Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Sanita Buliņa pasaules čempionātā junioriem vasaras biatlonā sprintā izcīna sudrabu

Sanita Buliņa pasaules čempionātā junioriem vasaras biatlonā sprintā izcīna sudrabu
Sanita Buliņa. Foto: Latvijas Biatlona federācija

LETA. Latvijas pārstāve Sanita Buliņa sestdien pasaules čempionātā vasaras biatlonā Čehijā izcīnīja otro vietu sešu kilometru sprintā junioru konkurencē.

Sanita Buliņa divās ugunslīnijās pieļāva tikai vienu kļūdu, trasē demonstrēja ātrāko tempu un finišu sasniedza otrajā vietā. Viņa uzvarētājai Anastasijai Ševčenko no Krievijas Biatlonistu savienības (SBR) zaudēja 10,6 sekundes.

Buliņa pirmajā šautuvē pieļāva vienu kļūdu, kas viņu ierindoja devītajā vietā, bet otrajā piegājienā viņa bija nekļūdīga, aptuveni kilometru līdz finišam pakāpjoties uz trešo pozīciju. Pēdējos pārsimts metros sportiste apsteidza Rumānijas pārstāvi Eniko Martonu.

Māsa Sandra Buliņa šautuvēs pieļāva divas kļūdas un ierindojās desmitajā vietā. Viņa līderei zaudēja vienu minūti un 42,4 sekundes.

Sacensībām bija pieteikušās 48 sportistes, bet divas no viņām sestdien nestartēja.

Vēlāk vīriešu konkurencē junioriem 7,5 kilometru sprintā Kirils Matjuhins ar trim kļūdām šaušanā ierindojās 23.vietā, bet divas pozīcijas zemāk bija Renārs Birkentāls, kuram četri "pūdeļi" šaušanā. Matjuhins uzvarētājam čeham Tomāšam Mikiskam zaudēja divas minūtes un 13,4 sekundes, bet Birkentāls iepalika vēl 20 sekundes.

Uzvaru junioru konkurencē svinēja čehs Mikiska, viņam 10,3 sekundes zaudēja tautietis Viteslavs Hornigs, bet bronzas medaļa ar 50,6 sekunžu deficītu slovākam Tomašam Sklenarikam.

Sacensībās piedalījās 52 sportisti.

Vēlāk pēcpusdienā pieaugušo konkurencē vīriem startēs Roberts Slotiņš, Edgars Mise un Aleksandrs Patrijuks, bet dāmu konkurencē piedalīsies Baiba Bendika un Annija Keita Sabule.

Jau ziņots, ka Sanita Buliņa ceturtdien turpat Čehijā sudraba medaļu izcīnīja arī 7,5 kilometru supersprintā.

Svētdien pasaules čempionātā paredzētas iedzīšanas sacensības.


, 2021-08-28 15:34, pirms 3 gadiem
Lieliski, atliek novēlēt tikpat labus panākumus arī īstajā, ziemas biatlonā.
, 2021-08-28 15:39, pirms 3 gadiem
Sanita zvērs! Un arī Sandrai ļoti pieklājīgs sniegums.
Uz rolleriem māsas ir ātras, bet vai ziemā būs pietiekami labs slēpošanas inventārs? Pērn Sanitai bija iespēja izmantot Bendikas slēpes, kuras slīdēja acīmredzami krietni ātrāk par pašas inventāru.

Puiši gan ļoti viduvēji. Vai Balodis notraumējās supersprinta beigu daļā (nefinišēja)?
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.
Juhanness Tinjess Bē. Foto: IBU/Christian Manzoni
3

J.T. Bē pat trīs soda apļi neliek atskatīties, Rastorgujevs noslīd līdz 32. vietai

Pasaules kausa biatlonā pēdējā posmā Kanādas trasē Kenmorā par iedzīšanas uzvarētāju bez pārsteigumiem kļuva Juhanness Tinjess Bē, kura uzvarai šķēršļus nelika arī trīs pieļautās kļūdas. Ar 22. numuru no starta vārtiem izslēpojušais Andrejs Rastorgujevs ieņēma 32. vietu.