklēt kādus citus viedokļus," izteicās Kaspars Sakniņš, norādot, ka situācija, protams, ir nepatīkama un palikusi rūgta sajūta par šādu iznākumu – Andreja Rastorgujeva negaidīto palikšanu ārpus PK sezonas atklāšanas sacensībām.

"Mēs jau iepriekš bijām par šo jautājumu interesējušies un saņēmām no IBU atbildes, ka viss ir kārtībā. Kad Rastorgujevu iekļāva dalībnieku sastāvā PK pirmajam posmam un kad viņam izlozēja starta numuru, arī likās, ka nekādas problēmas te vairs nevar būt," turpināja Sakniņš. "Taču, kad šis starta numurs tika ielikts IBU sistēmā, tā uzrādīja kļūdu, proti, ka tajā Andreju nevarot apstiprināt, jo viņš izlaidis pārāk ilgu laiku. Jā, var apgalvot, ka IBU no cilvēcīgās puses bija gatava ļaut Andrejam startēt, taču datorsistēma, kurā tiek reģistrēti rezultāti, to nepieļāva. Taču IBU pati jau kontrolē šo sistēmu..."

LBF prezidents gan norādīja, ka no starptautiskās federācijas saņemta atvainošanās un patiešām jūtama nožēla par radušos situāciju, turklāt IBU to gatava apliecināt arī ar darbiem. Rastorgujevam tagad jāsteidzas no Kontiolahti Somijā uz Idrefjalu, kas atrodas Zviedrijas vidienē, tieši pie Norvēģijas robežas. Tur jau sācies IBU kausa posms, taču sestdien vēl būs 20km klasika un svētdien 10km sprints.

"IBU šajā sakarā gatava spert vairākus soļus pretim un palīdzēs ar loģistikas jautājumiem, lai to savu vainu nedaudz "izpirktu"," norādīja LBF prezidents. "Kā tas izpaudīsies? Viņu sagaidīs lidostā, iekļaus dalībnieku sarakstā, palīdzēs ar tehniskas dabas jautājumiem, lai sanāktu normāls starts nedēļas nogales sacensībās un lai pēc tam jau PK otrajā posmā Austrijā Andrejs varētu startēt."

Tiesa, arī IBU kausā nepieciešams ne tikai piedalīties, bet arī parūpēties par kvalifikācijas punktu iegūšanu. IBU kvalifikācijas punkti tiek aprēķināti pēc īpašas sistēmas, aprēķinot uzrādīto laiku individuālajās sacensībās attiecībā pret uzvarētāja laiku. Šī sistēma ir pietiekami sarežģīta, lai šobrīd par nepieciešamo uzrādīto rezultātu nedēļas nogales sacensībās būtu grūti spekulēt, taču Sakniņš norādīja, ka nav lielu šaubu par to, ka Rastorgujevs nepieciešamos punktus iegūs, un tam nebūs obligāti nepieciešama medaļa vai tamlīdzīgi.

IBU kļūda gan saistāma tikai ar to, ka tika dota nepareiza informācija Rastorgujeva komandai un LBF, nevis ar to, ka šodien Latvijas biatlonists sacensībās piedalīties nevarēja, atzina Sakniņš. Taču, ja no IBU būtu bijusi saņemta korekta informācija, tad Rastorgujevs jau šodien būtu varējis piedalīties IBU kausa sprinta sacensībās.

"Šeit slikta sagadīšanās sanāca arī tāda, ka IBU kausa posms Norvēģijā tika atcelts," izteicās LNF prezidents. "Tas bija paredzēts iepriekšējā nedēļā, un Andrejam bija plānots tur startēt. Tad arī viņš būtu tur ieguvis visus vajadzīgos kvalifikācijas punktus. Sākotnējā doma gan par šo startu IBU kausā tāpat bija tīri sacensību prakses iegūšanai, jo Andrejs pats vēlējās tādu kā iesildīšanos, jo, vēlreiz atkārtoju, tobrīd bija saņemtas garantijas, ka ar kvalifikācijas punktiem nekādu problēmu nebūs."

PK otrais posms Austrijā norisināsies no astotā līdz 11. decembrim, un tajā būs tikai divas individuālās disciplīnas – sprints un iedzīšana. Savukārt nākamās sacensības 20km klasikā būs vispār tikai 11. janvārī Rūpoldingā.


, 2022-11-29 16:41, pirms gada
Slikti metas šo visu lasot! Nolaidība augstākajā līmenī! IBU atvainojas, palidzēs tikt uz Zviedriju utt...atkal nevis kāds vainigs, bet datorsistēma😁 Nē katrai kļūdai ir vārds uzvārds, uzskatu, ka kādai galvai jāripo😈😡
, 2022-11-29 17:21, pirms gada
Faktiski vainīga ir apkopēja, jo viņa laicīgi nenoslaucīja putekļus no atbildīgā IBU darbinieka datora, un viņš nevarēja izlasīt atbilstošos nolikuma punktus! Apkopēja jau publiski atvainojusies darbiniekam un solījusi paveikt darbu līdz nākamā pasaules kausa posma sākumam.
, 2022-11-29 18:53, pirms gada
hercus rakstīja: Slikti metas šo visu lasot! Nolaidība augstākajā līmenī! IBU atvainojas, palidzēs tikt uz Zviedriju utt...atkal nevis kāds vainigs, bet datorsistēma😁 Nē katrai kļūdai ir vārds uzvārds, uzskatu, ka kādai galvai jāripo😈😡
nav patīkami, bet ja Andrejam izdosies sestdien "izskriet" vajadzīgos punktus, tad kopumā lieli zauējumi nebūs un varēs startēt nākamajā PK posmā.
Slēpts komentārs: letinbee
, 2022-11-29 19:11, pirms gada
letinbee rakstīja: Cik jābūt debīlam,lai nesapratu,ka diskvalicētam uz 18 mēnešiem nekādi nevar būt kvalifikācija priekš PK!
Āksti, tak izlasat noteikumus!
Jā, es par to pašu padomāju. Nolikumā taču viss ir uzrakstīts. Un atruna par "principiālo datorprogrammu" ir smieklīga.
, 2022-11-29 19:31, pirms gada
Latvijas biatlona saime savā elementā atdzīstiet savas kļūdas, KLAUNI!
, 2022-11-29 21:59, pirms gada
letinbee rakstīja: Cik jābūt debīlam,lai nesapratu,ka diskvalicētam uz 18 mēnešiem nekādi nevar būt kvalifikācija priekš PK!
Āksti, tak izlasat noteikumus!
Ja pasaka , Tu vari startēt PK posmā, vai tādā gadījumā arī jāsaka nē Jūs kļūdījāties?
Laikam galvenā kļūda bija tā ka skaitot no DSQ sākuma Rastorgujevs bija jāpielaiž, bet skaitot punktus no Andreja pēdējā starta punkti pietrūka un datorsistēma pateica nē. Biatlona federācija teica jā, tad kādēļ nepiedalīties PK , ja Tev atļauj.
, 2022-11-29 22:00, pirms gada
Adolfs'Hitlers rakstīja: Latvijas biatlona saime savā elementā atdzīstiet savas kļūdas, KLAUNI!
SC klaunu parastās sarunas. Vainot kas izdevīgāk nevis skatīties lietu pēc būtības.
Kur biatlona federācija vainīga, ja pasaka, Rastorgujevs var startēt?
, 2022-11-29 22:39, pirms gada
Dators pats no sevis sisteemu neizdoma, gan jau balstita uz nolikumu un noteikumiem, ar kuriem kaads sheit nav pratis iepazities.
Pat nav iisti Rastija atbalstitajiem par kaut ko apvainoties
, 2022-11-30 00:27, pirms gada
IBU "izdevajetsa". domāju visi visu zināja. Rastijs savā biatlona virtuvē ir dopingotājs, pofig ka izcietis sodu. Tāpat kā Pŗusim savā laikā, konkurenti nesveicināsies, gudri betonēs TV par tīru sportu a IBU metīs starp kājām šādas vai līdzīga tipa palkas.
, 2022-11-30 09:10, pirms gada
SC varētu sazināties ar IBU un noskaidrot viņu versiju.
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.